Een traptractor voor in de tuin

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

In een zoektocht naar het allerleukste buitenspeelgoed voor de verjaardag van mijn oudste zoontje ben ik op de website van Agri speelgoed uitgekomen. Onze zoon is helemaal gek van auto’s, tractors en van buitenspelen. Dus wat is er dan leuker dan een mooie traptractor? Agri speelgoed heeft een enorm uitgebreid assortiment met traptractors van Rolly toys, in deze blog ga ik je dan ook meer vertellen over onze ervaringen en hoe wij tot de keuze van deze tractor zijn gekomen.

Gek van tractors

Ons zoontje Tom (2018) is helemaal gek van auto’s en tractors. Zodra wij de speelgoedwinkel inlopen rent hij naar het rek van Bruder om weer een nieuwe tractor of vrachtwagen uit te zoeken. De auto’s van Bruder zijn erg mooi en van hoge kwaliteit, het enige nadeel is wel dat ze allemaal behoorlijk groot zijn waardoor je huiskamer snel gevuld is. We gaan overigens wel binnenkort verhuizen waarbij we de luxe van een aparte speelkamer en grotere tuin hebben. Zijn nieuwe verjaardagscadeau “de traptractor” komt daar echt tot zijn recht.

Traptractors kan je indelen in drie categorieën

Als je op zoek gaat naar een leuke traptractor zal je vrij snel zien dat alle tractors over het algemeen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

 • De kleinste zijn ontwikkeld voor kinderen met een leeftijd van 2 tot 5 jaar, zoals bijvoorbeeld onze top keuze, deze Rolly Toys Rollykid.
 • De middenmaat is voor kinderen tussen de 3 en 7 of 8 jaar oud.
 • De grootste maat is dan weer geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Als je opzoek gaat naar een leuke traptractor voor jouw kind is de leeftijd dus een belangrijke factor om rekening mee te houden in je zoektocht. Kies een speelgoed traptractor welke past bij de capaciteiten van je kind en eentje die het kind uitdaagt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en bewegen.

Van een loopauto naar een traptractor

Een traptractor heeft grote wielen en staat dan ook erg stevig op de grond. Een traptractor kan dan ook uiterst geschikt zijn als trapvoertuig wanneer een kind klaar is voor de overstap van loopauto naar trapauto te gaan maken. De kettingkast van de tractor is goed afgeschermd waardoor de tractor veilig is in gebruik. Ons zoontje is inmiddels bijna vier, dus deze fase zijn we al voorbij en daarom zijn wij dan ook voor een grotere versie gegaan en dat is de “Rolly Toys Farmtrac John Deere 7930 traptrekker met lucht-banden, versnelling, rem en voorlader” geworden.

John Deere traptractor

Zoals gezegd is ons zoontje een grote fan van speelgoed tractors van Bruder, hierbij hebben wij dan ook diverse exemplaren van het merk Fend en John Deere. De John Deere uitvoering, hét tractor merk bij uitstek, heeft altijd al zijn grote voorkeur gehad. Dit heeft onze zoektocht weer wat makkelijker gemaakt. De eigenschappen van deze mooie traptractor zijn:

 • Geschikt voor kinderen met een leeftijd van 3 tot 8 jaar
 • Inclusief voorlader
 • Luchtbanden
 • Versnellingsbak met twee versnellingen
 • Inclusief een handrem
 • Verstelbare stoel
 • Rolbeugel
 • motorkap kan open
 • Opberg vak onder de motorkap
 • Inclusief een frontgewicht
 • Koppeling (trekhaak) voor en achter
 • Verstelbare kettingspanning
 • beschermde kettingaandrijving
 • robuust stuur

Een groot assortiment

Op de website zien we direct een groot assortiment traptractors staan. Wanneer we filteren op trekkers en we kijken enkel naar de John Deere Traptractors dan zien we grote prijsverschillen. Je hebt hierbij al een tractor (de RollyKid) voor € 86,75. Maar als je verder kijkt dan wordt je toch weer snel verleid tot mooiere uitvoeringen. Gezien het feit dat ik twee zoontjes heb en er dus vanuit ga dat ze hier samen nog veel jaren veel plezier aan gaan beleven hebben we dan toch besloten om voor een luxere variant te gaan.

De meeste traptractors worden geleverd met wielen van Plastic wat natuurlijk meer geluid maakt dan luchtbanden, een variant met luchtbanden had daarom mijn persoonlijke voorkeur. Daarnaast wilde ik graag een voorlader omdat mijn beide zoontjes gek zijn van het spelen in de zandbak en we hebben dadelijk in onze nieuwe woning ook een grotere tuin waar ze flink kunnen spelen. Uiteindelijk is onze keuze daarom gevallen op de 7930 welke in een luxere uitvoering te verkrijgen was die voldeed aan al onze wensen.

Extra accessoires

Toen ik de tractor toegevoegd had aan mijn winkelmandje werd ik natuurlijk verleid tot het kopen van een aantal mooie accessoires om je tractor nog verder af te maken. Ik ben voor dit soort aankopen voor mijn zoontjes best gevoelig en ja ik weet het, dat is niet altijd goed. Maar toch, ik ben nu toch iets moois aan het uitzoeken voor zijn verjaardag dus dan doen we het goed ook. Ik heb een leuk zwaailicht toegevoegd, een Soundstuur en nog een mooie aanhanger (De Tanker met pomp en spuit).

Aankoop thuis aangekomen

Na het plaatsen van mijn bestelling kreeg ik vrijwel direct een e-mail met de orderbevestiging en een trackingcode toegestuurd. De volgende dag stond mijn aankoop al meteen voor de deur. Het waren zoals te verwachten flinke dozen en het was dan ook een flink bouwpakket. Uiteindelijk ben ik een twee uurtjes bezig geweest om alles uit te zoeken, in elkaar te zetten en alle stickers erop te plakken. En ja, ik durf van mezelf wel te zeggen dat ik best handig ben maar het was echt wel een klus. Dit was dan natuurlijk ook wel logisch omdat we een behoorlijk uitgebreid exemplaar hadden gekocht.

Conclusie

Allereerst ben ik erg vriendelijk geholpen door de klantenservice van Agri Speelgoed. Daarnaast beschikken ze over een goede en duidelijke website en hebben ze een uitgebreid assortiment zodat er voldoende keuze wordt aangeboden. De levering was dan ook nog eens erg snel en het speelgoed wat van het merk Rolly Toys is is van een uitstekende kwaliteit. Wat ons betreft is dit dan ook een echte aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant