Heb je wel eens last van een stinkende adem? Redenen en oplossingen

Wij beoordelen dit product met een:

Uit je mond stinken, officieel halitose genaamd, is niet prettig tot en met ronduit gênant. Als je last hebt van een slechte adem zul je daar waarschijnlijk heel graag vanaf willen. In de meeste gevallen is dat vrij eenvoudig. In dit artikel gaan we kijken naar hoe je aan een stinkende adem komt en vooral ook hoe je er vanaf komt.

Oorzaak slechte adem

Er zijn talloze redenen mogelijk voor een stinkende adem. Van tijdelijke oorzaken zoals een gekruide maaltijd of een avond flink doorzakken en -paffen, tot amandelstenen en maagklachten. Voor zover een stinkende adem niet te wijten is aan wat je hebt genuttigd, komt de stank meestal niet uit je maag, zoals vroeger vaak werd gedacht.

In 85% van de gevallen van een slechte adem komt de vieze geur uit de mondholte. Deze wordt veroorzaakt door de schadelijke, anaerobe mondbacteriën. Die zetten suikers en koolhydraten om in stinkende zwavelachtige gassen, stoffen als ammoniak en waterstofsulfide. Zulke gassen staan garant voor een stinkende adem.

De bacteriën die ze produceren maken deel uit van tandplak. Dat zit niet alleen op je tanden, maar ook ertussen. En dan is er nog de achterkant van je tong. In het ruwe weefsel, tussen de smaak- en tongpapillen, vormt zich een laag van minuscule voedselresten en de bacteriën die daar gek op zijn. Reinig je je gebit en je tong niet goed genoeg, dan krijgen de bacteriën en hun vieze geurtjes

vrij baan in je mond.

Heb je bijvoorbeeld door medicijngebruik of een ziekte last van een droge mond, dan vergroot dat de kans op een slechte adem. Het zuurstofrijke speeksel is de natuurlijke bescherming tegen de schadelijke bacteriën. Is daar een tekort aan, dan krijgen de bacterie-kolonies meer kans om te groeien en neemt de hoeveelheid stinkende gassen toe.

Oplossingen om een slechte adem te verhelpen

Allereerst is een goede dagelijkse mondhygiëne een voorwaarde om geen last te krijgen van een stinkende adem. Poets je tanden twee keer per dag gedurende twee minuten. Verwijder dagelijks tandplak tussen tanden en kiezen met behulp van flosdraad, tandenstokers of tandenragers.

Als je last hebt van een slechte adem zul je daarnaast geneigd zijn om mondwater te gebruiken om je mond na te spoelen. Helemaal goed, mits je mondwater gebruikt dat het evenwicht van de mondflora ondersteunt. In veel mondwaters tegen een stinkende adem zitten antiseptische middelen die niet alleen de schadelijke mondbacteriën doden, maar ook de nuttige microben. Een verstoorde mondflora helpt op de lange duur niet om de schadelijke bacteriën binnen de perken en je adem fris te houden.

1. Mondvriendelijk mondwater

RyttPro Mondwater werkt met een krachtige, maar mondvriendelijke actieve zuurstofformule. Die pakt samen met zink en cetylpyridinium chloride schadelijke bacteriën, schimmels en zelfs sommige virussen effectief aan.

Oxyfresh Mondwater is eveneens gebaseerd op een effectieve, maar mondvriendelijke formule van actieve zuurstof en zink.

Het voordeel van een actieve zuurstofformule is dat niet alleen de schadelijke bacteriën zelf bestrijden, maar ook hun stinkende zwavelgassen worden geneutraliseerd. Zo wordt de stank niet maskeert, maar bij de bron aangepakt. Allebei de mondwaters bevatten xylitol. Vanwege de lekkere frisse smaak, maar ook om je tanden gladder te maken en de zuurgraad in je mond te stabiliseren.

Als je een stinkende adem hebt door een droge mond, dan is OraRelieve Mondwater iets voor jou. Dit merk is speciaal ontwikkeld voor mensen met droge mondklachten. De functie van het ontbrekende speeksel wordt overgenomen door lichaamseigen en melk-enzymen. Ze bestrijden de schadelijke bacteriën en hydrateren de droge en geïrriteerde slijmvliezen. Ook hier remt de natuurlijke zoetstof xylitol de vorming van tandplak af en stimuleert de speekselklieren.

Deze mondwaters tegen een slechte adem kun je hier bestellen: https://www.demondzorgzaak.nl/spoelen/mondwaters

2. Je tong reinigen

Als je echt van je slechte adem af wilt komen, dan ben je er niet door alleen dagelijks de tandplak van je gebit te verwijderen en te flossen. Het loont echt de moeite om de achterkant van je tong ook dagelijks goed schoon te maken. Doe dat niet met je tandenborstel, maar met de effectieve RyttPro Tongreiniger, een tongborstel en tongschraper in één. In de RyttPro Schone Tong Kit vind je zowel deze effectieve tongreiniger als het bijbehorende RyttPro Tongue Foam voor een nog intensievere reiniging.

AIs jouw dagelijkse mondhygiëne in orde is en onze beide extra oplossingen je niet hebben verlost van een slechte adem, bespreek dat dan met de tandarts of de huisarts. Mogelijk duidt jouw stinkende adem op een andere oorzaak, die niet is op te lossen met een goede mondhygiëne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant