Ontdek Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Sprookjeshof Zuidlaren heeft het allemaal. Je vindt er een sprookjesbos, kinderboerderij en hele leuke speeltuinen want zowel indoor als buiten vindt je verschillende speelmogelijkheden. Het is een nostalgisch familiepark in de provincie Drenthe, tegen de Groningse grens aan. Het attractiepark bestaat al sinds 1957, wow! De leeftijd maakt het een unieke speelplek vol met nieuwe en nostalgische speelelementen waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen. Lees hier ook onze verhalen over andere leuke uitstapjes.

Sprookjeshof Zuidlaren

Als je er langs rijdt trekt het je wellicht niet meteen aan, ons in ieder geval niet. Het lijkt wat ouderwets en misschien zelfs een beetje vervallen. Hun website beschrijft het als een nostalgisch familiepark, maar dat is wel een heel mooi woord voor wat je ziet.

Toch moet je me geloven, het is echt de moeite waard! Prik even door die oubollige buitenkant heen en je vindt binnen de muren van sprookjeshof Zuidlaren een onwijs leuk speelpark. De naam attractiepark doet het niet echt eer aan, het is eerder een speelpark ook super tof toch? Je vindt er de sprookjes en speeltoestellen van vroeger en de kinderen kunnen er gemakkelijk de hele dag spelen, klauteren en de speeltuinen onveilig maken, ronddwalen in het sprookjesbos en knuffelen met dieren op de kinderboerderij. Er is ook een indoor Speelparadijs, dus regen of zonneschijn je kan hier altijd terecht. Al moeten we wel eerlijk zijn, de zon maakt alles altijd net een beetje leuker.

Onze dag

Sprookjesbos in Drenthe

Wij starten onze dag in het sprookjesbos, want heel eerlijk als de kinderen eenmaal de speeltuinen in mogen willen ze bij ons niet meer het sprookjesbos in. Je vindt in dit bos maar liefst 25 sprookjes en af en toe is er ook een kabouter te spotten. Het staat vol met kleine huisjes en gebouwen en met een druk op de knop komen de sprookjes tot leven. Het lijkt zelfs een klein beetje op de Efteling!

Onze wandeling in Sprookjeshof Zuidlaren startten bij de sprookjesboom en we luisteren naar wat die te vertellen heeft. Het is een mooi begin om in de stemming te komen. Hierna vervolgen we onze weg langs alle sprookjes, sommige zijn wel wat spannend en ogen wat ouderwets. Maar bij de meeste sprookjes worden er vrolijke liedjes als Berend Botje ging uit varen, ja, ja naar Zuidlaren gezongen. De lampjes gaan aan met een druk op de knop en de poppen gingen dansen, het is een beetje oud allemaal maar daarom niet minder leuk.

De kinderboerderij

In de kinderboerderij van Old MacDonald in Sprookjeshof Zuidlaren vind je verschillende lieve beesten. Wij hebben met de geitjes geknuffeld en zelfs een kip kroop onverwachts bijna op schoot. Je vindt er ook pauwen, herten en alpaca’s. De kinderen hebben ook zelf even voor boer gespeeld toen ze vrolijk rondreden op hun tractoren voelde ze zich heel wat.

het gezinsleven - dier- zuidlaren - attractie
het gezinsleven-zuidlaren-pauw

Speeltuin in Sprookjeshof Zuidlaren

Dit is toch wel echt het hoogtepunt van een dagje weg in sprookjeshof Zuidlaren. De Speeltuin buiten was bij ons favoriet, het is een grote speeltuin vol met schommels, draaimolens, trampolines en klimtoestellen. Er zijn echt veel verschillende speeltoestellen te vinden, sommige herkenbaar van vroeger ander gloed nieuw zoals het wegschieten van ballen met luchtdruk en het trappen in een helikopter ver boven de grond. Je kunt ook racen als je wilt in de aangedreven minicars en voor piraat spelen op een mooi, groot piratenschip. De tokkelbaan was denk ik het meest speciaal, deze vindt je niet vaak in een speeltuin.

Indoor speeltuin

Nadat het buiten toch wel wat fris begon te worden, hebben we ons naar binnen verplaats. De ouders lekker aan een kop koffie en de kinderen konden na een hapje en een drankje de speeltuin onveilig gaan maken. Je vindt hier echt van alles, wijzelf hebben ons vermaakt met air hockey en zijn van de familieglijbaan afgegleden. De kinderen waren druk in de spannende shooter-arena, hebben geklommen op de hoge klimberg en de stormbaan, springkussens en trampolines waren genoeg om ze al hun energie kwijt te laten raken. Van hun hoefde er echt geen einde aan deze dag te komen.

Avondeten in het Sprookjeshof

Ik ben niet zo’n fan van koken na een dag op pad te zijn en als de boterhammen, groente snacks en melk op zijn hebben we na een lange dag spelen allemaal wel zin in iets warms toch? Je kunt op meerdere plekken in het park wat eten en drinken. In de indoor speeltuin vind je een selfservicerestaurant en bij het sprookjesbos worden drankjes en kleine maaltijden geserveerd.

Wil je liever wat luxer uit eten, dan kun je terecht bij ’t hof van Zuidlaren een brasserie waar ze lunchgerechten serveren maar waar je ook à la carte kunt dineren. Voor ons niet nodig, wij hebben lekker frietjes met snacks gegeten in het indoor speelparadijs. Als je wel graag wat gezonders eet kun je dit beter zelf meenemen, er zijn niet echt gezonde opties te vinden bij het selfservice restaurant.

Praktische informatie

Om dit artikel af te sluiten even wat praktische informatie over het sprookjeshof Zuidlaren.

Adresgegevens:

Speelpark Sprookjeshof
Groningerstraat 10
9471 AR Zuidlaren

Het was gemakkelijk te vinden aangezien het goed aangegeven staat en nog een voordeel, je kan gratis parkeren op de parkeerplaats.

Toegangsprijzen:

Het leuke aan dit park is dat je een hele dag vermaak hebt maar de prijzen ook nog wat nostalgisch aanvoelen. Zo zijn kinderen tot 2 jaar gratis en betaal je tot 64 jaar €9,95 per persoon Ben je 65+ dan betaal je nog €7,95 per persoon aan entree.

Wil je je bezoek extra leuk maken of je kinderfeestje vieren in sprookjeshof Zuidlaren? Kijk dan even bij alle arrangementen op hun website. Je kunt namelijk een rondvaart boeken over het Zuidlaardermeer of een heerlijk 3-gangen diner bestellen.

Conclusie

Sprookjeshof Zuidlaren is echt de moeite waard. Er is genoeg te beleven voor kinderen tot ongeveer 10 jaar, de prijs valt mee en de speeltoestellen zijn echt uniek. De leuke mix aan verschillende activiteiten deed het hem voor ons, niet alleen maar spelen maar ook knuffelen met dieren en wandelen in het sprookjesbos maakte dat wij een fijne, afwisselende dag hebben gehad. Het park is schoon, de mensen zijn vriendelijk dus ga zeker eens een kijkje nemen.

Laat je ons weten hoe jou dag in Sprookjeshof Zuidlaren beviel? Tip: kijk ook eens bij de andere bezochte pretparken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant