De 10 mooiste bezienswaardigheden in Brabant

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wat zijn nu eigenlijk de mooiste bezienswaardigheden in Brabant? In Noord-Brabant vind je mooie natuurgebieden en fantastische steden. Wij komen zelf allemaal uit Brabant, daarmee zou je dus ook kunnen stellen dat het de gezelligste provincie is! Het is de plek om carnaval te vieren en we staan natuurlijk niet voor niets bekend om onze Brabantse gezelligheid, de Bossche bol en het worstenbroodje. We vertellen je onze top 10, de must see bezienswaardigheden in Brabant.

Carnaval

Heb jij carnaval nog nooit onder de rivieren gevierd? Dan is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brabant voor jou! Je moet hier echt eens naar toe komen om carnaval te vieren. Boek een hotel en neem je carnavals outfit en een goed gevulde portemonnee mee!

Zorg wel dat je goed weet naar welke stad jij wilt gaan. In Den Bosch (Oeteldonk) wordt carnaval namelijk totaal anders gevierd dan in Tilburg (Kruikenstad), Breda (Kielegat) of Eindhoven (Lampegat). Iedere stad heeft zo zijn gezelligheden, maar ook zijn ongeschreven regels. In Den Bosch is het bijvoorbeeld gebruikelijk om als man een boerenkiel te dragen met ene rood-wit-gele sjaal en een zwarte boerenpet. Vaak zie je dat hierbij ook nog een rode zakdoek en witte wanten worden gedragen. Ieder jaar wordt er een nieuw jaarembleem op de boerenkiel genaaid.

Breda

Deze prachtige stad in het zuiden is voor velen vrij onbekend. Hoe dat komt is ons wat onduidelijk. Wij hebben hier zelf gestudeerd en zijn er toen achter gekomen wat deze stad allemaal te bieden heeft. Een gezellig centrum, met heel veel eetgelegenheden, winkels en terrassen. 

Het mooiste aan deze stad is toch wel de combinatie van een lekker uitgestrekt park midden in het centrum, met een goed te bewandelen winkelgebied en prachtige historische gebouwen. Allemaal omringt door een kanaal waar met mooi weer de hele dag bootjes op rond dobberen.

Deze levendige stad heeft veel te bieden en hier vind je vele van de top bezienswaardigheden in Brabant, kijk bijvoorbeeld eens naar de grote Onze Lieve Vrouwekerk, het begijnhof, de koepelgevangenis of de Ginnekenmarkt. Aan de rand van Breda kun je Kasteel Bouvigne vinden, dit is een prachtig landgoed waar je heerlijk door de tuinen kan wandelen en een stukje geschiedenis van deze regio kan bewonderen. 

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Welkom in de Brabantse Sahara. Dit nationale park is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis en is daarom met recht een van de mooiste bezienswaardigheden in Brabant.

Lees ook: Ontdek de natuur in Noord-Brabant: 4 nationale parken

’s Hertogenbosch 

Den Bosch is een van de mooiste steden als je houd van een historische plaatje. Deze stad heeft net als Breda vele van de top bezienswaardigheden in Brabant. Denk aan de Sint Janskathedraal, de oude markt, het stadhuis en voor de liefhebber van een hapje en een drankje de Korte Putstraat!

Ben je een dagje of weekend in Den Bosch? Vergeet dan absoluut niet om de Bossche Bol te proeven. Deze heerlijke lekkernij is te krijgen bij Banket Bakkerij Jan de Groot, die vind op de weg van het treinstation naar het stadscentrum. Neem er ook een paar mee om thuis te serveren, zo lekker als de originele van Jan de Groot vind je ze namelijk nergens!

Tilburg

Tilburg een van de bezienswaardigheden in Brabant? Ja zeker, de kermis in Tilburg is namelijk een van de grootste kermissen in de Benelux! Met 230 attracties dwars door de binnenstad van Tilburg is dit met recht een van de top bezienswaardigheden in Brabant te noemen. De Tilburgse Kermis trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers in 9 dagen tijd. Tijdens de kermis zijn er diverse themadagen bijvoorbeeld Blauwe Zondag, Gehandicaptenmiddag, Kindermiddag, Caribbean Night en natuurlijk de allerbekendste: Roze Maandag.

Kom eens een kijkje nemen in Tilburg en ontdek de gaafste attracties voor jong en oud!

De Efteling 

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Brabant is natuurlijk De Efteling. Laat je betoveren in dit pretpark door de vele attracties, sprookjes en parkshows. Om de Efteling te bezoeken heb je wel goede wandelschoenen nodig! Je gaat behoorlijk wat kilometers maken, na ons dagje gaf onze stappenteller maar liefst 20.000 stappen aan, dat is bijna 15km! Onze aanraders? De Baron 1898, Joris en de Draak, de Droomvlucht en natuurlijk Carnaval Festival, de favoriet van veel kinderen.

Lees ook: De Efteling, al onze tips voor een leuke dag

Eindhoven

In deze stad zijn er naast bijzondere bezienswaardigheden ook vele winkels te vinden. Daarmee staat Eindhoven vaak bekend als ideale winkelstad. Je kan hier namelijk prima rondwandelen en bent niet afhankelijk van 1 (veel te) lange winkelstraat. Eindhoven herbergt de bekendste merken en heeft een compact maar uitgebreid winkelgebied. Voldoende afwisseling tussen terrassen en winkels en prettige parkeergelegenheden. Ook is de stad zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. 

Ben je lekker in Eindhoven, ga dan eens een kijkje nemen bij het Philips stadion, dat ligt op een steenworp afstand van het winkelgebied in het stadscentrum. Ook zijn in het stadscentrum de Catharinakerk, de bubbles en de Flying Pins te vinden! Verder zijn in Eindhoven vele musea’s te vinden als het DAF museum, het Philips museum, het van Abbemuseum en natuurlijk het PSV museum.

Bergen op Zoom

Deze stad is zeer onbekend en dat is niet zo gek want de stad telt minder dan 70.000 inwoners. Dat maakte dat ik bijzonder verrast was door deze stad. Daarom vond ik dat deze stad niet mocht missen op onze lijst met bezienswaardigheden in Brabant. 

Voor de meeste mensen is Bergen op Zoom best een eindje rijden, daarom raad ik je aan om te verblijven in Grand Hotel De Draak. Dit hotel ligt midden in het stadscentrum aan de grote markt en heeft een eigen parkeergelegenheid. Je kan dan zeggen dat je in het oudste hotel van Nederland hebt geslapen, het dateert namelijk van voor 1397. De eigenaar heeft bijzondere tijden doorgemaakt met 2 branden, maar het hotel heeft een buitengewoon bijzondere uitstraling. 

In Bergen op Zoom kun je de heerlijke sfeer proeven, de grote markt met de oude historische gebouwen, maar ook het Markiezenhof en de Gevangenpoort zijn echte aanraders. De Gevangenpoort is de enige bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort van Bergen op Zoom en is zelfs één van de oudste nog bestaande stadspoorten in Nederland, daarmee is deze met recht uitgelicht als een van de mooiste bezienswaardigheden in Brabant.

Safaripark Beekse Bergen 

Safaripark de Beekse Bergen is een heel uitgestrekt park waar de dieren vrij rond lopen. Je vindt hier de gevaarlijkste dieren om te bejagen van het Afrikaanse continent. Ja, een van de bezienswaardigheden in Brabant is dan ook, kom de Big Five spotten. Je vindt hier buffels, leeuwen, neushoorns, luipaarden en olifanten. Hoe gaaf is dat! Een tip: download de app van de Beekse Bergen, dan kun je live zien waar je zelf loopt en welke dieren je ziet. Kom je van verder weg of wil je graag slapen tussen de dieren? Dan kun je ook overnachten in de Beekse Bergen. 

Lees ook: Beekse Bergen: kom de Big Five spotten!

Nationaal park de Biesbosch 

Dit nationale park ligt in Noord-Brabant en Zuid-Holland, het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Door de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je dat je gewoon in Nederland bent. Het leuke aan dit park is dat je het niet alleen lopend of fietsend kunt ontdekken. Huur een boot en vaar lekker over het water heen, dan kun je roofvogels, reden en bevers spotten en de prachtige vergezichten bewonderen. Zo’n bootje moet je wel van te voren even reserveren!

Lees ook: 3 keer de natuur in Zuid-Holland!

Bezienswaardigheden in Brabant

Dit was onze top 10! Allemaal bezienswaardigheden in Brabant die je zeker een keer gezien  of meegemaakt moet hebben. Wat vind jij de mooiste plek in Brabant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant