Natuurspeeltuinen en speelbossen in Noord-Brabant!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Natuurspeeltuinen en speelbossen in Noord-Brabant zijn de perfecte plek voor kinderen om naar hartenlust vrij te kunnen spelen met takken, zand, water en bladeren. Ze hoeven zich niet druk te maken om iets kapot te maken of vies te worden. Er is geen goed of fout in de speelbossen in Noord-Brabant. Het is een plek waar alles mag en je jouw fantasie de vrije loop kunt laten.

Wil je jouw eigen fort bewaken? Spelen dat je nog in een hut woont en op jacht gaat naar voedsel? Is het tijd om het water te trotseren of ga je op uitkijk staan door in de hoogste boom te klimmen? In de speelbossen in Noord-Brabant kunnen kinderen zich vermaken door zelf te ontdekken en vrij te spelen. Niets is voor gedaan! 

Speelbossen in Noord-Brabant

Naast de Nationale parken bied de natuur in Noord-Brabant ook veel mogelijkheden voor een bezoekje met kinderen, we hebben hier de leukste plekken voor jou op een rijtje gezet:

Huttenbouwbos Strabrechtse Heide

Leef je uit in het Huttenbouwbos op de Strabrechtse Heide! Je kunt er zelf de mooiste hutten bouwen, lekker rennen en verstoppertje spelen. Heb je geen zin om te bouwen? Misschien kom je wel een kabouter tegen tijdens je wandeling op het kabouterpad. Of doe je schoenen uit en volg het Blotevoetenpad.

Bij Heidecafe de Starbrechtse Heide kun je een knapzak kopen met een pakje drinken, een koek en een kabouterspeld. Met het kabouterboek, wat je na afloop terugbrengt, doe je de kabouteropdrachten. De route is ongeveer 1 km lang en met de kralenketting die je meekrijgt vind je de kleur van het volgende routepaaltje. De route is geschikt voor kinderen van 3-7 jaar. Al deze activiteiten zijn uitermate geschikt voor kinderen!

Natuurspeeltuin Chaam

Kom je op bezoek bij kabouter Pimmetje Puntmuts? Hij woont in natuurspeelplek Chaam en je kunt hem vinden via het speciale kabouterpad. Wil je liever lekker in bomen klauteren, hutten bouwen of slootje springen? Ook dit kan in de natuur in Noord-Brabant, ontdek spelenderwijs alle geheimen van dit gebied!

Natuurspeeltuin Hoppies

Een leuke plek om je urenlang te vermaken met een lekkere kop koffie en appeltaart is Hoppies. Ooit begonnen als maisdoolhof maar uitgegroeid tot een hele mooie natuurspeeltuin. Je vindt de natuurspeeltuin tussen Zaltbommel en Den Bosch. 

Wat is er te doen? Er is een natuurspeeltuin en speelwater waar je jouw eigen vlot kunt bouwen. Er is een blotevoetenpad en je mag proberen jouw weg uit het maildoolhof te zoeken. In de pluktuin kun je jouw eigen bosje bloemen maken en er is een weide waar je met verschillende dieren kunt knuffelen. Op zoek naar iets sportiefs? Je kunt er midgetgolfen, skelteren en springen op het springenkussen. Je hoort het al, dit is nog veel uitgebreider als veel van de andere speelbossen in Noord-Brabant, maar er hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Voor kinderen vanaf 1 meter betaal je 7,50 en volwassen kosten 5 euro.

Speelbos ’t Slingerpedje

Deze openbare speelplek en ontmoetingsplek voor kinderen vind je op kruising van de Egyptischedijk en de Bossingel in Bladel. Tussen zonsopgang en zonsondergang kun je gratis terecht maar je mag geen huisdieren meenemen.

Net zoals in veel speelbossen in Noord-Brabant kunnen kinderen hier zelf aan de slag, maar ieder speelbos is uniek en de uitdagingen die zijn verzonnen zijn erg leuk. Naast hutten bouwen en in de klimboom klimmen zijn er ook bruggen, stapstenen en klimpalen. Het is een rustig bos waar je de kinderen goed in de gate kunt houden. 

Natuurspeeltuin De Heksenberg

Heb je zin in een middagje buiten plezier in de natuur in Noord-Brabant kom dan naar Natuurspeelplek De Heksenberg. In dit oude dennenbos waken wortelwakers en uilen over je. Dus jij kunt intussen met een gerust hart het klimtoestel beklimmen, door de heuvels rennen of hutten bouwen. Moegespeeld? Vertel elkaar verhaaltjes in de vertelhoek of kom lekker luieren in de duinen, met je blote voeten in het zand! Pas je wel op voor de heks?

Speelbos Boeverijen

Kom riddertje spelen in Speelbos Boeverijen! In deze speelbossen in Noord-Brabant vind je delen van kasteel Bouvigny, dat hier in de buurt ligt, met een beetje fantasie staat daar jouw droomkasteel. De gracht met bruggen van touw en takken liggen al klaar om je kasteel te veroveren. Naast jouw kasteel staat een klimtoestel en een heuse kabelbaan. Een fijne plek om ridder te zijn, te klauteren en slingeren, verstoppertje spelen en met water te kliederen.

Naast dat je een hele middag geen omkijken hebt naar je kinderen omdat deze veel te druk zijn met ontdekken, ravotten en spelen vind je dieper in het bos het kasteel met gracht en touwbrug en de heksenkring. Er is een klimtoestel wat dwars door de waterpoel een gaat, een strandje, kabelbaan en een aantal indianenbruggen over slootjes. Er zijn tamme kastanjes, krentenbomen en hazelaars geplant. Ideaal is dat er genoeg picknicktafels en banken te vinden zijn, neem een pot koffie en een goed boek mee en geniet van de rust! Voor de kinderen is het leuk om wat spulletjes mee te nemen om in het zand te kunnen spelen. 

Het Gezinsleven - Uitstapjes - Natuur - Speelbossen - Speelbossen in Noord-Brabant - Op de uitkijk in een natuurspeeltuin

Kabouterpad Mastbos

Dichtbij een van de speelbossen in Noord-Brabant: Boeverijen vind je het 1,5 km lange kabouterpad in het Mastbos van Breda. Het is geschikt voor kinderen tot en met 7 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. Aan de hand van paaltjes die beschilderd zijn als kabouters gaan de kinderen op zoek naar kaboutersporen en moeten ze kleine opdrachten uitvoeren. Je komt er achter waar kabouters de hele dag druk mee in de weer zijn. 

Speelbos Gilze-Rijen

Een van de leukste speelbossen in Noord-Brabant vindt je in Gilze. In dit openbare bos is alles bedacht, ontworpen en aangelegd door vrijwilligers. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich hier naar hartelust uitleven, er is genoeg te bewegen en te doen! Het verhaal gaat dat er in het bos een mysterieuze en verlegen reuzen woont. Ze laat zich niet graag zien, maar ze laat wel sporen achter en uitdagende vragen achter. Deze kom je tegen als je haar voetstappen volgt.

Je vindt de ingang van dit speelbos aan de Nerhoven in Gilze. Als je het pad ingaat en de bewegwijzering (voetjes) volgt, bereik je na circa 300 meter het speelbos. In een van de leukste speelbossen in Noord-Brabant vindt je een doolhof gemaakt van taken, een konijnenpad, vlinderpad en kabelbaan. Er zijn besjes die zelf mag plukken, er is een waterpomp en je kunt zelf een dam bouwen. 

Kabouterpad Nationaal Park De Groote Peel

Een bezoek aan dit Nationale park start bij buitencentrum de Pelen, met een knapzak en kabouterboek wat je kunt lenen ga je vervolgens op pad. Het duurt ongeveer 45 mintuten en met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen!

Lees hier onze ervaringen in De Groote Peel: Een bezoek aan De Groote Peel.

Spelen in de natuur

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg natuurspeeltuinen en speelbossen in Noord-Brabant te vinden waar kinderen zichzelf kunnen zijn en ontdekken. Dit waren onze aanraders! Hebben we nog een leuke uitstapje gemist, laat het ons dan zeker weten! Laat ook zeker weten wat jouw favoriete speelbossen in Noord-Brabant zijn. Liever een wandeling maken met het gezin in een van de 4 nationaal parken van Noord-Brabant? Dat kan natuurlijk ook! Lees dan eens deze blog:

Ontdek de natuur in Noord-Brabant: 4 nationale parken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant