3x Manieren om je stress te verminderen

Wij beoordelen dit product met een:

Stress is erg vervelend, vooral wanneer het niet zomaar verdwijnt. Toch is het lastig om een stressvrij leven te leiden. Er zijn immers zo veel mensen en instanties die verwachtingen van je hebben. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen kampen met een burn-out. Als je merkt dat je een stressvol bestaan leidt, dan is het van belang dat je dit op tijd constateert, zodat je weet dat je wat rustiger aan moet doen. Er zijn ook nog leuke activiteiten die je kunt ondernemen om de stress te verminderen. In dit artikel lees je drie dingen die je kunt doen om minder stress te ervaren.

Ga vaker wandelen

Als je stress ervaart, is het belangrijk dat je je lichaam voldoende beweging geeft. Er gaat tijdens het sporten meer zuurstof naar de hersenen. Dit maakt het makkelijker voor de hersenen om nieuwe hersencellen aan te maken. Dat leidt tot een vermindering van stress en depressies. Toch vindt niet iedereen het even makkelijk om zich te wijden aan de sportschool of een andere sport. Daarom is wandelen een goede oplossing: de drempel ligt laag, maar het is toch erg effectief. Het stresshormoon, ook wel cortisol genoemd, zal uit het lijf verdwijnen na een goede wandeling. Wandelen zou misschien zelfs beter tegen stress kunnen werken dan andere vormen van sport: hierbij gaat het namelijk niet om snelheid en prestatie. Toch heb je de voordelen van sporten, je bent immers in beweging.

Eet de stress weg

Sommige mensen hebben de gewoonte om hun stress weg te eten. Deze methode zou daadwerkelijk kunnen werken. Hierbij is het wel belangrijk dat je wel de juiste voeding kiest. Chocolade en chips zijn helaas niet de juiste keuzes. Als je écht je stress wilt verminderen, kun je veel beter kiezen voor bijvoorbeeld een avocado. Door het magnesium in avocado ontspannen je spieren en zenuwen. Je kunt ook kiezen voor vette vis, peulvruchten of bananen. Al deze producten bevatten eigenschappen die je stressniveau echt kunnen verlagen!

Heb plezier (met jezelf)

Stress is erg vervelend, vooral wanneer het langer dan een paar uur duurt. Als dit het geval is, is het van belang dat je iets meer qualitytime met jezelf inplant. Heb bijvoorbeeld meer intiem plezier (met jezelf!). Ook seks zorgt ervoor dat je stressniveau daalt. Volgens onderzoek kun je van de voordelen genieten als je seks met of zonder penetratie hebt of als je masturbeert. Heb je dus geen partner waarmee je het bed kunt delen? Dan zijn er allerlei opties. Als je penetratie fijn vindt, moet je even onderzoeken welke dildo bij jou past. Zo sla je twee vliegen in één klap: genot én minder stress.

Deze tips zijn leuk, maar als je langdurige stress ervaart, zullen ze waarschijnlijk niet effectief genoeg zijn. Als je last blijft houden van (hevige) stressklachten, raden we je aan om je dokter te raadplegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant