Spotter GPS horloge voor kinderen

Wij beoordelen dit product met een:

Mijn zoontjes spelen steeds vaker buiten, zijn erg ondernemend en verstoppen zich graag. Dit heeft ertoe geleid dat ik op zoek ben gegaan naar een GPS-tracker of GPS horloge voor mijn kinderen. Ondanks de jonge leeftijd, waarbij een horloge natuurlijk erg vroeg is, geeft het mij als vader toch wel een erg comfortabel gevoel dat ik ze altijd snel kan terugvinden wanneer dat nodig is. Na een online zoektocht ben ik op de website van Spotter terecht gekomen en zij hebben horloges die speciaal voor kinderen zijn. In deze blog ga ik je meer vertellen over dit GPS horloge en over mijn ervaringen met dit horloge.

Het Gezinsleven - Reviews - Spotter GPS Horloge - verpakking
Het Gezinsleven - Reviews - Spotter GPS Horloge - verpakking open

Spotter GPS horloge voor kinderen

Mijn zoontje Tom houdt van de minder opvallende kleuren. Ik heb hem de verschillende varianten laten zien maar hij wilde toch echt graag het zwarte horloge omdat deze lijkt op de Iwatch van mama. Toen het horloge eenmaal werd geleverd was ik al verrast door de mooie, simpele en compacte verpakking. Het is een erg klein doosje met een beknopte handleiding, verrassend genoeg was deze handleiding ruim voldoende en is het GPS horloge van Spotter gewoon ontzettend gebruiksvriendelijk!

Je kunt de Spotter GPS horloge binnen vijf stappen in gebruik gaan nemen:

  1. Je moet het GPS horloge eerst volledig opladen met de speciale bijgeleverde oplader. Deze oplader is voorzien van een USB stekker dus het is wel noodzakelijk dat je zelf de juiste power adapter in huis hebt. Het enige kleine nadeel van dit horloge is de oplader, de “knijper” moet erg precies op de horloge geklikt worden. Gezien het slechte zicht aan de achterzijde is dat wat lastig.
  2. Je kunt een Spotter account aanmaken op de website en het account koppelen aan je horloge. Elk GPS horloge heeft een eigen unieke code zodat je deze zeer eenvoudig kunt koppelen.
  3. Download de app op je telefoon en koppel ook deze aan het horloge met behulp van de unieke code.
  4. Zet het horloge pas aan wanneer deze volledig opgeladen is.
  5. Om de exacte locatie van het horloge voor de eerste keer te kunnen bepalen wordt er aangeraden om een kwartiertje naar buiten te gaan met het horloge. Het bereik binnen kan soms slechter zijn en daarom gaat het vele malen sneller als je even naar buiten gaat.

Als je eenmaal deze stappen hebt doorlopen kan je het GPS horloge in gebruik nemen. Het is wat mij betreft een echte aanrader en dit Spotter GPS horloge heeft ook vele leuke extra functies naast de locatie tracker waar ik je hieronder meer over vertel.

Alle extra opties van het GPS horloge van Spotter

Naast enkel de GPS locatie geeft de GPS horloge verschillende extra opties. De belangrijkste opties heb ik hieronder verder uitgelicht:

Het Gezinsleven - B3763C18 C05D 4AAD BE7D 6356EC42BB3B
Het Gezinsleven - E98EFA2F 522E 47D9 8C08 6E1F6A5B3C0C

1. Locatie

Dit is natuurlijk de meest belangrijke optie en in de eerste plaats waar het allemaal om draait. De GPS locatie kunnen opvragen is de reden geweest van mijn zoektocht op het internet. Zodra je de app hebt geïnstalleerd en gekoppeld met het GPS horloge van Spotter kan je elk moment de locatie van het horloge (en dus ook je kind) opvragen. Dit is natuurlijk voor ons als ouders ideaal, zeker wanneer mijn zoontjes dadelijk nog wat ouder zijn en met vriendjes buiten willen spelen etc. Je kunt de locatie erg gedetailleerd bekijken, je ziet zelfs alle huizen, straatnamen en huisnummers staan.

2. De SOS knop

Op de Spotter GPS Horloge zit een SOS knop. Als je kind deze knop 3 seconden lang vasthoudt wordt er een SOS melding met locatie naar de app gestuurd. Als er dus iets is gebeurd kan je kindje deze gebruiken, zodra je deze functie hebt geactiveerd zie je dit ook op het schermpje van het horloge, deze geeft dan de melding “SOS sent”. Naast enkel de melding geeft de app ook direct de locatie door en hij heeft je een update als deze zich verplaatst.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je kind goed uitlegt dat dit enkel voor noodgevallen is bedoeld om te voorkomen dat je voor niks bezorgd bent.

3. De belfunctie

Dit is natuurlijk ideaal en viel vooral ook in de smaak bij mijn zoontje. Hij was helemaal trots toen ik deze functie ging testen en dat hij met mij kon bellen via zijn horloge. Het belangrijkste hierbij is dat je als ouder het horloge kunt bellen maar het horloge kan zelf niet uitbellen. Zo voorkom je ook onnodige kosten als je kind met het horloge aan het spelen is. De functie kan wel erg gemakkelijk zijn als je je kind wilt spreken of bijvoorbeeld moet aangeven dat hij naar huis moet komen of voor andere situaties.

4. Je kunt specifieke zones instellen

Het mooie aan de Spotter horloge is dat je ook de mogelijkheid hebt om zones in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld grenzen aangeven waar je kindje binnen moet blijven. Als hij dan toch buiten deze grenzen komt dan wordt er een melding gegeven op je mobiele app. Hierdoor heb je de controle over waar je kind zich bevind.

5. Je kunt een alarm instellen

Je hebt de mogelijkheid om een alarm in te stellen. Een alarm kan erg handig zijn, je kunt bijvoorbeeld afspreken hoelaat je kind thuis moet zijn voor bijvoorbeeld het eten en het horloge geeft dan ook een seintje. Op deze manier zijn er geen excuses meer om te laat te komen.

6. De functie Tringel

Naast het instellen van een alarm kan je ook de Tringel gebruiken. Dit is een alarm/geluidsmelding die je via de mobiele app kunt activeren. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je kind naar huis moet komen als deze afgaat. Deze melding wordt ongeveer een minuut lang weergegeven en maakt ook geluid.

7. De stappenteller

Een leuke extra is de welbekende stappenteller. Met behulp van deze stappenteller kan je de activiteiten van je kind in de gaten houden

8. Geschiedenis

Je hebt de mogelijkheid om terug te kijken waar je kind allemaal is geweest gedurende de dag.

9. Het uitschakelen van het horloge

Een belangrijk detail van het horloge is het uischakelen. Het is erg prettig voor ons als ouder dat je kind niet zelfstandig het horloge kan uitschakelen. Dit zorgt voor een extra stukje controle. Het enige minpuntje wat ik mij kan bedenken is dat de tijdsweergave op AM/PM niveau is. Ik zou bijvoorbeeld liever 17:00 willen zien in plaats van 5:00PM.

De ervaringen van mij en mijn zoontje

Tom vind het horloge erg interessant, vooral dat je er ook mee kunt bellen vind hij erg leuk. Hij is natuurlijk erg jong dus verder heeft hij nog niet zo goed door waar de GPS horloge uiteindelijk voor is bedoeld. Voor ons als ouders is dit horloge een echte aanwinst, we hebben dit horloge geprobeerd en wij weten nu al dat we er volgend jaar één bij moeten halen voor ons jongste zoontje. Hij vind hem nu al erg interessant maar is helaas nog echt te jong.

Het grootste voordeel verder is ook de ontzettend gebruiksvriendelijke app van Spotter zelf. Deze maakt het voor ons als ouder erg gemakkelijk om alles te bedienen. Er is eigenlijk niet eens een handleiding nodig want alles is erg voor de hand liggend en behoeft dan ook geen nadere toelichting.

Onze test met het GPS horloge

We zijn het horloge natuurlijk uitgebreid gaan testen, mijn zoontje is nog erg jong maar daarom ben ik dit ook samen met mijn vrouw gaan testen. We zijn gaan spelen met de zones, de locaties, het bellen en natuurlijk de SOS functie. De GPS locatie werkt erg goed en gedetailleerd. Het is ook leuk om te zien dat je de geschiedenis kunt terugkijken. Daarnaast hebben we ook gebeld via het horloge toen mijn zoontje bij oma was, hij voelde zich natuurlijk helemaal “de grote jongen” met dit stoere horloge!

Al met al kan ik wel zeggen dat wij ontzettend enthousiast zijn over dit GPS horloge. Wij zouden dit dan ook iedereen aan kunnen raden.

Wij zijn super enthousiast over dit Spotter GPS horloge. Het is vooral erg fijn dat het je als ouders een geruststellend gevoel geeft als je hem altijd kunt terugvinden. Uiteindelijk moet je je kind natuurlijk altijd in de gaten houden maar we weten hoe snel kinderen soms kunnen zijn. Voor je het weet zijn ze uit je gezichtsveld verdwenen en dat kan soms flinke stress veroorzaken. Dit horloge biedt ons dan ook de ideale uitkomst!

Dekking in heel Europa

Dit Spotter GPS horloge heeft een GPS dekking in heel Europa. Je kunt dit horloge dan ook mee op vakantie nemen, als ze dan aan het spelen zijn op de camping kan je ze gemakkelijk terugvinden. Binnenkort gaan we naar een mooi vakantiepark en dan zullen we jullie een extra update geven over onze bevindingen. Wij vinden het in ieder geval een erg prettig en geruststellend idee dat we toch weer iets meer “in control” zijn, we zouden dit horloge dan ook zeker aanraden!

Wat kost de Spotter GPS Watch?

Het GPS horloge van Spotter kost € 89,95. Er zit geen abonnement aan de Spotter vast. Wel betaal je een prepaid tegoed voor de tracking en het kunnen bellen naar het horloge. De kosten van het prepaid tegoed zijn als volgt:

  • € 16,50 voor drie maanden
  • € 31,50 voor zes maanden
  • € 54,00 voor een jaar

Ben je benieuwd naar de Spotter GPS horloges? Of wellicht geïnteresseerd om deze zelf aan te schaffen? Bezoek dan de Spotter website via de onderstaande knop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant