Telefoonverslaving bij kinderen

Wij beoordelen dit product met een:

Tegenwoordig heeft bijna elk kind op jonge leeftijd al een telefoon en raken hier al snel verslaafd aan. Om de telefoonverslaving te verhelpen bij kinderen zijn er een aantal oplossingen. In dit artikel hebben wij een aantal oplossingen op een rij gezet.

1. Triggers

Het is belangrijk om in kaart te brengen wat de triggers voor je kind zijn, om achter de mobiele telefoon te duiken. Hierdoor is het als ouder gemakkelijk om in te grijpen wanneer je kind een trigger krijgt om de telefoon te pakken.

2. Afleiding

Door kinderen meer te betrekken bij sociale en fysieke activiteiten zoals sport en hobby’s, verminder je de kans op een telefoonverslaving bij het kind. Hierdoor help je stress te verminderen door lichaamsbeweging en je kind verder te ontwikkelen.

3. Tijd beperken

Je kan een gezondere omgeving creëren door in bepaalde delen van het huis of op bepaalde tijden het telefoongebruik wel en niet toe te staan. Door bijvoorbeeld geen telefoons aan tafel of na een bepaalde tijd in de avond en ’s nachts de telefoon niet toe te staan.

telefoonverslaving voorkomen

4. Gebruik volgen

Tegenwoordig kan je gemakkelijk als ouder bijhouden wat je kind op de telefoon aan het doen is en hoe lang je kind doorbrengt op de telefoon. Hierdoor krijg je als ouder inzicht in de dingen die je kind aan het doen is en kan er op tijd worden ingegrepen.

5. Family time

Breng genoeg tijd door als gezin zonder de aanwezigheid van mobiele apparaten. Communiceer goed en blijf dicht genoeg bij je kind om te weten of er onderliggende problemen zijn. Door genoeg tijd met elkaar door te brengen kunnen de ouders op tijd beginnende problemen analyseren. Ook hechten kinderen veel waarde aan tijd doorbrengen met familie.

Kleine stapjes zijn al voldoende

Er zijn genoeg kleine stapjes die je als ouder kunt ondernemen om het telefoongebruik bij je kind te verminderen. Door duidelijk aan te geven aan je kind wanneer de telefoon wel en niet toegestaan is, geeft dit het kind regelmaat en structuur. Hierdoor heb je als ouder voldoende controle en inzicht. Door genoeg tijd met je kind door te brengen en leuke dingen te doen zorgt dit voor afleiding en hierdoor denkt je kind minder snel aan de telefoon.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door JM Promotions

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant