Lekker even weg, boek een vakantie naar Texel

Wij beoordelen dit product met een:

Vakantie in eigen land is vaak leuker dan je op voorhand verwacht. Dit komt omdat er veel leuke gebieden zijn waar je misschien nog nooit van gehoord hebt of simpelweg snel richting zeeland of het buitenland trekt. Een vakantie naar Texel kan minstens net zo leuk zijn als een vakantie verder weg. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een vakantie naar Texel met het gezin? Lees dan hieronder snel wat de leukste bezigheden van het eiland zijn.

Het eiland Texel

Texel is met 170 km² het grootste eiland van al ‘onze’ Waddeneilanden. Het leuke aan Texel is dat het uit 7 dorpjes bestaat die ook allemaal een eigen sfeer en bezigheden hebben. Het eiland beschikt over enorm veel natuurgebieden waardoor er erg veel te zien en te doen is. Zowel de wandelaar die van de vogels geniet als de actieve fietser die graag door de duinen crost kan hier met volle teugen genieten. Voel je je meer aangetrokken door het strand? Geen probleem ook dat vindt je in Texel.

De 7 dorpen van het eiland

Den Burg: dit noemen we de hoofdstad van het eiland waar van alles te beleven is. Winkelen, restaurants, historische panden en een mooi museum.

De koog: dit is een badplaats net achter de duinen. Naast het mooie strand vindt je ook diverse winkeltjes, terrasjes en leuke restaurants en cafés. Waar er verder rustige nachten ervaren worden op Texel kan je in dit dorp tot laat doorfeesten. Verder zijn er op loopafstand verschillende natuurgebieden. In deze gebieden kunnen zowel wandelaars als fietsers zich uitleven.

Cocksdorp: dit dorp heeft een mooie metamorfose doorgemaakt. In het verleden was dit een rustig dorp maar door de opkomst van een aantal grote vakantieparken zorgt voor een gezellige sfeer en voldoende recreatie. De noordelijke ligging zorgt voor flinke windvlagen waardoor je hier veel sportvliegers ziet.

Den Hoorn: dit is het meest zuidelijke dorp en hier ga je voornamelijk heen voor de rust en mooie natuur. Daarnaast worden hier veel kunst gerelateerde activiteiten georganiseerd.

Oosterend: is een vissersdorp van oudsher. Het ‘leven’ bevindt zich rond de kerk met een aantal gezellige restaurants, cafés en winkels. Leuk weetje is dat dit dorp in het verleden maar liefst 7 kerken had, tegenwoordig zijn het er nog 3.

Ouderschild: dit is het enige dorp wat direct aan zee gelegen is. Het komt zelfs voor dat het water soms zo hoog staat dat het de kade overstroomt.

De Waal: is het kleinste dorp van het eiland wat rust en gemoedelijkheid uitstraalt. Als je houdt van natuurmonumenten dan ben je hier bij het juiste adres.

Eierland: is een noordelijk gelegen eiland wat voorheen eigenlijk geen onderdeel was van het eiland. Door het dichtslibben van het Anegat en het aanleggen van een zanddijk werd de verbinding met Texel gelegd.

Verschillende accommodaties

Op Texel zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar. Denk hierbij aan bungalowparken, kamperen, B&B’s maar ook een hotel of een vakantiehuis texel is erg in trek. Bedenk op voorhand hoe je je vakantie in gaat delen en sluit daarop je accommodatie aan. Blijf je me je gezin veel rondom je verblijf dan is een vakantiehuis wellicht een fijnere optie dan een hotel. Tip, ook de andere Waddeneilanden hebben prachtige accommodaties. Bekijk bijvoorbeeld hier de vakantiehuis Terschelling opties.

Verschillende activiteiten

Er zijn veel verschillende activiteiten op het eiland uit te voeren. Als je op zoek bent naar een echte strandvakantie dan zit je goed in De Koog. Ben je fan van natuur, wandelen en/of fietsen dan is het erg leuk om alle dorpjes te bezoeken. Huur hiervoor een (elektrische) fiets en fiets door de vele natuurgebieden van dorp naar dorp. Vooral de horeca in de dorpjes maken deze tocht enorm leuk. Zo kan je je fietstocht combineren met een lekker drankje op een terras.

Heb je in het verleden al eens naar Texel geweest en je wil de leukste plekjes delen met onze lezers laat het dan hierachter achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant