Waarin verschilt een SUV van een gewone personenauto?

Wij beoordelen dit product met een:

Een SUV verschilt van een gewone personenauto. Qua uiterlijk, maar ook op het gebied van  mogelijkheden. Deze hoge auto’s veroveren het straatbeeld en dat is niet zonder reden. Ze hebben een stoer uiterlijk en zijn een geraffineerde combinatie tussen een 4×4 en een luxe personenwagen. Daarnaast bieden ze alle veiligheid en comfort die je nodig hebt. Wat zijn de opvallendste verschillen met een personenauto en wat zijn de voordelen van een SUV?

De verschillen tussen een SUV auto en een personenwagen

Eén verschil tussen een SUV auto en een personen- of stationwagon is meteen duidelijk. Ze zijn hoger en robuuster. Deze semi terreinwagens hebben een hoge instap voor nog meer reis- en gebruikscomfort. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van een 4×4 aandrijving.

Dat maakt deze ruime wagens ook geschikt voor het trekken van caravans en trailers. Dan is er natuurlijk ook de ruimte waarin een SUV verschilt van een personenwagen. De kofferbak heeft een grote inhoud. Groot genoeg voor bagage van het hele gezin, maar ook voor de wekelijkse boodschappen of de sporttassen van het hele voetbalelftal. En met 5 of 7 zitplaatsen wordt een SEAT SUV als vanzelfsprekend ook vaak gebruikt als gezinswagen.

De voordelen van een SUV of Sports Utility Vehicle

1. Ruime zitplaatsen en laadruimte

Een royale binnenruimte is één van de voordelen van een SUV. Zeker wanneer je kiest voor de SEAT Tarraco of de sportieve SEAT Ateca. De ruimte wordt gecreëerd door de wielbasis. De afstand tussen de voor- en achterassen is groter. Daardoor profiteren bijrijders van voldoende ruimte op de achterbank en neem je in de kofferbak moeiteloos bagage mee.

2. Veelzijdig in gebruik en comfortabel

Een SUV auto is daarnaast ook nog eens heel veelzijdig in gebruik. Dat komt mede door de praktische binnenruimte en de uitgebreide mogelijkheden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een verstelbare achterbank, slimme technische snufjes zoals Lane en Travel Assist en configureerbare stoelen. Een SUV gebruik je dus als ruime gezinsauto, maar ook als sportieve 4×4 voor een trailer of caravan én als luxe en comfortabele personenwagen. Door de hoge instap kan iedereen makkelijk en comfortabel in en uit de auto stappen. Daarnaast biedt de verhoogde wegligging van een SUV ook meer overzicht op de weg.

3. Robuust design

Houd je van een wagen die gezien mag worden? Ook dan kies je voor een SUV. Het uiterlijk is gestroomlijnd en elegant, maar tegelijkertijd ook stoer en robuust. Daarbij maakt het niet uit of je kiest voor een compacte SUV auto, zoals de SEAT Arona, of een ruime SUV met 7 zitplaatsen voor de hele familie. Deze wagens bieden altijd datgene wat je nodig hebt.

Conclusie

Tot slot mag ook het waardebehoud van een SUV auto als een voordeel worden gezien. De vraag naar deze robuuste semi terreinwagens is namelijk ontzettend groot. De restwaarde ligt in vergelijking met gewone personenwagens aanzienlijk hoger. Naast ruimte, veiligheid, comfort en veelzijdigheid kan ook het waardebehoud een reden te zijn om te kiezen voor een SUV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant