Ticket to Ride Europe

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Zoals wel vaker gezegd zijn wij gek op gezelschapsspellen. We vinden het erg leuk om in een weekend gezellig met familie of vrienden een leuk spel (zoals Ticket to Ride) te spelen. Sinds we kleine kinderen hebben zijn we natuurlijk vaker thuis in de weekenden maar dat betekent niet dat we altijd maar alleen op gaan bank liggen voor de tv. We nodigen dan ook regelmatig familie en vrienden uit om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig een spel te spelen. In deze blog ga ik je meer vertellen over Ticket to Ride Europe.

Kenmerken

Titel: Ticket to Ride Europe
Uitgeverij: Asmodee
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2-5

Het spel zit in een mooie, grote doos en ziet er luxe uit. In de handleiding staat dat je het binnen vijf minuten kunt leren. Uhm, dat is wellicht iets te optimistisch maar binnen 10-15 min kan je zeker starten. Als je eenmaal aan het spelen bent valt er veel automatisch op zijn plek, dus mocht je er tijdens het lezen nog niet helemaal uitkomen, maak je dan geen zorgen. Al spelende leer je snel hoe het spel werkt.

Het Gezinsleven - ticket to ride foto2

De uitgever

Asmodee is een uitgever met erg mooie spellen op zijn/haar portfolio waarvan wij er al verschillende in ons bezit hebben. Het leuke voor ons is dat deze uitgever ook nog eens in Helmond gevestigd is wat vlakbij ons (Mierlo) ligt.

Wat is Ticket to Ride?

Ticket to Ride Europe is een leuk bordspel waarbij je een reis per trein maakt over het hele continent. Op het bord zie je verschillende sporen welke bijvoorbeeld de donkere tunnels in Zwitserland voorstellen of een brug over de zee? Je kunt treinstations bouwen in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken om hiermee gebruik te maken van de sporen van een medespeler.

Bij Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten voltooien, dit doe je door verbindingen tussen steden toe te eigenen. Je kunt sporen aanleggen met behulp van de juiste kaartencombinaties. Elke beurt heb je de keuze om twee kaarten te kiezen die open op tafel liggen (met uitzondering van een joker, dan mag je er maar één pakken) of je kunt kiezen voor twee kaarten van de stapel (blind).

De winnaar aan het einde van het spel wordt bepaald door middel van het aantal punten dat je hebt behaald. Je krijgt punten voor de lengtes van je verschillende treinroutes, de voltooide routekaarten en nog bonuspunten met bijvoorbeeld de langste onafgebroken treinroute etc.

Ticket to Ride Europe en Ticket to Ride USA zijn basisspellen. Deze kun je uitbreiden met o.a. Nederland, London, New York, Afrika en nog véél meer. (Hier vind je alle verschillende versies) In deze blog heb ik het specifiek over Ticket to Ride Europe.

Inhoud van het spel

  • 1 bord met de kaart van Europese treinroutes
  • 240 gekleurde treintjes
  • 110 treinkaarten
  • 46 bestemmingskaarten
  • 15 gekleurde treinstations
  • 5 houten score-pionnen
  • 1 spelhandleiding
ticket to ride bordspel

Hoe werkt Ticket to Ride?

Ik zal proberen om het kort maar krachtig uit te leggen. Je start met vier bestemmingskaarten voor een lange route en drie korte routes. Je kunt punten verdienen door zo veel mogelijk van jouw routes te leggen (aaneengesloten) en eventueel in combinatie met het gebruik van een station. Daarnaast verdien je punten als je stations overhoudt aan het eind van het spel.

Het leuke van het spel is dat je pas op het einde weet wie de winnaar is, als je de punten gaat optellen van elke speler. In de handleiding staat precies uitgelegd wat je iedere beurt kunt doen. Zo kun je een route claimen, treinkaarten trekken, bestemmingskaarten trekken of een treinstation bouwen. Elk van deze acties heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Je moet dan ook constant op je hoede zijn en goed opletten wat je medespelers doen en natuurlijk kijken of dit jouw eigen routes in gevaar kan brengen.

Conclusie

De doos ziet er luxe en veelbelovend uit. Toen ik de doos openmaakte zag ik direct veel dingen, treintjes, stations, kaarten en een handleiding. Tijdens het openen van de handleiding dacht ik “shit” veel informatie. Maar dat viel uiteindelijk reuze mee, je gaat er vlot doorheen en zoals eerder gezegd leer je ook gedurende het spelen van het spel.

Het spel spelen is erg leuk, vooral het feit dat je echt pas op het laatste moment de winnaar kan bepalen maakt het ook spannend. Alles bij elkaar duurde het spel ongeveer 1,5 tot 2 uur (we hebben dit met vier volwassenen gespeeld). Het is dus een perfect spel tijdens een gezellige avond met vrienden of familie.

Wil jij ook jouw ervaringen over Ticket to Ride met ons delen? Reageer dan in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant