Verbouwing deel 2 – Op weg naar een duurzaam thuis: Het vervangen van ons dak met Unidek dakplaten

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Welkom terug bij onze gezinsblog! Vandaag willen we graag met jullie ons nieuwste project delen: het verduurzamen van ons geliefde huis. Als gezin hebben we altijd al gestreefd naar een meer duurzame levensstijl, en het upgraden van ons huis (bouwjaar 1979) naar een energiezuinigere versie stond al een tijdje hoog op onze agenda. Na het vervangen van al onze ramen en kozijnen met dubbelglas was het nu tijd voor een groter project: het vervangen van ons dak door Unidek dakplaten. We zijn super enthousiast om jullie alle details te vertellen!

Een stap richting energie-efficiëntie: Het vervangen van ons dak met Unidek dakplaten

Het dak van ons huis was een van de grootste boosdoeners als het ging om energieverlies. Met slechte isolatie van slechts een paas centimeter was het alsof we geld door het dak heen gooiden! Na wat onderzoek kwamen we uit bij Unidek dakplaten met een indrukwekkende UC-waarde van 6.3. Deze dakplaten beloofden niet alleen een uitstekende isolatie, maar ook een duurzame oplossing voor ons huis. We wisten dat dit de juiste keuze was voor ons gezin en voor het milieu.

Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle Duurzaamheid DIY Dak vernieuwen steigers
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle Duurzaamheid DIY Dak vernieuwen Dakkapel
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle Duurzaamheid DIY Dak vernieuwen steigers 2 Unidek

Een nieuw uiterlijk voor ons huis: Zwarte vlakke dakpannen, zinken dakkapellen en zwart schilderwerk

Naast het verbeteren van de isolatie door middel van de Unidek dakplaten wilden we ook de esthetiek van ons huis verbeteren. We kozen voor nieuwe vlakke zwarte pannen, die niet alleen een moderne uitstraling geven, maar ook helpen bij het absorberen van warmte, waardoor ons huis nog energiezuiniger wordt. De toevoeging van zinken dakkapellen gaf ons huis een vleugje elegantie en zorgde voor een prachtig contrast met de zwarte pannen. We zijn verliefd op het nieuwe uiterlijk van ons huis!

Het Gezinsleven - Lifestyle - Duurzaamheid - DIY - Dak vernieuwen - oud2
Het Gezinsleven - Lifestyle - Duurzaamheid - DIY - Dak vernieuwen - Eindresultaat

Het proces: Een avontuur vol uitdagingen en beloningen

Het vervangen van ons dak was geen eenvoudige taak, dat kunnen we wel zeggen! Van het verwijderen van het oude dak tot het plaatsen van de nieuwe isolerende Unidek dakplaten, elk aspect van het proces bracht zijn eigen uitdagingen met zich mee. Maar met de hulp van professionals waaronder een goede aannemer en wat teamwork binnen de familie, slaagden we erin om deze hindernissen te overwinnen en ons doel te bereiken.

En de beloningen zijn zeker de moeite waard! Niet alleen genieten we nu van een beter geïsoleerd huis dat ons warm houdt tijdens de koude wintermaanden en koel tijdens de zomerhitte, maar we besparen ook op onze energierekening. Het voelt geweldig om te weten dat we ons steentje bijdragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Een duurzame toekomst voor ons gezin en de planeet

Terwijl we genieten van de voordelen van ons vernieuwde huis, kijken we ook uit naar de toekomst. Dit is slechts het begin van onze reis naar een meer duurzame levensstijl. We blijven streven naar manieren om ons huis en ons leven milieuvriendelijker te maken, en we hopen dat ons verhaal anderen inspireert om hetzelfde te doen.

Dus daar heb je het, ons avontuur met het verduurzamen van ons huis! We hopen dat je genoten hebt van het lezen van onze blog en dat het je heeft geïnspireerd om ook stappen te zetten richting een duurzamere toekomst. Blijf ons volgen voor meer avonturen en tips voor een groener leven. Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant