Een uitvaartverzekering, waarom je hierover na moet denken

Wij beoordelen dit product met een:

Een uitvaart is één van de onderwerpen waar je liever niet over nadenkt. Helaas krijgen we vroeg of laat allemaal te maken met het verlies van een geliefde, jong of oud. We willen je graag wat extra informatie geven over dit gevoelige onderwerp. Iedereen is natuurlijk vrij in het maken van een keuze maar wat extra informatie is altijd fijn. Wij hebben veel nuttige informatie gevonden op uitvaartdirekt.nl

Wat is een uitvaartverzekering?

Dit is een verzekering die kosten van een crematie of begrafenis dekt. Denk hierbij aan de kist, bloemen en de afscheidsplechtigheid. Door deze kosten te dekken hoeven de nabestaanden zich hier geen zorgen over te maken waardoor ze zich kunnen richten op een mooi afscheid. De kosten voor een crematie of begrafenis lopen al snel op naar + €7.000,-. Geheel begrijpelijk heeft niet iedereen dit zomaar vrij te besteden. Deze uitvaartverzekering zorgt ervoor dat je toch een mooi afscheid kan nemen zonder de zorgen over de financiële afhandeling.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering ligt ongeveer tussen 8-10 euro per maand. Uitgaande van €10 kost een uitvaartverzekering € 120,- per jaar. De dekking van een uitvaartverzekering ligt rond de € 8.000,- en een snelle berekening laat zien dat je dit bedrag na + 66 jaar evenaart. Je kan het hiermee zien als een reserve potje voor je laatste wensen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de kosten.

Voordelen en nadelen

Het eerste voordeel hebben we net al benoemd, de financiële kant van het verhaal is gedekt waardoor de nabestaanden hier niet voor op hoeven te draaien. Dat wil dan ook meteen zeggen dat ze direct kunnen beginnen aan de verwerking en het regelen van de uitvaart. Dat zorgt natuurlijk wel voor wat extra rust in de hectische tijd. Daar komt bij dat je zelf of je nabestaanden zelf de regie over de uitvaart hebben. Wanneer er geen geld is voor een uitvaart komt men vaak uit bij een technische uitvaart waar alleen met het hoog nodige rekening gehouden wordt.

Er zitten ook nadelen aan dit verhaal. De polisvoorwaarden kunnen nogal onduidelijk zijn waardoor je al snel de draad kwijt raakt. Het is natuurlijk vervelend als je ergens voor verzekert denkt te zij wat uiteindelijk heel anders blijkt te zijn. Daarnaast zijn de voorwaarden niet altijd even uitgebreid, het kan dus voorkomen dat je met vrij beperkte voorkeuren zit. Let hier dus goed op. Daarnaast lijkt 8-10 euro een klein bedrag maar er zijn andere manieren van investeren of beleggen waarbij het rendement hoger ligt en dus aantrekkelijker kan zijn. Let er wel op dat beleggen ook risico’s met zich mee kan brengen.

Waar worden de kosten aan besteed?

Je vraagt je vast af wat de kosten van een uitvaart zijn? Dit zijn niet allemaal vaste kosten en het hangt ook af van de soort uitvaart maar hieronder nemen we een aantal posten door die mede de (hoge) kosten bepalen. Er zijn in het begin basiskosten en wettelijke formaliteiten verbonden aan een uitvaart. Wanneer je kiest voor een crematie betaal je hier kosten voor maar ook voor de eventuele as bestemming. Bij een begrafenis heb je te maken met grafkosten en een grafsteen waardoor deze kosten vaak wat hoger liggen.

Nog voor de dienst zijn er al verschillende posten waar kosten voor in rekening gebracht worden. Denk hierbij aan de opbaring, vooral wanneer je dit thuis doet. De uitvaartondernemer regelt eigenlijk alles voor de nabestaanden maar ook deze kosten zullen betaald moeten worden. Verder stuur je op voorhand de rouwkaarten om mensen op de hoogte te stellen van het overlijden en indien gewenst uitnodiging tot de dienst en/of laatste groet. Ook de kist is een grote kostenpost. Hier kan je kiezen voor een ‘basis’ model maar ook voor duurdere alternatieven. Andere bijkomende kosten zijn onder andere de bloemen de rouwstoet en catering. Afhankelijk van het aantal genodigden zal je daar ook de locatie en catering op af moeten stemmen.

We hopen met dit artikel dat we een stukje duidelijkheid hebben kunnen scheppen wat betreft een uitvaart en een uitvaartverzekering. Ons advies is om vooral zelf goed onderzoek te doen en veel aanbieders te vergelijken. Zorg er daarnaast voor dat de polisvoorwaarden duidelijk zijn zodat er achteraf geen verrassingen om de hoek komen kijken. Heb je voor onze lezers nog extra tips over een uitvaartverzekering? Die lezen we graag terug in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant