De leukste tuin ideeën voor de zomer

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Als de zon begint te schijnen willen we natuurlijk allemaal weer naar buiten en als het kan lekker in onze eigen tuin genieten van het mooie weer. Vaak zit je in je tuin en schieten de nieuwe tuin ideeën door je hoofd. De één heeft meer behoefte aan mooie bomen en planten, de andere geniet weer meer van een prachtig groen grasveld of juist van nieuwe tegels. Dit zijn wel vrij ingrijpende aanpassingen maar je kan ook met verschillende accessoires je tuin een nieuwe aanzicht geven. Hieronder inspireren we je met verschillende tuin ideeën die ervoor kunnen zorgen dat je tuin klaar is voor de zomer.

tuin ideeën zithoek

Nieuwe zithoek

Die ene plek in de tuin waar je het liefste zit is vaak de plek waar je een zithoek creëert. De meest voorkomende plekken zijn eigenlijk een aangrenzend terras aan het huis of een aparte plek waar bijvoorbeeld het langst de zon schijnt. Het kan dan best zo zijn dat je daar lang geleden een keer een tafel/ stoelen voor gekocht hebt of nog ‘gekregen’ van bijvoorbeeld je ouders maar het wordt nu weleens tijd om er iets nieuws neer te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan mooie nieuwe tuinstoelen met bijpassende tafel. Hier kan je van de mooie zomerdagen genieten en er bijvoorbeeld ook een drankje doen met vrienden of familie en lekker eten.

Ben je iemand die liever onderuit gezakt in de zon ligt dan kan je eens kijken naar lounge stoelen of hangstoelen. Er zijn veel verschillende soorten tuinstoelen waar je tegenwoordig uit kan kiezen dus voor iedere tuin kan je passende tuinstoelen vinden.

Zon of schaduw?

Sommige mensen genieten volop van de zon maar andere zoeken soms liever een verkoelend plekje in de schaduw op, dit kan je in je eigen tuin natuurlijk ook creëren. Tegenwoordig zijn er verschillende zonwerende opties, van complete overkappingen tot trendy doeken en parasols. Ben je beperkt in je ruimte en wil je zelf kiezen tussen zon of schaduw dan is een parasol de beste optie, deze klap je namelijk eenvoudig in en uit. Wil je een parasol kopen dan heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen uit de bekende staande parasol maar tegenwoordig zien we steeds vaker een zweefparasol. De poot zit aan de zijkant waardoor je er een complete tuin set onder kan zetten.

tuin ideeën kunstgras of echt gras

Gras of kunstgras

Hier zijn de meningen flink over verdeeld en de redenen om te kiezen voor echt gras of kunstgras lopen flink uiteen. Wanneer je bij je nieuwe tuin ideeën ruimte vrijmaakt voor gras dan zijn er een aantal keuzes die je moet afwegen. Kies je voor gras dan weet je ook automatisch dat hier onderhoudswerk bij komt kijken wat verder gaat dan alleen het gras maaien. Om een mooi groen gazon te krijgen en houden zal je ook moeten kijken naar bemesten en zaaien. Is dit teveel moeite dan kan kunstgras een goed alternatief bieden. Ook hierin heb je verschillende soorten en kwaliteiten dus doe goed onderzoek naar de mogelijkheden.

bbq op gas of kolen

Barbecue

Voor (vooral) veel mannen is dit een onmisbaar element in de tuin. De warme zomerdagen zijn ideaal om met familie of vrienden lekker eten klaar te maken op je nieuwe barbecue. Bijkomend voordeel is dat je allemaal buiten bent dus hoef je ook niet ongezellig binnen te staan om het eten klaar te maken. Let er wel op dat je voldoende vrij ruimte rondom de barbecue hebt. Buiten de hitte die gevaar met zich mee kan brengen is het ook zonde dat er allemaal vlekken komen op bijvoorbeeld je tuinkussens of nieuwe tuintegels. Bedenk ook goed wat voor soort barbecue je graag wil hebben.

Kindvriendelijk

Als je in je nieuwe tuin ideeën bijvoorbeeld een vlonder of grote plantenbakken hebt opgenomen zorg er dan voor dat je deze zo kind vriendelijk mogelijk zijn. Voorkom scherpe randen en bekijk mogelijkheden om gladde oppervlaktes te voorkomen. Een kind kan hier makkelijk op uitglijden en zich bezeren.

tuin ideeën tuintafel

Andere tuin ideeën?

Heb je zelf andere tuin ideeën die je graag wil delen met onze lezers? Laat dan je eigen tuin ideeën hieronder achter in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant