Tweedehands winkelen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Tot een paar jaar geleden rustte er nogal een taboe op, maar nu is het helemaal hip; Tweedehands winkelen. En laten we eerlijk zijn, met die energiekosten van tegenwoordig is het al helemaal niet gek. Maar, waar moet je zijn en waarom is het nou zo leuk?

Online platformen

Tweedehands winkelen doe je voornamelijk online, tenminste ik. Je hebt veel verschillende platformen om tweedehands kleding te kunnen kopen en zelfs Zalando heeft tegenwoordig een pre-owned categorie!

Zelf maak ik vooral gebruik van Vinted of Instagram. Beide werken voor mij praktisch en snel. Hieronder leg ik beide even kort uit.

Vinted

Bij Vinted tref je kopers en verkopers van over de hele wereld. Zo heb ik zelf al eens een pakketje uit Spanje laten komen en verzend ik regelmatig naar Frankrijk. De app vertaald automatisch de chatberichten dus over een taalbarrière hoef je jezelf niet druk te maken.

Je maakt je eigen kledingkast aan en off you go! Je upload de items, voegt een beschrijving toe en kiest uit alle overige opties zoals kleur, maat, pakketgrootte en staat van de kleding of schoenen. Eventuele kopers kunnen jouw artikel dan direct kopen of (zoals eigenlijk altijd gebeurd) proberen het artikel af te dingen.

Het Gezinsleven - IMG 5796
Vinted account

Bij Vinted kun je ook gebruik maken van bundelkortingen. Op die manier word het voor de koper aantrekkelijker om een bundel samen te stellen. Je bepaald zelf de hoeveelheid korting. En natuurlijk hoef je hiervan geen gebruik te maken, het is een extra optie.

Je kiest zelf jouw verzendwijze, al zijn er twee opties vastgelegd. Deze kun je niet uit schakelen. Overige opties kun je instellen aan de hand van jouw woonplaats zodat je jezelf niet in al teveel bochten hoeft te wringen om te verzenden.

Zowel koper als verkoper worden bij een ‘deal ‘ verzekerd. De koper betaald hiervoor extra kosten. Als verkoper is het wellicht wat moeilijker, maar ik heb hier zelf nog niet direct ervaring mee. Naar aanleiding van je verkopen krijg je feedback, en deze feedback draagt bij aan jouw status op Vinted. Op die manier kunnen mede kopers inschatten of jij betrouwbaar bent als verkoper (of ook als koper) of niet.

Jouw verdiende geld blijft totdat de bestelling is afgerond in jouw wallet. Bij lange afstand verzendingen kan dit ooit vervelend zijn want soms duurt het dan wel tot twee weken dat je je geld kunt laten uitbetalen op jouw rekening. Ook kun je dit geld bewaren in jouw wallet om zelf via Vinted tweedehands te winkelen.

Instagram.

Instagram is wellicht het meest bekende netwerk, maar niet zozeer qua tweedehands kleding. Toch kun je ook hier hele leuke items scoren.

Sommige webwinkels hebben een speciale sale pagina waarop je de collecties van voorgaande seizoenen voor een klein prijsje kunt scoren. Dit is dus niet tweedehands, maar wel net zo leuk en alsnog goed voor de portemonnee.

Het Gezinsleven - IMG 5795
Tweedehands kastje.

Ook maken verschillende mensen zogenoemde kastjes aan. Wanneer je als zoekfunctie ‘kastjevan ‘ intikt kom je waarschijnlijk al meerdere suggesties tegen. Vaak wordt in de biografie van die pagina al vernoemd om welke maten en welk geslacht het gaat. Soms omschrijven mensen ook al de meest verkochte merken.

Ik koop meestal aan de hand van de mensen die ik volg. Via hen beland ik op kastjes van hen of van bekenden van hen. Ook via via kom je er wel achter wie er betrouwbaar is en wie niet. Je kunt ook altijd een oproep in je story plaatsen of iemand een leuk kastje weet.

Het voordeel van je eigen kastje is dat je vaak een beetje dezelfde mensen hebt die kopen en je makkelijk soort van reclame kunt maken via je eigen vaste account. Je kunt zelf de verzendwijze vast stellen, dus op die manier verzend je altijd middels jouw favoriete manier. Ik verzend bijvoorbeeld alles alleen maar via PostNL omdat dit voor mij het fijnste werkt. Ook ontvang je via tikkie direct het geld, kan ooit handig zijn.

Wanneer je een beetje een netwerk hebt met wat vaste kopers kun je op den duur ook items even vasthouden voor iemand en weet je toch zeker dat je het geld krijgt. Ik kom vaak bij meerdere items tegemoet in de verzendkosten. Op die manier blijft het ook leuk voor de koper.

Risico

Natuurlijk zit er een risico aan het kopen van tweedehands kleding. Via Vinted is dit risico kleiner omdat je kopersbescherming hebt (waar je overigens wel een beetje voor betaald). Via instagram werkt eigenlijk alles op goed vertrouwen en ‘mond op mond ‘ reclame.

In de beoordelingen op Vinted kun je vaak terug vinden of iemand betrouwbaar is en de items wel verzend en of ze netjes zijn. Tip; kijk niet alleen naar de sterren en het aantal beoordelingen, maar lees ze ook! Ik heb namelijk mee gemaakt dat iemand heel veel sterren had, maar in de beoordelingen van de laatste maanden bleek dat er niet meer verzonden werd.

Wanneer je op instragram een nare ervaring hebt kun je hem eigenlijk alleen maar delen om anderen te behoeden voor hetzelfde. Je kan contact opnemen met de verkoper en hopen dat je er samen uit komt, maar je hebt dus geen garantie.

Waarom is het nou zo leuk?

Ik vind het dus zelf helemaal leuk omdat je soms echt items zo goed als nieuw voor een prikkie scoort. Merk en geen merk! Kinderen groeien als kool dus op die manier kun je toch leuk de kledingkast blijven vernieuwen zonder dat het al teveel geld kost. Ik speur vaak naar wat specialere en duurdere items tweedehands voor een kleine prijs. Daar wordt ik helemaal happy van!

Mocht je nou toch liever gewoon nieuwe kleding kopen? Dan lees je hier onze tips voor het online kopen van kinderkleding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant