Top 5: de beste zwangerschapsboeken voor mannen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ja, ook de mannen komen er niet onder uit. Jij hebt een vrouw zwanger gemaakt en dus is het tijd om aan de slag te gaan met zwangerschapsboeken voor mannen. Als eerste wil ik je feliciteren, je hebt een vrouw zwanger gemaakt en je wordt vader! Misschien denk je dat je voor nu wel even klaar bent, maar helaas is daarbij jouw bijdrage aan het feestje nog niet geleverd. 

Er gaat de komende tijd heel veel gebeuren. Alles aan jouw vrouw gaat veranderen en zo’n zwangerschap is niet niks! Jij bent haar rots in de branding en daarmee af en toe de pineut. Je bent de komende tijd overgeleverd aan zwangere vrouwen logica en om die te kunnen begrijpen is wat studie verreist. Doe je vrouw een groot plezier en bestel een boek uit onze top 5 zwangerschapsboeken voor mannen, ik weet zeker dat ze het op prijs zal stellen. 

Top 5: de beste zwangerschapsboeken voor mannen

De rol van de vader tijdens een zwangerschap en als de baby eenmaal is geboren is in de afgelopen decennia zo enorm veranderd. Het is hierdoor lastig om nog ergens houvast te vinden! Maar dat heb je nu wel! Door onze lijst met zwangerschapsboeken voor mannen vind je boeken met handige, toegankelijke en praktische informatie. Alle technische, fysieke en emotionele aspecten van de zwangerschap en het vaderschap komen voorbij. En nu eens met jou, de man, als uitgangspunt.

1. Aanpakken voor Aanstaande Vaders – David Borman

David Borman studeerde in 1999 af als verloskundige. Door zijn werk kwam hij met veel vaders in aanraking die geen idee hadden wat hun rol bij de bevalling zou zijn. Als verloskundige, trainer en onderzoeker maakte David de cursus Aanpakken voor Aanstaande Vaders. Hierin geeft hij handvatten en praktische tips voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Zijn boek is naast de cursus te gebruiken maar ook los te lezen door aanstaande vaders maar ook voor vrouwelijke partners, aanstaande moeders en andere die binnenkort een kind verwachten of professioneel met vaders te maken krijgen. 

Dit boek past perfect in ons rijtje zwangerschapsboeken voor mannen omdat het geschreven is vanuit de verbazing over het verspreide aanbod van informatie over de zwangerschap en het feit dat er zo weinig mogelijkheden zijn om je als partner voor te bereiden. Terwijl juist jij, als partner de beste coach bent, de grootste steun en de onrust van een bevalling gedeeltelijk weg kan nemen. Het is plezierig om te lezen, helder geschreven, heel informatief maar leest wel gemakkelijk weg.

2. Babymanagement voor mannen – Henk Hanssen

Het gezin als onderneming en jij bent de manager. Aanbevolen door verloskundigen en kraamverzorgenden is dit boek perfect voor onze lijst met zwangerschapsboeken voor mannen. Het is namelijk het meest verkochte praktische handboek voor jonge vaders. Het neemt mannen serieus in hun rol als vader, maar natuurlijk niet zonder humor. Mannen humor, flauwe grappen waarin je jezelf waarschijnlijk wel kunt herkennen!

De vader is een bijzonder ‘product aan het ontwikkelen’: zijn eigen baby. In no-nonsense taal komen alle vragen voorbij die een vader-to-be zichzelf stelt. Dit boek staat vol praktische handvatten en antwoorden op vragen als: ‘Wat kost de opvoeding?’, ‘Hoe zal het vaderschap mijn leven veranderen?’ En ‘Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend?’ Op een nuchtere wijze laat het je kennis maken met de leuke kanten van het vaderschap en de uitdagingen. Het wordt niet voor niets de ‘Bijbel voor Vaders’ genoemd! 

3. Help, Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! – KLUUN

Een boek met humor leest nu eenmaal gemakkelijker weg dan wanneer er een hoop taaie stof opgesomd staat. Dus ben je op zoek naar boek waar je af en toe hardop om kan lachen, dan zit je hier goed. Je moet wel tegen wat grove humor kunnen want het is geschreven vanuit hoe een stereotype man een zwangerschap beleeft. Leerzaam en vermakelijk maar verwacht geen encyclopedie aan kennis.

De ondertitel van het boek zegt eigenlijk al genoeg: ‘Alles wat je nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten.’ Lees het boek met een knipoog! 

4. Commando Papa – Neil Sinclair

Deze bestseller is een basishandleiding voor kersverse vaders. Neil is commando geweest, gymleraar, bewaker bij de VN in New York en PCSO bij de Metropolitan Police, maar de meest veeleisende baan in zijn leven is het vaderschap. Thuis zijn en zorgen voor zijn drie kinderen: Samuel, Jude en Liberty. Hij had behoefte aan een handleiding en vanuit die behoefte is dit zwangerschapsboeken voor vaders ontstaan. 

Thuiskomen uit het ziekenhuis met je eerste zoon in je handen was voor Neil een zeer ontmoedigende ervaringen. Alle ouderschapsboeken en de cursussen die hij gevolgd had waarin gericht op de bevalling maar niet op het feit dat je uiteindelijk met je kind in je armen in je eigen huis staat! Het idee voor een basisgids met praktische vaardigheden was geboren. Hij staat je op een vertrouwde en pragmatische wijze. Het is spannend, het is overweldigend, je draagt de verantwoordelijkheid voor je baby. Bij alle taken komt een organisatietalent om de hoek kijken, een kind hebben lijkt af en toe wel een militaire operatie!

Commando Papa – Het kookboek

Het extraatje in deze zwangerschapsboeken voor mannen top 5. Van dezelfde schrijver als Comando papa is er ook een kookboek beschikbaar. Het is namelijk tijd om de Barret te verruilen voor een koksmuts. Soldaatjes in de keuken, zo bekijkt Neil zijn kinderen. Hij legt je de basisprincipes uit zoals de uitrusting, hoe zorg je voor een veilige keuken, gezond voedsel en welke bereidingswijzen zijn geschikt voor kinderen? Onmisbaar als een van de zwangerschapsboeken voor mannen.

Of je nu vader of moeder bent, dit boek geeft je de inspiratie die je nodig hebt om samen met je kind leuke momenten in de keuken op te bouwen! Op een grappige en originele manier ontvang je tips om zelf een eliteteam voort te brengen. 

5. Dadlife – Simon Hooper

Hoe hou je jezelf staande als enige man in een gezin van 5 vrouwen? In zijn zwangerschapsboeken voor mannen laat hij je met zijn humor hardop lachen en je kunt jezelf met hem identificeren. Door het vertellen van verschillende verhalen leer je verschillende kanten van het gezinsleven kennen. Dit boek, uit onze zwangerschapsboeken voor vaders lijst, heeft mijn verwachtingen overtroffen. Door zijn talent met woorden en hartverwarmende verhalen krijg je een goed idee wat ouders worden betekent.

Het is een adviesboek waarin hij zijn ervaringen deelt. Ervaringen die iedereen zal herkennen. Het is zijn reis naar het ouderschap, van een 24-jarig oud ‘man-child’ die geen idee had wat het vaderschap inhield naar vandaag de dag. De alleenstaande mannelijke vertegenwoordiger in een huishouden van vijf vrouwen. Zijn huishouden staat ook wel bekend als de plek waar de stilte stierf. Dit boek is een emotionele, oprechte ode aan het moderne gezinsleven.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Mannen - Top 5: zwangerschapsboeken voor mannen - Vader speelt met zijn kind.

Zwangerschapsboeken voor mannen

Wat vind jij van onze top 5 zwangerschapsboeken voor mannen? Uit deze boeken kun je alles halen wat je als toekomstige vader moet weten. Ik weet dat je misschien wat zenuwachtig bent en dat het vaderschap een grote sprong in het diepen is. Maar deze zwangerschapsboeken voor mannen zijn er niet voor niets! Ze leren je alles wat je als vader-to-be moet weten zonder medische termen en vervelende opvoedingsregels. Luchtig, recht door zee, praktische en eerlijke informatie om deze periode met een glimlach op je gezicht te beleven, daar staan deze zwangerschapsboeken voor mannen garant voor zodat ook jij een super papa wordt! Veel leesplezier.

Aanpakken voor Aanstaande Vaders – David Borman
Aanpakken voor aanstaande vaders

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant