De top 5 populairste spelletjes voor deze zomer!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De zomermaanden zijn uitermate geschikt om leuke gezinsactiviteiten te ondernemen en gezelschapsspelletjes te spelen, kies een spelletje uit onze spelletjes top 5. Met het mooie weer voor de deur en lange zomeravonden is er genoeg tijd voor elkaar en met een leuk spel. Hieronder vind je een spelletjes top 5 met onze favorieten. Ze zijn geschikt voor verschillende leeftijden. Laat me ook zeker weten welk gezelschapsspel jou het leukste lijkt om te spelen, ook al staat het niet in onze spelletjes top 5?

Beverbende

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2 tot 6

In onze ogen kan Beverbende echt niet ontbreken in de spelletjes top 5. Beverbende is een spel voor jong en oud! Het is een vlot familiespel wat draait om tactiek en een goed geheugen. Ook een beetje geluk is nodig om Beverbende te winnen. Het doel van het kaartspel is zo min mogelijk strafpunten te verzamelen. Maar het wordt je lastig gemaakt, je mag namelijk maar 2 van de 4 kaarten bekijken. Gelukkig zijn er actiekaarten die daar verandering in kunnen brengen.

Iedere speler heeft 4 kaarten met strafpunten gedekt voor zich liggen, waarvan er 2 mogen worden bekeken. Om beurten trek je een kaart en doe je een actie, bijvoorbeeld de kaart ruilen tegen een van je gedekte kaarten of invloed uitoefenen op de kaarten van andere spelers.

Het blijft goed opletten waar de lage kaarten liggen en welke kaarten je juist niet moet hebben. Denk jij dat jij de minste strafpunten hebt verzameld? Dan klop je op de tafel als jij aan de beurt bent en de laatste ronde begint! Na iedere ronde worden de scores van alle spelers genoteerd. Aan het einde van dit kaartspel tel je alle punten bij elkaar op, wie de minste strafpunten in zijn bezit heeft wint dit vlotte kaartspel Beverbende!


Oud Hollands Keezenspel

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 60 minuten
Aantal spelers: 2 tot 12

Nog een topper in de spelletjes top 5. Keezen is een oergezellig spel voor het hele gezin! Het oud Hollands Keezenspel is een bord- én kaartspel in één. Met Keezen combineer je Mens Erger Je Niet en pesten in een spel, Hollandser wordt het niet! Je moet ervoor zorgen dat je jouw pionnen als eerste binnen hebt en met pestkaarten kun je tegenstanders tegenwerken. Een kaart uit het kaartspel bepaalt welke stappen jij met jouw pion mag zetten, de 52 speelkaarten vervangen namelijk de bekende dobbelstenen van Mens Erger Je Niet.

Keezenbord
Keezenbord

Je start met vijf kaarten in je hand, met een Heer of Aas mag je een pion opzetten. De volgende beurt krijgt iedereen vier kaarten extra tot de stapel op is. Als alle kaarten op zijn en nog niemand de vier pionnen binnen heeft worden de kaarten opnieuw geschud en start iedereen weer met vijf kaarten in de hand.

Tijdens het Keezenspel kun je flink pesten. Zo betekent de boer dat je je pion verplicht moet ruilen met een pion van de tegenpartij, zo kan deze ineens weer heel ver van zijn thuishonk staan en staat de vier voor vier stappen achteruit.

Dus ga ervoor en pest er op los zodat jouw pionnen als eerste op de thuishonken staan, want dan heb je dit gezellige familiespel Keezen gewonnen! 


Ticket to Ride

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 60 minuten
Aantal spelers: 2 tot 5

Dit spel schiet als een racket omhoog in populariteit en kan daarmee niet ontbreken in de spelletjes top 5. Om het bordspel Ticket to Ride te winnen moet je zorgen dat jij als eerste jouw perfecte treinroute neerlegt, op deze manier kun je de wereld rondreizen en jouw eindbestemming bereiken. Je bouwt verbindingen tussen steden als je de juiste kaartencombinaties in je handen hebt.

Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland, reis je van de steile rotsen van Edinburgh naar een winderig station in Berlijn? Pak je de veerboot en vaar je over de Zwarte Zee? Dit leuke spel: Ticket to Ride neemt je overal mee naar toe. Het is allemaal aan jou, hoe langer je route hoe meer punten je verzamelt.

Het spel zit vol onverwachte wendingen zodat het tot het laatste moment zorgt voor veel spanning en plezier. Het is gemakkelijk aan te leren maar wees gewaarschuwd, het is een verslavend familie spel. Dus pak je bagage en wordt de grootste treinmagnaat van Europa!


Regenwormen

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten
Aantal spelers: 2 tot 7

Bijna iedereen heeft het of kent het en daarmee past dit spel perfect in de spelletjes top 5. Dit vlotte gezellige spelletje staat gegarandeerd voor een half uur plezier. Niets moeilijks, je kunt het op elk moment overal erbij pakken want het compacte formaat zorgt ervoor dat je het altijd mee kunt nemen. Het is niet moeilijker dan dit, kun je tot 36 tellen? Dan is regenwormen zeker wat voor jou!

Spelletjes top 5 - Regenwormen dobbelspel is het gezinsspel

Er is geen lange speluitleg nodig, als je aan de beurt bent gooi je met de 8 dobbelstenen. Tijdens je beurt leg je alle dobbelstenen met een regenworm of hetzelfde getal opzij. Je gooit de resterende dobbelstenen opnieuw en legt de dobbelstenen opzij die een ander getal tonen, dan het getal welke in de eerste beurt al zijn weggelegd. Je beurt is geslaagd als je totaal hoger is dan 20 en je ten minste één regenworm hebt gegooid. Je mag dan de steen van tafel pakken en als deze hier niet meer ligt dan kun je de steen afpakken van een tegenstander.

Maar let op, neem je te veel risico en gooi je alleen getallen die je al eens opzij hebt gelegd, dan ben je af en moet je helaas een steen met regenworm inleveren. Heb jij aan het eind de meeste regenwormen? Gefeliciteerd, jij bent de winnaar van dit super leuke dobbelspel!


30 Seconds

Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 minuten
Aantal spelers: 3 tot 20

Het ultieme gezelschapsspel van de laatste tijd en dus verdient het een plek in deze spelletjes top 5. Dit spectaculaire partyspel voor teams is niet voor niets zo populair. Het is fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen maar ook in kleine kring kun je veel plezier met dit bordspel beleven. Je hebt parate kennis nodig in dit razendsnelle familiespel om de strijd te kunnen winnen.

De regels zijn simpel. Je vormt een team, een van de twee pakt een kaartje en probeert binnen 30 seconde zoveel mogelijk van de 5 begrippen op het kaartje zo exact mogelijk te omschrijven. Niet alles mag, namen en ‘klinkt als’ technieken mogen niet gebruikt worden. De teamgenoten doen hun best om jou omschrijvingen te raden. Hoe meer begrippen jullie samen goed hebben, hoe meer vakjes je op het speelbord vooruit mag. Maar reken jezelf niet te snel rijk, een dobbelsteenworp kan altijd nog verandering brengen in jouw top score.

30 Seconds is een uitdagend spel waarbij je razendsnel moet denken en op je teamgenoot moet zijn ingespeeld, daarom kon deze niet missen in onze spelletjes top 5. Snel praten is een must. Daag je vrienden en familie uit en je hebt gegarandeerd uren speelplezier. Want het blijft tot het laatst spannend, welk team bereikt als eerste de finish?

De spelletjes top 5 van het Gezinsleven

Dit was onze spelletjes top 5: Laat het ons weten wat jullie doen als gezinsactiviteiten en als we een fantastisch spel gemist hebben in onze spelletjes top 5!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant