Speeltuin

Naast dat het spelen in een speeltuin heel leuk kan zijn is het ook nog eens gezond door alle lichaamsbeweging die onze kleine vrienden en vriendinnen krijgen. Ben je benieuwd welke speeltuin(en) in de buurt zijn en hoe deze ervaren worden? Bekijk het hieronder en laat het even weten als we een speeltuin echt niet mogen missen.

We zien de laatste jaren de binnenspeeltuin steeds populairder worden. Het welbekende Monkey Town is een concept wat door heel Nederland is verspreid. Voor…

Wil je even met je kinderen naar de speeltuin gaan? Even naar een leuke plek waar je kinderen lekker wat energie kwijt kunnen? Op deze pagina vertellen we je meer over leuke speeltuinen, overdekte speeltuinen en themaparken waar je heerlijk met de kids kunt ontspannen.

De leukste Speeltuinen

Er zijn veel mooie speeltuinen te vinden in de omgeving. Wij komen zelf uit Eindhoven, dus de eerste speeltuinen waar wij wat over schrijven zullen voornamelijk uit deze omgeving komen. Uiteindelijk doen wij ons best om deze lijst zo compleet mogelijk te gaan maken!

Overdekte speeltuinen

In de winter of als het regent is een bezoek aan de overdekte speeltuin een absolute aanrader. Je kinderen kunnen klimmen en klauteren en zelf kan je genieten van een heerlijke kop koffie, thee of iets anders. De laatste jaren zien we steeds meer indoor speeltuinen, lees hieronder meer over de overdekte speeltuinen.

  • Waarom een binnenspeeltuin goed is voor de ontwikkeling
  • Binnenspeeltuinen Nederland per provincie
  • De Brandevoortse hoeve (Helmond)
  • Monkey Town (Mierlo)

Een overdekte indoorspeeltuin waar ze lekker kunnen klimmen en klauteren of toch liever lekker buiten spelen? Wil je eens wat meer! Dan is een pretpark natuurlijk helemaal het einde. En daar hoef je ook echt niet altijd de hoofdprijs voor te betalen! Er zijn pretparken voor jong en oud. Of met overdekte attracties ook voor in de winter.

Themaparken Nederland

Een dagje uit naar een pretpark? Dit zijn de leukste themaparken in Nederland; voor jong en oud!

  • Pretparken Nederland

Themaparken Europa

Ga je de grens over; dan is een bezoekje aan een van deze pretparken echt een aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de kerstman?

  • Top 10 pretparken Europa
  • Disneyland Parijs (Frankrijk)
  • Phantasialand (Duitsland)