Het onmisbare gereedschap van een kapper

Wij beoordelen dit product met een:

Een kapper werkt natuurlijk het beste als het over de juiste tools beschikt voor jouw haren. Tijdens de coronatijd hebben ook steeds meer mensen zelf spullen aangeschaft om hun kinderen of partners van een goede knipbeurt te voorzien. Dit zijn veelal ook andere tools dan waarover een kapper beschikt. Zowel voor kappers als voor jouw thuis is het zeer belangrijk dat je over de juiste tools beschikt. In deze blog vertel ik je meer over welke tools onmisbaar zijn voor een goede knipbeurt en waar je deze tools het beste voor kunt gebruiken.

De beste scharen voor in jouw salon

Bet belangrijkste gereedschap voor een kapper zijn natuurlijk zijn/haar scharen. Hiermee kunnen zij het haar in het juiste model knippen. Als je de juiste professionele kappersscharen zoekt voor jouw salon kan je kijken bij kappersgroothandel voorkappers.nl. Door te kiezen voor een speciale schaar voor het haar kun je hier gemakkelijk een stukje haar mee afknippen, dit zijn dan ook compleet andere scharen dan waarmee je papier knopt. Gebruik dan ook nooit een huis-tuin-en-keuken-schaar voor een knipbeurt, hier kan je namelijk het haar mee beschadigen en dan krijg je gespleten haarpunten. 

Als je een kappersschaar wilt aanschaffen kan je letten op de lengte van de schaar. De scharen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes welke variëren van 5 tot 7 inches. Het grootste verschil van een kappersschaar ten opzichte van een normale schaar is dat een kappersschaar twee snijbladen heeft. Een normale schaar heeft dat namelijk niet.

Het Gezinsliven - onmisbare gereedschap kapper - scharen

Een trimmer of juist een tondeuse?

Veel mannen kiezen graag voor een kort kapsel, maar kan je dan juist beter voor een trimmer kiezen of voor een tondeuse? Het grootste verschil tussen een trimmer en een tondeuse is dat een trimmer is gemaakt om gedetailleerd te werken en een tondeuse is voor het grote (grove) werkt. De trimmer is dan ook meestal een stuk kleiner van formaat, omdat deze goed in de hand moet liggen. Daarentegen is de kop van een trimmer ook een stuk smaller dan die van een tondeuse.

Mocht je een van deze producten willen aanschaffen, zorg er dan voor dat je een kwalitatieve trimmer koopt. Professioneel gereedschap is meestal wat duurder in aanschaf maar het eindresultaat is dan ook beter en hij gaat langer mee dan de huis-tuin-en-keuken tools.

Het Gezinsleven - Het Gezinsliven onmisbare gereedschap kapper barbertools
Het Gezinsliven - onmisbare gereedschap kapper - barber

Een echte barbier kan niet zonder razor

Als je een echte barbershop binnenloopt kan natuurlijk ook de klassieke razor niet ontbreken. Het bekende beeld van vroeger met een grote kwast met scheerschuin en het scheren met een klassiek mes wordt nog steeds veel toegepast door de barbiers.

Wil jij jouw klant dezelfde beleving geven? Kies dan voor de juiste tools en producten. De scheerkwast en het schuim zijn in deze onmisbaar, maar denk ook aan andere producten. Je hebt namelijk de after shave om de huid te verzorgen na het scheren en een pre shave om de huid voor te bereiden. 

Verzorgende en reinigende producten voor het haar

Als kapper is het natuurlijk belangrijk om naast enkel de tools om het haar te knippen of in model te brengen dat je ook de juiste producten hebt om het haar te verzorgen. Dit is zowel voor je zelf in de salon handig als voor de eventuele bijverkoop aan je klanten. Deze verzorgen het haar, voeden het en reinigen de lokken. Hierdoor krijg je prachtig haar.

Verder is het van belang om reinigende producten te gebruiken die natuurlijk zijn. Hierbij zijn er geen parabenen, siliconen of sulfaten toegevoegd die het haar zwaar maken of uitdrogen. Wanneer je de juiste producten gebruikt in combinatie met het knippen van je haar zul je zien dat je haar gaat stralen, glazen en er voller uitziet.

Heb jij nog tips voor de kappers onder ons? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant