Nieuwe tuinsets of bbq’s voor je terras of tuin

Wij beoordelen dit product met een:

De tijd van het buiten leven is weer begonnen en dan begint het bij veel mensen toch te kriebelen om iets in hun tuin te vernieuwen. Wij lichten hieronder twee onderwerpen uit en dat zijn de tuinsets en barbecues. Je kan je afvragen waarom deze twee maar dat komt omdat wij denken dat deze echt een meerwaarde kunnen zijn om te genieten van het buitenleven tijdens de (na)zomermaanden.

Veel mensen genieten in het weekend van hun kopje koffie in de tuin of van het lekker buiten dineren. Vaak wordt het ook gezien als een gevoel van gemak omdat je de eettafel binnen niet vies maakt. Dit geldt ook voor de barbecue, even snel wat eten klaarmaken zorgt ervoor dat de keuken niet vies wordt. Daarnaast draait het natuurlijk ook veel om de gezelligheid. Iedereen wordt er gelukkig van als ze lekker in de zon of tijdens de warme avonduren buiten kunnen zitten.

We weten ook dat de weersinvloeden veel schade aan kunnen richten aan je tuin en terras. Je kan dit in veel gevallen behandelen of verminderen maar we weten ook allemaal dat tuinsets, vlonders, barbecues en andere terras onderdelen op een gegeven moment toe zijn aan vervanging. Ben je van plan om tuin en/of terras een nieuwe look te geven dan helpen wij je graag op weg.

Soorten tuinsets

De naam zegt het al, het gaat hier om een set wat eigenlijk altijd bestaat uit een tafel met bijpassende stoelen. Het voordeel van tuinsets is dat je deze samen koopt. Je hoeft dus niet zelf apart op zoek naar een tafel om daar vervolgens stoelen bij de zoeken. Daarnaast zijn tuinsets vaak voordeliger geprijsd. Logisch ook omdat je eigenlijk meer producten in één keer afneemt.

Tuinsets zijn onder te verdelen in een aantal soorten. Zo heb je lounge sets waardoor je wat lager bij de grond zit en je eigenlijk meer hangt. Deze zijn momenteel erg populair. Daarnaast heb je ook nog tuinsets gericht op eten. Deze zijn qua hoogte te vergelijken met een eettafel en stoelen voor binnen maar dan gemaakt van geschikt materiaal voor buiten.

Daarnaast zijn er ook nog bistrosets wat eigenlijk 2 stoeltjes zijn met een klein tafeltje. Dit is ideaal wanneer je minder plek hebt zoals op een balkon. Als laatste heb je nog de bar sets die een stuk hoger op hun poten staan. Net als aan een bar kan je hier staand op leunen maar met bijpassende krukken kan je hier ook aan zitten.

Materialen en stijlen

hout

Van oudsher zijn houten tuinsets het meest populair. Vroeger was het simpelweg één van de weinige materialen die gebruikt konden worden en tegenwoordig zijn het meer de hoogwaardige sets die van hout gemaakt zijn. Naast dat dit heel mooi kan zijn vergt het ook wel wat onderhoud. Hout werkt nu eenmaal waardoor je het moet behandelen en de kans bestaat dat deze eerder aan vervanging toe zijn.

Kunststof

Kunststof is erg gebruiksvriendelijk en is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Door de flexibiliteit kan het in verschillende stijlen gemaakt worden. Zo zie je bijvoorbeeld veel kuipjes als stoelen die uit één stuk bestaan maar ook de gevlochten stijl die wat robuuster oogt is veelal gemaakt van kunststof, deze stijl noemen we wicker.

Aluminium

Dit een zeer gebruiksvriendelijk materiaal omdat het goed bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast is het erg licht van gewicht waardoor het eenvoudig te verschuiven is. Kunststof tuinsets zijn vaak erg strak van design waardoor het een modernere uitstraling geeft.

De juiste barbecue

Eerder hebben we je al laten weten wat de verschillen zijn tussen een hout en gas barbecue. Kort samengevat is in onze ogen het gemak doorslaggevend. Hou je hiervan en wil je dat de barbecue snel te gebruiken is dan adviseren wij te kiezen voor een gas barbecue. Hou je van de sfeer, heb je geduld en is het echt een hobby dan is een hout barbecue meer iets voor jou.

Toch zijn er veel meer soorten, denk bijvoorbeeld aan een elektrische barbecue, pellet barbecue en de bekende Green egg en Kamado. Er zijn zelfs inbouw barbecues die je bijvoorbeeld kan verwerken in een keukenblad.

Daarnaast is het van belang om na te denken over de functionaliteit van je nieuwe bbq. Denk als eerste na over de maat van de bbq. Kook je vaak voor 2 personen of bijvoorbeeld voor 5. Vanzelfsprekend kan je met een grotere bbq voor meer mensen eten bereiden. Kijk ook naar de ruimte thuis omdat je de bbq in de winter wellicht binnen wil stallen, daar moet dan wel plek voor zijn.

Denk ook goed na wat voor soort eten je wil bereiden. Ben je een echte smoker, wil je met verschillende zones werken of is 1 hittebron voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant