Een strandbad, hoe hebben wij dit ervaren en wat heb je nodig?

Het Gezinsleven - Personal Blog

Oké, een strandbad…niet het eerste waar je aan denkt nu het herfst is maar laten we een terug gaan naar die mooie zomerdagen. Wij hebben afgelopen zomer onze dochter voor het eerste kennis laten maken met een strandbad. Ze is nu drie jaar en beseft heel goed dat er meer is dan zwemmen in een binnenzwembad. Tijd om dus haar en onze grenzen te verleggen en eens te gaan neuzen bij een strandbad.

Waarop selecteer ik mijn strandbad?

Ik vind het belangrijk dat er toezicht is! Tegenwoordig zijn veel baden onbemand. Uiteraard let ik als ouder zijnde zelf op mijn dochter, maar het gaat me meer om de jongeren die ook gebruik maken van dergelijke baden. Je merkt toch dat wanneer je een voor een strandbad kiest met badmeesters je minder ‘hangjeugd’ om je heen hebt. Een ietwat veiliger gevoel met een peuter van drie jaar. Onze eerste kennismaking met het buiten zwemmen was bij Bospark ’t Wolfsven waar ze dus toezicht hebben.
Ook vind ik het belangrijk dat er onderscheid is in diepte. Op die manier hebben peuters van mijn dochters leeftijd meer ruimte om het water en de omgeving rustig te ontdekken. Tevens heb ik als ouder dan beter zicht op wat er allemaal voor mijn neus gebeurd.

Wat neem je mee om te kunnen spelen?

Natuurlijk is zwemmen bij een strandbad anders dan bij een binnenzwembad. Het leuke van een buitenbad is dat je aan de waterkant gezellig kunt spelen, een emmertje en schepje zijn dus niet overbodig. Laat die zandkastelen maar komen! Ook is het heerlijk om je kindje over het water te trekken in een opblaasbaar object. En laten we natuurlijk de strandbal niet vergeten!

Het gezinsleven - eenhoorn 1
Heerlijk spelen aan het water.

Hoe zorg je voor de veiligheid?

Het is niet onbelangrijk om (net als bij het binnen zwemmen) ervoor te zorgen dat je peuter veilig te water kan. Wij kozen voor een paddle jumper! Een soort van reddingsvest met zwembandjes aan één. Ideaal want het zit aan elkaar vast en ze blijven er echt goed mee drijven. Mocht je niet teveel geld uit willen geven dan doen zwemvleugels het ook altijd prima. De grootste veiligheid creëer je door natuurlijk altijd bij je spelende of zwemmende peuter in de buurt te blijven! Vergeet onder veiligheid ook zeker de zonnebrand niet! Smeren is the key to succes die dag.

Het gezinsleven - strandbad 1 1
Lekker spelen aan het water.
Het gezinsleven - strandbad 2
Veiligheid boven alles.

Eten en drinken

Vaak kun je aan een strandbad wel eten of drinken krijgen, maar met warm weer kan dit natuurlijk aardig in de kosten lopen! Wij kiezen er vaak voor om zelf een koelbox mee te nemen met vooral voldoende drinken. Van spelen en zwemmen krijg je nu immers dorst. Uit ervaring weet ik ook dat een bakje met groenten of fruit het ook goed doet. Dit zorgt voor verkoeling en ook weer voor vocht. Tussen de middag kozen wij er vaak als lunch voor om daar een frietje te kopen. Het meenemen van eten met warm weer is niet altijd even handig en het voordeel is dat je ’s avonds eigenlijk niet meer persee hoeft te koken. Win-win voor de moeders (en/of vaders) dus!

Tenslotte

Zorg dat je geniet! Wij hebben onwijs genoten van het zwemmen in een strandbad. Oprecht anders dan een binnenbad maar minstens zo leuk. Je hebt niet eens glijbanen nodig en je hebt eigenlijk een grote zandbak om je peuter (en jezelf) lekker mee te kunnen vermaken. Niks is zo schattig dan die zandteentjes op een handdoekje, rondslingerende emmertjes en schepjes en het enthousiaste gespetter in het water. Alessia heeft het als geweldig ervaren, dus toen we op vakantie nog eens naar een strandbad konden was het natuurlijk een groot feest.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant