Thuis een mooie werkplek inrichten met deze tips

Wij beoordelen dit product met een:

Het is steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken, zeker als je een kantoorbaan hebt. Werk je soms of vaak thuis? Richt een fijne werkplek in! Daar komt van alles bij kijken. Het lukt immers niet zomaar om thuis geconcentreerd aan het werk te gaan. Dit zijn onze tips voor de inrichting van je werkplek thuis.

Raamdecoratie

Het ligt er een beetje aan waar je werkplek te vinden is in je interieur, maar vaak heb je baat bij raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld daglicht weren, als je je scherm niet meer goed kunt zien door te fel zonlicht. Ook zorg je zo voor wat meer privacy, wat bijvoorbeeld weer fijn is als je op de benedenverdieping voor het raam zit te werken. Het is begrijpelijk dat je dan niet meteen helemaal in het donker wilt werken, en de verlichting aan moet doen. Gelukkig is er een ideale middenweg te vinden, met plisségordijnen. Dit zijn praktische gordijnen die je aan het raam bevestigt, in het midden bijvoorbeeld. Je kunt de gordijnen verder uitschuiven of zo laten zitten. Op die manier speel je met de lichtinval en de mate van privacy. Werk je bij een schuine muur met een raam erin, op de zolderkamer bijvoorbeeld? Dan is dit ook een handig type gordijn (op zolder heb je immers veel lichtinval en is zonwering welkom!), passend bij rechte ramen, dakramen, draai-kiepramen en meer ramen. Je kunt er alle kanten mee op.

Bureau en bureaustoel

Tijdens het werken breng je de meeste tijd door achter je bureau. Kies daarom voor een goed meubelstuk, waar je prettig aan werkt. Het bureau moet hoog en groot genoeg zijn. Verder is de bureaustoel van groot belang! Kies voor een ergonomische bureaustoel, die is ingesteld op jouw lichaam – denk aan je lengte. Zo zit je goed gedurende de hele werkdag. Nog beter? Je houding afwisselen! Sta dus regelmatig op: loop bijvoorbeeld even een rondje door de kamer, de tuin of de wijk. Of kies voor een zit-sta-bureau, zodat je het zitten en staan afwisselt gedurende de dag. Dat is pas een handige oplossing!

Opbergruimte

De kans is groot dat je wel het een en ander wilt opbergen op je thuiswerkplek. Denk aan notitieboeken en mappen. Richt hier dus zeker een plekje voor in, zodat het niet zo’n rommeltje wordt om je heen. Je kunt een ladekast goed gebruiken, om spullen een mooi plekje in te geven. Zo’n kast is ideaal voor documenten, omdat je per lade de spullen kunt sorteren. Hoe groot de kast moet zijn, is natuurlijk aan jou om te bepalen. Het ligt er maar net aan hoeveel je erin kwijt wilt en hoeveel plek er is voor een kast in je thuiskantoor. Als je een hele kamer hebt om in te werken, past er wel een grote kast bij. Maar in een klein hoekje in de woonkamer of slaapkamer is een kleinere kast beter passend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant