Wandeling op de Strabrechtse heide

Het Gezinsleven - Personal Blog

Op een mooie zonnige dag in december was het de uitgelezen kans om nog eens een lekkere wandeling te maken op de Strabrechtse heide. Wandelen is iets wat we in Nederland de afgelopen jaren steeds meer doen. Vooral met sommige corona maatregelen is het één van de weinige bezigheden die we nog kunnen doen/ mogen doen. Daarnaast zien we ook dat we steeds meer bezig zijn met gezondheid door te sporten of te bewegen, vooral nu we thuiswerken. Op kantoor hebben we vaak een goed bureau, bureaustoel en beeldscherm. Thuis zitten we vaak aan keukentafel op een keukenstoel achter onze laptop, prima voor korte duur maar niet voor de lange periodes zoals nu vaak het geval is.

Locatie Strabrechtse heide

De Strabrechtse heide is onderdeel van Natuurgrenspark De Groote Heide en een mooi natuurgebied van ± 1500 hectare gelegen in Noord-Brabant, ongeveer 25 minuten van Eindhoven. Als we naar de kaart kijken ligt het natuurgebied gevangen tussen Heeze, Geldrop, Mierlo en Lierop. In dit gebied bevinden zich meerdere looproutes maar je bent ook vrij om zelf over de Strabrechtse heide te lopen. Tussen de mooie wandelpaden het glooiende landschap zijn er ook verschillende leuke vennen. In de zomer zie je hier zowel (huis)dieren als mensen zwemmen en tijdens de hele koude winters komen de schaats liefhebbers tevoorschijn.

Nabij het natuurgebied is een flinke parkeerplaats aangelegd waardoor je makkelijk met de auto naar de Strabrechtse heide kan rijden om er vervolgens lekker rustig te wandelen. Deze parkeerplaats ligt mooi verborgen en is een grote zandvlakte waardoor deze mooi opgaat in de omgeving. Dat is toch mooier dan een grote betonnen plaat met lijnen voor de parkeervakken. Mocht je ooit op de A67 rijden tussen Geldrop en Lierop dan zie je de Strabrechtse Heide aan je rechterzijde liggen.

Strabrechtse heide

Looppaden

Zoals aangegeven zijn er verschillende looppaden met verschillende afstanden, zo kan je zelf een geschikt looppad kiezen op basis van aantal km’s. De looppaden van de Strabrechtse heide zijn:

Stuifzandroute – 6 km (rood)
Deze afwisselende route over de Strabrechtse heide brengt je langs kleinschalige heideakkers, heide en stuifzandgebied De Galgenberg. (Bron: staatsbosbeheer)

Heideakkerroute – 4 km (blauw)
De Strabrechtse Heide in Heeze-Leende is beslist een van de indrukwekkendste natuurgebieden van ons land. Met eindeloze struik- en dopheidevelden. (Bron: staatsbosbeheer)

Snuffelroute – 4 km (geel)
Je hond mag los op deze route. Wandel over de grootste aaneengesloten heide van Brabant, de Strabrechtse Heide in natuurgebied Heeze-Leende. (Bron: staatsbosbeheer)

Hieronder zie je een plattegrond van de wandelroutes. De linker plattegrond laat het hele natuurgebied zien en rechts is er ingezoomd op het gebied waar we gelopen hebben. Wij hadden voor de snuffelroute route (geel) gekozen.

Tijdens de wandeling was het prachtig weer en zag je verschillende mensen lopen, sommige alleen, sommige met elkaar of een klein groepje en weer andere met hun enthousiaste honden. Het leuke is dat iedereen vriendelijk is om zo’n mooie dag. Omdat het een zeer uitgestrekt gebied is hoef je niet veel mensen tegen te komen terwijl er toch veel mensen rondlopen. Je ervaart dus echt de rust van een natuurgebied.

Het is en blijft een natuurgebied dus je ziet er geen geasfalteerde wandel- en fietspaden. Zorg er daarom wel voor dat je een beetje voorbereid die kant op gaat. Als je net nieuwe witte sneakers gekocht hebt en je bent van plan deze mooi wit te houden zou ik ze thuis laten. Met goede wandelschoenen heb je voldoende grip en merk je ook dat het een stuk fijner loopt door het zanderig gebied.

Heb je zelf een soortgelijke mooie wandeling gemaakt en wil je deze graag delen neem dan even contact met ons op.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant