Een leuk dagje weg | Toverland

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Onder het motto “give memories, not things”, besloten wij op de studiedag van onze kinderen voor een heerlijk dagje uit met het gezin. Daarvoor hebben we besloten om als hoogtepunt een bezoek te brengen aan het pretpark Toverland.

Ik zag Toverland regelmatig passeren op de social media en met een dochter die grote fan is van rollercoasters, leek het ons een fantastische dag om samen te spenderen. Het enthousiasme was dan ook groot toen we bij het oprijden van Toverland’s parking de eerste gigantische houten rollercoaster zagen blinken. De toon was meteen gezet.

Onze ervaring in Toverland

Toverland is namelijk nog een vrij recente speler op de markt van attractieparken. Wat twintig jaar geleden bekend stond als attractiepark Toverland en zijn opstart kende als speelhal voor jonge kinderen, is in die twintig jaar tijd gegroeid tot een volwaardig attractiepark dat in één adem genoemd wordt met grote namen als Efteling en Walibi.

Aanbod binnen en buiten

De overdekte speelhal, waar het allemaal begon, is nog steeds een grote troef van Toverland. Het is bewust dat een deel van de attracties binnen staan, zodat het park minder gevoelig is voor weersomstandigheden en het ook tijdens de winterperiode veel te bieden heeft aan bezoekers al is het dan dat het uiteraard wel kleiner is dan wanneer het buitendeel ook geopend is.

Je ziet ook dat er de afgelopen jaren continu doorontwikkeld wordt in het buitengebied om steeds meer voor diversiteit te zorgen en het allerleukste om alweer een mooie achtbaan eraan toe te voegen.

Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind en hebben wij het grootste deel van onze dag in de stralende zon mogen doorbrengen. We hadden zelfs even Djengu River’s waterval en Expedition Zork’s splash nodig om voor de nodige afkoeling te zorgen.

Het Gezinsleven - Toverland eten drinken2
Het Gezinsleven - Toverland eten drinken

Attracties voor jong en oud

Het grootste voordeel van Toverland zijn de veiligheidsmaatregelen die rondom attracties zijn genomen waardoor de lengtemaatregelen om in zo’n ritje deel te mogen nemen gunstig zijn. Het gaat namelijk niet om trage of kinderachtige attracties, maar om leuke en uitdagende attracties waarbij kinderen nu zelf aan kunnen geven of dat ze het wellicht nog iets te spannend vinden. Binnen staat een achtbaan waarbij het treintje toch wel aardig hard en lomp gaat waardoor mijn dochter van 4 na één keer direct afhaakte. Het lijkt erop dat Toverland hier bewust rekening mee gehouden heeft. Plezier voor jong en oud, waarbij 90% van de attracties toegankelijk zijn voor het hele gezin.

Grootte van het park en wachttijden

Toverland is qua grootte ook ideaal. Reken zeker een volledige dag om het park en alle attracties te zien, maar qua loopafstand is het zeker beperkt en aan het einde van de dag kan je met een voldaan gevoel naar huis (of ben ik de enige die het vervelend vindt om tegen sluitingsuur een park te moeten verlaten, wetende dat ik de helft niet gezien heb?).

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk was de super leuke sfeer en aankleding in het park. Doordat we in de herfstvakantie zijn gegaan konden we ook meegenieten van het Halloweenfeest. Dat zou ik met hele jonge kinderen (onze dochters  zijn 4 en 9 oud) overslaan. In ons geval ben ik met mijn dochter van 9 lekker gaan spoken en heeft mijn dochter van 4 in die tijd iets kindvriendelijkers ondernomen.

Toverland houdt in zoverre het mogelijk is ook wel rekening met beperkte wachttijden. Door het inzetten van meerdere ritjes op een achtbaan en/of de verkorting van een ritje houdt het voor iedereen interessant om vooral te genieten van korte wachttijden, behalve één enkele uitschieter de gloednieuwe Maximus’ Blitz bahn. Dat is wel duidelijk een ontzettend aantrekkelijke kinderattractie waarbij de gemiddelde wachttijd behoorlijk oploopt. Gelukkig heeft Toverland wel nagedacht om de wachttijden verrassend en interactief aan te kleden.

Een mooie aanrader

Toverland heeft een mooie combinatie tussen een programma voor jong en oud. Als je uit het noorden van het land komt is het een aardige autorit naar Sevenum, maar in mijn ogen is het dat absoluut waard. De kinderen hebben ongetwijfeld een fantastische dag.

Toe aan een andere pretpark, neem dan een kijkje bij Plopsaland of de Efteling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant