5 leuke strand spellen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Niet iedereen is ervoor gemaakt om op vakantie de hele dag stil te liggen op het strand. Vooral kinderen hebben hier moeite mee en daarom is het ideaal om leuke strand spellen te spelen. Buiten dat iedereen lekker actief bezig is heb je ook een grote kans dat ze daarna moe zijn en dus lekker rustig zijn. Er zijn heel veel strand spellen en spellen die je bijvoorbeeld ook op een grasveld kan spelen. Hierdoor kan je ze bijvoorbeeld ook in de tuin of een grasveld in de buurt spelen waardoor je er vaker plezier van kan hebben. We richten ons hier op de strand spellen die je ook op het gras kan spelen.

Beach ball

Dit is één van de meest populaire strand spellen en iedereen heeft het vroeger weleens gespeeld. Met beach ball is het eigenlijk de bedoeling om het balletje zo vaak mogelijk naar elkaar over te spelen zonder dat het de grond raakt.

Smash ball | Spikeball | round ball

Dit spel heeft verschillende benamingen maar gezien de intentie van het spel spreekt Smash ball het meest tot de verbeelding. is een vrij nieuw spel. Je speelt het eigenlijk met 4 man maar 6 kan bijvoorbeeld ook, zorg er wel voor dat je met gelijke aantallen in een team zit. Het spel bestaat uit een klein rond net op pootjes en een bal. Het spel begint door de bal tegen het net te laten stuiteren. Vervolgens speelt de tegenstander de bal 2x naar elkaar over en bij de derde aanraking smashen ze de bal tegen het net aan. Het andere team herhaalt deze acties tot het moment dat de bal de grond raakt. Dan verdient het andere team een punt.

Het Gezinsleven - Strand spellen Smash ball 1

Kubb

Kubb is een spel waar je wel wat ruimte voor nodig hebt. Het speelveld is ongeveer 5 meter bij 8 meter en wordt gemarkeerd door 4 markers. Op de achterlijn plaatst ieder team 5 kubbs en in het midden van het speelveld staat de koning. Zoals zoveel spellen worden er verschillende regels gehanteerd maar de makkelijkste manier is als volgt.

Het team dat begint krijgt 6 werpstokken waarmee je zoveel mogelijk kubbs van de tegenstander om moet gooien. Wanneer je niks raakt gaat de beurt naar de tegenstander die hetzelfde moet proberen. Als je wel een kubb omgooit moet de tegenstander deze eerst in het veld van de tegenstander gooien (tussen de achterlijn en de koning). Vervolgens moet eerst deze kubb omgegooid worden voordat de kubbs van de tegenstander op de achterlijn omgegooid mogen worden.

Wanneer het team de kubb in het veld van de tegenstander niet omgooit met de 6 werpstokken mag de tegenstander op de lijn van de niet omgegooide kubb staan. Deze staan nu dus dichterbij waardoor het makkelijker is om de kubbs op de achterlijn te raken.

Wanneer alle kubbs bij de tegenstander omgegooid zijn moet alleen de koning nog omgegooid worden. Het team dat als eerste de koning omgegooid heeft wint dus het spel.

Het Gezinsleven - Strand spellen Kubb

Ringwerpen

Het spel bestaat uit een frame met paaltjes er op en losse ringen. Het idee is om de ringen om de paaltjes te gooien. Ieder paaltje staat voor een bepaald aantal punten en de persoon die het meeste punten bij elkaar gegooid heeft wint het spel.

Het Gezinsleven - Strand spellen Ring werpen

Jeu de Boules

Jeu de Boules is ook een spel wat iedereen kent en wat je zowel op gras als op zand kan spelen. Speel je het op het strand dan is het wel beter om dit niet in het losse zand te doen. De bal zal dan bijna niet verder rollen waardoor je het een stuk moeilijk maakt.

Het spel speel je met meerdere teams of personen tegen elkaar. Het is de bedoeling dat je het kleine balletje weggooit en er vervolgens jou eigen speelbal(len) zo dicht mogelijk bij het kleine balletje gooit. Je tegenstander kan proberen dichterbij te gooien of ballen van de tegenstander weg te stoten zodat ze verder weg liggen. Het team of de speler die het dichtste bij de bal ligt wint het spel.

Andere strand spellen

Er zijn veel soorten strand spellen waarvoor je niet meteen een spel moet kopen. Je kan bijvoorbeeld ook een wedstrijd spelen wie het mooiste zandkasteel kan bouwen. Ring werpen kan je ook op een andere manier spelen door cirkels in het zand te tekenen en er bijvoorbeeld schelpen in te gooien. Flessenvoetbal blijft ook nog steeds populair. Vul 2 lege flessen met water en probeer de fles van de tegenstander om te gooien. Wanneer de bal gepakt is mag de fles pas rechtgezet worden. Wie als eerste een lege fles heeft verliest.

Met een beetje creativiteit kan je veel strand spellen bedenken. Vergeet natuurlijk niet om te letten op je veiligheid in de buitenlucht. Heb je zelf nog leuke strand spellen die je graag wilt delen laat het dan in de comments weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant