Wij volwassen denken vaak na over wat we heel graag willen doen, maar een bucketlist voor kinderen wordt minder vaak gemaakt. Dat is jammer wat het is ontzettend leuk om met een prikbord op tafel samen afbeeldingen te verzamelen van activiteiten die jullie nog eens willen gaan doen! Hoe leuk is het om de afbeeldingen te vervangen door foto’s van jullie zelf? Zo verzamel je een prachtig bord vol herinneringen aan leuke activiteiten die jullie samen hebben ondernomen. 

Waarom en bucketlist voor kinderen?

Denk er zelf eens over na, hoe zou jou bucketlist eruit hebben gezien als je nog kind was? Welke wilde dromen en plannen had je graag waar gemaakt? Hoe leuk is het om jou kind al die ervaringen te geven? Want een bucketlist voor kinderen moet toch vooral bestaan uit activiteiten die je anders niet zo snel doet, uniek, uitdagend en leuk zijn! Zo maak je herinneringen die je kinderen nooit meer zullen vergeten!

Samen aan de slag

Is dit de eerste keer dat jullie samen aan de slag gaan met een bucketlist voor kinderen? Dan is het slim om eerst even kort het principe uit te leggen. Jullie gaan samen een bord of lijst creëren met allemaal dingen die je graag een keer wilt doen. Die dingen mogen alleen voor kinderen zijn of samen met papa, mama of andere familie leden en vrienden. Zo weet iedereen in het gezin wat jij graag wilt doen en kunnen jullie rekening met elkaar houden. Sommige activiteiten mogen duur zijn, maar denk ook eens aan wat low-budget ideeën. Er is meer op de wereld dan vakanties en pretparken!

Bucketlist voor kinderen 

Kom je wat inspiratie te kort? Wij hebben 50 ideeën verzameld die perfect passen op een bucketlist voor kinderen! 

Natuur

Kinderen motiveren om wat meer de natuur in te gaan is altijd een goed idee. Er is buiten dan ook meer dan genoeg te doen en te beleven en het beste is nog, het meeste is gratis! Tijd om te kijken naar wat leuke bucketlist voor kinderen ideeën.

 1. Pluk bramen die in het wild groeien en maak zelf jam!
 2. Bezoek de hoogste waterval in Nederland. Je vindt hier alle informatie.
 3. Een hut bouwen in het bos en in de hoogste boom klimmen.
 4. Vissen met een net of een hengel en wellicht daarna nog bereiden ook!
 5. Sneeuwballengevecht met de hele familie!
 6. Sleeën! Hoe gaaf is het om van heuvels of bergen af te sleeën, rijd als het gesneeuwd heeft eens naar het zuiden van het land of naar het buitenland en geniet in de heuvels samen van de sneeuw.
 7. Ga op safari in eigen land en spot de Big Five!
 8. Picknicken in het bos, het park of op het strand. Bereid samen een lekker picknickmand voor, neem een bal of jeu de boule set of ander speelgoed mee en geniet van een fijne tijd!
 9. Zin in iets avontuurlijks? Maak dan eens ’s nachts een wandeling. Zaklampen mee en lopen maar!
 10. Schaatsen op natuurijs.

Strand

Op het strand zijn meer dan genoeg leuke activiteiten te bedenken, maar vaak ligt een strand niet om de hoek. Een bucketlist voor kinderen geeft een goede reden om eens wat vaker een dagje strand te plannen en te genieten van de zon en zee!

 1. Vliegeren op het strand want nergens waait het zo hard en gaat je vlieger zo hoog de lucht in!
 2. Paardrijden op het strand.
 3. Tijd om iemand te begraven op het strand! Papa of mama, wie wil er eerst?
 4. Flessenpost versturen.
 5. Schatgraven, laat papa en mama aan de slag gaan met een schatkaart en het verstoppen van een schat zodat de kind(eren) daarna als echte piraten op zoek kunnen gaan naar de schat!
 6. Zonsopkomst of zonsondergang bekijken op het strand.
 7. Zeehonden spotten!
 8. Wadlopen en ontdek wat er leeft op de bodem van de zee.
 9. Tijd voor een giga zandkasteel, haal al je zandbakspeelgoed erbij en ga aan de slag! Bouw tunnels, torens en maak je eigen gracht.
 10. Zoek naar schelpen, veren en andere spulletjes en maak bijvoorbeeld je eigen dromenvanger!

Rondom huis

Natuurlijk zijn uitjes buitenshuis super leuk, maar ook rondom huis zijn er genoeg activiteiten te bedenken die perfect passen op een bucketlist voor kinderen! Ze zijn niet duur en daarom misschien nog wel leuker om samen te doen.

 1. Zelf pizza maken! Leg in het midden van de tafel een uitgerold stuk deeg en laat iedereen zijn eigen stuk pizza belegen.
 2. Tuinieren, ga aan de slag met aardbeienplantjes en tomaten. Hoe gaaf is het om je eigen groente en fruit te kweken?
 3. Is het een hele warme dag? Slaap dan eens onder blote hemel! Dit kan gewoon in je eigen tuin, een ervaring die de kinderen nooit meer zullen vergeten. Is het buiten nog wat te koud? Je kunt natuurlijk ook in je huiskamer kamperen, maak van de tafel een tent en haal al je kussens erbij!
 4. Modeshow! Houdt een modeshow met mama of papa’s kleren! Of, als mama haar trouwjurk nog heeft? Dan kun je de ceremonie naspelen en trouwen met papa!
 5. Wie zingt er het valst en is er in jullie familie een verborgen nachtegaaltje aanwezig? Tijd voor een karaoke er staan genoeg leuke nummers op YouTube.
 6. Begraaf een capsule in de tuin met herinneringen die pas na een afgesproken tijd weer open mag, of spreek af dat hij is voor degene die hem vindt!
 7. Knutsel een vogelhuisje of insectenhotel voor in de tuin.
 8. Maak samen een plakboek met alle herinneringen die jullie het afgelopen jaren hebben gemaakt.
 9. Pyamadag! Maak een enorm grote bak popcorn, doe de gordijnen dicht en maak er een gezellige filmmiddag van. Even lekker niks!
 10. Marktkraam! Zet een kraampje om en verkoop zelfgemaakte limonade, koekjes en oude speelgoed. Maak een heus naambord en versier je kraampje zodat het er gezellig uit ziet. Zo leer je jouw kind meteen de waarde van geld.

Vakantie

Op een bucketlist voor kinderen kunnen natuurlijk geen vakantie activiteiten missen. Zo weet je direct wat iedereen wil doen tijdens de vakantie! Ga je op reis met het vliegtuig? Ontdek je ons land met de trein of ga je kamperen?

 1. Wildkamperen, met een tentje de wildernis in, spookverhalen vertellen rondom het kampvuur, marshmallows roosteren en pas gaan slapen als papa en mama dat doen!
 2. Als we het toch over een vuurtje hebben, wie kan er eentje maken zonder lucifers of aansteker?
 3. Tijd om sterren te kijken, kun jij de grote beer vinden?
 4. Als we dan toch op vakantie gaan, doe eens gek en neem het vliegtuig! Dan is alleen het vliegen al een onvergetelijke ervaring!
 5. De perfecte uitdaging voor een bucketlist voor kinderen. Geef de touwtjes eens uit handen en laat je kind een vakantiedag naar wens invullen. Hoe laat staan jullie op? Wat gaan jullie doen? Wat eten jullie? Ik weet zeker dat het een hele spannende dag wordt en dan vooral voor papa en mama!
 6. Doe een dag of je een prins of prinses bent en bezoek een kasteel of burcht.
 7. Kabelbaan tijd! In veel vakantiegebieden kun je met een kabelbaan tussen de bergen door reizen!
 8. Zin in een subtropisch zwemparadijs met de vetste wildwaterbanen. Boek een camping die het allemaal heeft!
 9. Maak een tocht door Nederland met de trein en bezoek verschillende steden. Waarschijnlijk is voor de kinderen de treinreis het hoogtepunt!
 10. Gaat de vakantie naar Duitsland dit jaar? bezoek dan eens Legoland in Oberhausen!

Uitstapjes

Even lekker samen de deur uit en genieten van leuke activiteiten! Maar wat zet je dan zoal op je bucketlist voor kinderen? Wij verzamelden de leukste uitstapjes om samen te gaan ondernemen en waar het hele gezin van kan genieten!

 1. Bezoek een boerderij! Weten jou kinderen hoe koeien gemolken worden of hoe kaas wordt gemaakt? Lukt het om zelf een koe te melken?
 2. Varen op een boot! Je kunt door een natuurgebied als de Biesbosch varen of eten met het hele gezin om een ferry.
 3. Loop over een blotevoetenpad of ga op zoek naar kabouters tijdens een kabouterwandeling.
 4. Een avonturier in de familie die niet bang is voor hoogtes? Ga dan eens samen klimmen op een klimwand.
 5. Op safari naar de Beekse Bergen. Je kunt tegenwoordige tussen de wilde dieren slapen, hoe gaaf is dat!
 6. Fietsen op het water? Ja dat kan! Huur een waterfiets en ontdek hoe dat zit. Tip: er zijn waterfietsen met een glijbaan erop!
 7. Bezoek de Zaanse Schans. Om eerlijk te zijn, deze staat al een tijdje om mijn eigen lijstje, maar voor een bucketlist voor kinderen is hij ook perfect. Bekijk ook eens een molen van dichtbij en kijk hoe hij er van binnen ziet.
 8. Geef je kind een pen en een kaart in zijn handen en laat hem met zijn ogen dicht een stip op de kaart zetten. Waar gaat de reis vandaag naar toe?
 9. Bezoek de open dag van de brandweer en waan je een echte superheld!
 10. Deze kan natuurlijk niet ontbreken, bij ons thuis was dit altijd het ultieme uitje op de bucketlist voor kinderen. Bezoek Disneyland Parijs.

Dit waren al onze ideeën om je bucketlist voor kinderen te vullen, ik ben benieuwd welke jullie allemaal gaan proberen!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant