Thuis je auto wassen, waar moet je op letten?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Vroeger zag je in het weekend verschillende mensen in de straat met een tuinslang en emmer sop hun eigen auto wassen, als een soort hobby. Tegenwoordig schieten de autowasstraten als paddenstoelen uit de grond en zie je ook dat heel veel mensen hier gebruik van maken. Is de tijd van het thuis je auto wassen dan voorgoed voorbij? In onze ogen niet maar er zijn wel een aantal handige tips waar je rekening mee kan/moet houden en die delen we graag.

Goede voorbereiding

Thuis je auto wassen vergt enige voorbereiding. Zorg ervoor dat je alle benodigde spullen in huis hebt maar wat heb je allemaal nodig? Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe uitgebreid je je auto gaat wassen. Op zijn minst heb je het volgende nodig. Allereerst een tuinslang of hogedrukreiniger om je auto mee af te spuiten. Daarnaast heb je twee emmers nodig, auto was shampoo, goede spons of washandschoen ( één voor de auto en één voor de velgen) en een zeem.

Tip: vul alvast beide emmers zodat je dit niet meer hoeft te doen na het afspoelen van je auto.

Afspoelen

De eerste stap bij thuis je auto wassen is het afspoelen van je auto om het vuil van je auto te verwijderen. Een hogedrukreiniger werkt natuurlijk beter dan een tuinslang omdat deze meer kracht genereerd. Let er echter wel op dat je niet te dicht en in een rechte lijn op de lak spuit. Het kan voorkomen dat je de lak van je auto spuit. Als je geen hogedrukreiniger hebt kan je eventueel ook naar een spuitbox rijden. Het meeste (zichtbare) vuil zie je ten hoogte van de bumpers zitten. Zorg er dus voor dat je deze extra goed schoon spuit.

Het Gezinsleven - Thuis je auto wassen afspuiten

Wassen

Het belangrijkste van thuis je auto wassen is gebruik te maken van goede shampoo tijdens het wassen. Gebruik absoluut geen huishoud schoonmaak spullen omdat deze de lak kunnen beschadigen. Om het milieu zo min mogelijk te belasten is het aan te raden om milieuvriendelijke shampoo te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede handschoen te gebruiken. Het gevaar van een spons is dat deze vuilrestjes vast kan houden waardoor je de lak eigenlijk alleen maar beschadigd.

Doop de handschoen in de emmer met warm water en shampoo en was de auto van boven naar beneden. Het is belangrijk om regelmatig de handschoen schoon te maken in de emmer met alleen warm water zodat eventueel vuil van de handschoen verwijdert wordt. Probeer ook in rechte lijnen te wassen omdat draaiende bewegingen cirkelvormige krassen kunnen veroorzaken. Deze zijn dan goed te zien in vol zonlicht.

Bij warm weer droogt de shampoo natuurlijk sneller en wat je wilt voorkomen is dat de shampoo opdroogt en de lak aantast. Dit kan je bij het thuis je auto wassen voorkomen door bij warm weer de auto in delen te wassen. Begin dan bij het dak, de kofferbak en de motorkap. Daarna begin je met de ramen, deuren en bumpers en als laatste de wielkassen/ velgen.

Tip: gebruik voor de velgen een aparte handschoen, kwast of spons omdat hier hardnekkiger vuil vanaf komt. Kijk ook naar aparte velgenreiniger voor het beste resultaat.

Afspoelen na het wassen

Wanneer je hele auto gewassen is kan je deze afspoelen. Ook dit doe je weer van boven naar beneden zodat je het vuil van boven naar beneden wegspoelt. Zorg er ook voor dat je alle kieren en openingen goed meeneemt zodat er geen shampoo resten achterblijven.

Bij voorkeur gebruik je nu wel een tuinslang omdat een hogedrukreiniger eventueel straatvuil weer op de auto kan spuiten.

Afdrogen

De laatste stap bij het thuis je auto wassen is het drogen van je auto. Het is belangrijk om je auto af te drogen na het wassen zodat de achtergebleven waterdruppels niet op kunnen drogen. Deze kunnen dan witte vlekken veroorzaken door het kalk wat in het water zit. Je kan een zeem gebruiken om je auto af te drogen maar je kan ook kiezen voor een speciale droogdoek.

Het Gezinsleven - Thuis je auto wassen drogen

Is thuis je auto wassen toegestaan in jou gemeente?

Thuis je auto wassen is helaas niet in iedere gemeente toegestaan. Per gemeente is dit anders geregeld en het is ook niet altijd even makkelijk terug te vinden op de site van de gemeente. Het is verstandig om eerst even te kijken in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om te kijken of ze iets opgenomen hebben over een verbod op het wassen van voertuigen op straat.

Nog niet genoeg tips voor het wassen van je auto. Lees onze andere blog voor aanvullende informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant