Terras schoonmaken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Je terras schoonmaken is een klus die ieder jaar weer terugkomt. Het exterieur van je huis is in de zomer eigenlijk net zo belangrijk als je interieur. Gedurende de winter zie je de tegels steeds viezer en groener worden maar als de lente/zomer begint wil je je terras weer klaarmaken voor het mooie weer. Hoe kan je het beste je terras schoonmaken en wat moet je absoluut niet doen? Dat lees je hieronder.

In de winter zorgen de weersinvloeden ervoor dat de terrastegels het zwaar te verduren krijgen. Kou, regen, sneeuw zorgen er allemaal voor dat het de tegel aan kan tasten. Zo zie je vaak dat er groene aanslag te zien is op de tegels maar geen zorgen, dat is goed te behandelen.

terras schoonmaken vlonder 2

Geen hogendrukreiniger!!

Je denkt vast dat je terras schoonmaken met het gebruik van een hogedrukreiniger een goede oplossing is. Je spuit namelijk eenvoudig de groene aanslag van de tegel af, echter is dit toch geen goede actie. De toplaag van de tegel bevat een soort natuurlijke bescherming die je dan zeer waarschijnlijk kapot spuit. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat vuiligheid weer eerder te zien is.

Groene aanslag

Je terras schoonmaken is een vervelende klus omdat je ieder jaar opnieuw die groene aanslag terug ziet komen. Toch zijn er goede manieren die ervoor zorgen dat je deze eenvoudig kan verwijderen. Als eerste is het belangrijk dat je zorgt dat er een goede afwatering is, daardoor blijft er minder water op de tegels liggen waardoor het ook minder kans heeft om te groeien. Probeer er ook voor te zorgen dat je terras zoveel mogelijk zon krijgt zodat tegels sneller drogen.

Mocht er toch groene aanslag op je tegels liggen en je gaat je terras schoonmaken dan is het verstandig om groene aanslagreiniger te gebruiken. Hier wordt een speciale samenstelling gebruikt die ervoor zorgt dat de groene aanslag eenvoudig van de tegels gaat.

Groene aanslagreiniger kan je op verschillende manieren aanbrengen. Op de verpakking kan je lezen hoe je het product het beste aan kan brengen op de tegels. Vaak is dit gieten, schrobben, borstelen of inspuiten en als het middel verdunt moet worden staat dit ook op de verpakking.

terras schoonmaken loungehoek

Wanneer moet je je terras schoonmaken?

Kies hier een moment voor in het voorjaar want het is belangrijk dat het daarna een aantal dagen droog is. Omdat groene aanslagreiniger eigenlijk een inwerktijd heeft is het belangrijk dat het niet regent. Dan spoel je eigenlijk het middel van de tegels wat de groene aanslag tegen moet gaan.

Witte uitslag

Het kan bij tegels voorkomen dat je witte uitslag ziet op de tegels als je een cementachtige steensoort hebt. De witte uitslag komt voort uit een chemische reactie tussen de steen en water waardoor kalk gevormd wordt en dit naar de oppervlakte trekt. Het voordeel is dat deze uitslag vanzelf wegtrekt maar je kan het ook behandelen met speciale kalkuitbloei verwijderaar.

Hoe vaak moet je je terras schoonmaken

Eigenlijk is hier geen vaste regel voor opgesteld maar je kan je voorstellen dat wanneer je je terras vaker schoonmaakt het er ook beter uit blijft zien. Waarschijnlijk krijgt je terras in de winter weinig prioriteit waardoor het vuil veel tijd heeft om in het terras te trekken. De grote schoonmaak doe je eigenlijk aan het begin van het buiten seizoen zodat alles er weer helemaal fris uit ziet. Vervolgens kan je natuurlijk wel zorgen dat je je terras regelmatig schoonmaakt.

Als er bijvoorbeeld bladeren op liggen dan is het verstandig om deze er af te vegen en hetzelfde geldt voor water. Beschik je over een goede waterafvoer dan zal het regenwater vanzelf van de tegels glijden maar wanneer dit niet het geval is kan je na een flink regenbui even een trekker of bezem pakken om het water van de tegels te vegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant