Tent, vouwwagen of caravan? Kamperen kun je leren deel 1!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Als kind ben ik jaren lang twee keer per jaar met de caravan op vakantie gegaan. Voor mij was het niets meer dan normaal om met de caravan naar Zuid-Frankrijk te reizen en van de vakantie te genieten. Zon, historische steden, kastelen, strand en een prachtig zwembad. De vakantie was al snel compleet voor mij, maar ergens was ik wel benieuwd hoe het was om te kamperen met een tent of vouwwagen?

Toen ik zelf voor het eerst alleen met mijn man op vakantie ging had ik geen caravan, we besloten een stacaravan te huren op verschillende campings. Allemaal leuk en aardig, maar onderweg zie je mensen met volgepakte auto’s, vouwwagens, caravans en zelfs enorme campers reizen. Ik vroeg me al snel af, wat vind ik eigenlijk het leukste? Dat is de vraag die mij lang bezig heeft gehouden en ik voor jullie wil beantwoorden!

In dit artikel nemen we je mee in de voor- en nadelen van een tent. In de volgende delen nemen we je mee in de voor- en nadelen van een vouwwagen, caravan en een camper.

De voor- en nadelen van een tent

Het hangt er vanaf aan wie je het vraagt, de meningen over een vakantie in een tent zijn erg verschillend. De keuze is dan ook aan jou, laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen.

De een zal je zeggen dat een tent natuurlijk het ultieme camping gevoel geeft. De regendruppels op het doek, s’avonds over het camping terrein lopen met een zaklamp, een kampvuurtje voor je deur en gezellig liedjes zingen en spelletjes spelen. De kinderen uitgeput van het spelen vroeg naar bed en na het welterusten wensen het doek dicht ritsen en daarna, als de kinderen op bed liggen, fluisterend onder de sterrenhemel zitten met een heerlijk glas wijn en een boek lezen bij een schemerlampje. 

De ander zal je zeggen dat er niets is dat verschrikkelijker is. Je hebt immers een heel jaar hard gewerkt dan wil je op vakantie wel wat meer luxe. Dan wil je niet met een toiletrol over de camping lopen, als het regent buiten moeten koken of wat dacht je van die koude nachten? Nee mij niet gezien.

De grap is dat beide personen gelijk hebben, maar ieder beleeft het anders. Ik vind het eigenlijk wel eens lekker om helemaal terug naar de basis te gaan. Minder luxe en meer tijd met mezelf en mijn gezin. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn en ook niet altijd kommer en kwel, de werkelijkheid ligt bij jou, hoe jij het ervaart en wat jij er zelf van maakt. 

De voordelen

 • De aanschaf is hartstikke goedkoop in vergelijking met andere kampeermiddelen. Voor een paar honderd euro heb je al een hele mooie tent.
 • De kampeerplaats is vaak goedkoper dan wanneer je een kampeerplaats nodig hebt voor een vouwwagen of caravan.
 • Je hebt voor dit kampeermiddel geen opslag, verzekering en onderhoudskosten
 • Je hoeft niet langzamer te rijden, dus je bent sneller op je vakantiebestemming!
 • Een vakantie in een tent is vaak veel socialer dan in een caravan, mede kampeerders helpen je als het eens tegen zit en je hebt meer aanspraak met de mensen op de camping.
 • Back to basic, minder afleidingen (geen TV) en dus echt even tijd voor elkaar!

De nadelen

 • Het hangt er een beetje vanaf welk model je uitzoekt, maar het opzetten kan best een tijdje duren. Op een zonnige vakantie bestemming kan dat dus best vervelend zijn. 
 • Als je wilt rondreizen is het reizen met een tent vaak wat minder handig omdat het op en afbreken dan iedere keer best wat tijd kost.
 • Je moet apart investeren in goede matrassen of luchtbedden.
 • Hoewel je wellicht op zoek gaat naar een zonnige locatie krijg je vaak toch wel te maken met een forse bui. Ik kan je niet garanderen dat je alles droog en netjes houdt maar zolang het doek maar netjes droog wordt ingepakt, kan het er allemaal goed tegen.
 • In de tent is het allemaal niet zo goed geïsoleerd, het kan dus best wat fris worden vooral als je op de grond slaapt.
 • Als je met de tent op vakantie gaat is het slim om je auto vooraf al eens in te pakken, het kan best wel eens passen en meten worden om alles goed mee te krijgen voor jullie vakantie!
 • In een tent is geen douche, toilet of stromend water aanwezig, je bent dus afhankelijk van de sanitaire voorzieningen op de camping.
 • Je hebt geen keukentje, koken doe je dus steevast (ook als het regent) op een pitje buiten de tent.

Conclusie

Hoe jij jouw vakantie graag doorbrengt is heel erg persoonlijk. We hopen dat je met onze voor- en nadelen een goed idee hebt gekregen of een vakantie in een tent iets voor jullie is! Waar je ook voor kiest, als je samen bent met de mensen waar je van houd wordt het zeker een top vakantie! 

Tent, vouwwagen, caravan of camper? Kamperen kun je leren deel 2!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant