Trampoline in je tuin, de 5 voordelen

Wij beoordelen dit product met een:

Het is zover, na lang zeuren krijgen de kinderen ein-de-lijk een trampoline in de tuin. En zeg eerlijk, als je dit zelf vroeger niet hebt gehad, dan baal je best een beetje, want een trampoline in je tuin is hartstikke gaaf!

Ik weet nog dat ik vroeger vriendinnetjes had die wel een trampoline in de tuin hadden en ik speelde er maar wat graag op. Zo hoog mogelijk springen of salto’s maken voorover en achterover.

Er zijn veel verschillende soorten en maten trampolines, klein, groot, met een veiligheidsnet, in de grond of boven de grond. Zodra je je keuze hebt gemaakt en de trampoline in je tuin is geïnstalleerd zul je zien dat de kinderen hier veel plezier aan zullen beleven.

Nu is een trampoline niet alleen heel erg leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik heb een aantal voordelen van een trampoline in je tuin op een rijtje gezet.

trampoline in je tuin

Buitenspelen wordt gestimuleerd

Doordat de trampoline in je tuin staat en niet in je woonkamer (dit kan met een kleine trampoline) zullen de kinderen sneller geneigd zijn om buiten te gaan spelen. Dit is goed voor de kinderen omdat je tegenwoordig, naar mijn mening, te veel kinderen continu op een tablet of ander scherm ziet zitten. Als ze buiten spelen maken ze dankzij het zonlicht Vitamine D aan. Dit zorgt niet alleen voor een betere weerstand, maar ook de botten worden er sterker van. En wat is er nou heerlijker dan met lekker weer buiten te spelen?

Motorische ontwikkeling

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar dankzij het plaatsen van die trampoline in je tuin help je ook de motorische ontwikkeling van je kind. Kinderen zijn uit zichzelf gek op klimmen en klauteren, hutten bouwen of verstoppertje spelen. Het zijn speelmomenten maar deze dragen wel bij aan de ontwikkeling van je kind. Een trampoline zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze, al spelend, bezig zijn met evenwicht, coördinatie, uithoudingsvermogen en reactievermogen.

Het is gezond

En niet alleen voor de kinderen! We weten allemaal dat bewegen gezond is en dit geldt niet alleen voor jong, maar ook voor oud. Met beweging bouw je conditie op en je kunt vet verbranden. Voor volwassenen komen er nog meer voordelen kijken bij het trampolinespringen. Denk hierbij aan stimulatie van de bloedsomloop, verlaging van je cholesterol, het helpt je ontspannen, de kans op hart- en vaatziekten wordt verminderd en het stimuleert de spijsvertering. Mocht je dus nog niet begonnen zijn en heb je wel een trampoline in je tuin? Begin dan maar vlug met springen.

Jarenlang plezier

Ik weet wat sommige mensen nu denken; dat is allemaal leuk en aardig zo’n trampoline in je tuin, maar het kost ook geld. Dat klopt inderdaad, maar toch is het in verhouding een relatief klein investering. Voor de meeste trampolines ben je een paar honderd euro kwijt, wat veel kan lijken. Echter, als je investeert in een goede trampoline, dan investeer je wel op de lange termijn. Niet alleen kleine kinderen vinden het leuk om trampoline te springen, ook oudere kinderen en óók volwassenen. Het is dus eigenlijk een investering voor het hele gezin en misschien zelfs nog wel voor de kleinkinderen, als je er een beetje zuinig op bent.

trampoline in je tuin

Zicht op je kind

Zijn je kinderen nog wat kleiner? Dan is het misschien niet fijn om ze naar de speeltuin te laten gaan of te laten spelen bij de buren, ook niet met hun oudere broertje of zusje. Je wil toch graag zelf zicht op ze hebben. Met een trampoline in je tuin kan je kleine toch lekker buiten spelen en kun jij ze ten alle tijden in de gaten houden.

Laat je van tevoren goed informeren over welke trampoline het beste bij je wensen past. Dan garandeer ik je dat een trampoline in je tuin garant staat voor jarenlang plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant