8 redenen om Nantes te bezoeken

Het Gezinsleven - Personal Blog

Nantes in de regio Loire-Atlantique is een stad die wij altijd zo snel mogelijk achter ons lieten op weg naar het zuiden. Na een bezoekje is mijn mening compleet veranderd en vind ik het een van de leukste Franse steden die ik ken. Het historische centrum, de leuke winkels en restaurant en de verschillende kunstwerken maken deze stad echt de moeite waard. 

Wij verzamelden de mooiste bezienswaardigheden van Nantes, wil je deze allemaal bezoeken dan ben je wel twee tot drie dagen zoet, je kunt je stedentrip dan ook prima combineren met een vakantie aan de kust. Wat wil je zeker gezien hebben:

Les Machines de L’île 

In Nantes vind je het Les Machines de L’île dit is een cultuur, toeristische en artistiek project. wee Fransen genaamd François Delarozière en Pierre Orefici reisden met een mechanisch spektakel langs Europse steden en uiteindelijk eindigde ze in de Loire. In de oude leegstaande loodsen van scheepswerven hebben ze hun droom waargemaakt. Het is een unieke plek waar je indrukwekkende mechanische dieren kunt zien. 

Benieuwd hoe een 12 meter hoge olifant er uit ziet? Le Grand Élephant kan maar liefst 49 bezoeken aan bord nemen voor een bijzondere reis. Om je een goed beeld te geven, het lijkt dus net alsof je vanaf de 4e verdieping van een flatgebouw met drie kilometer per uur een wandeling maakt op de oevers van de Loire.

Ooit gehoord van de draaimolen van de onderwaterwereld? Le Caroussel des Mondes Marins, is 25 meter hoog en heeft een diameter van 20 meter. Ik weet zeker dat je nog nooit zoiets gezien hebt, het is indrukwekkend en het mechanisch aquarium is gewoon ongelooflijk. Alles beweegt, het is iets wat je met eigen ogen moet zien!

La Princesse is geopend in 2008, je zou het met deze naam niet zeggen maar het gaat hier om een 13 meter lange mechanische spin. In 2022 komt er nog een nieuwe attractie bij, the Arbre aux Hérons. Het idee is om een stalen boom van 28 meter hoog te creëren waarom twee reigers zitten. Bezoekers kunnen dan tot het topje van de boom klimmen en op de rug van de reigers een stukje over het terrein vliegen.

De binnenstad 

Je kijkt je ogen uit in het historische centrum. Je vindt er leuke steegjes, genoeg winkels en gezellig terrasjes. Deze stad heeft ons echt verrast. Op zaterdag is er een markt, maar op andere dagen valt er ook genoeg te beleven. Kijk vooral uit naar de prachtige kathedraal van Nantes!

Op het plein voor de Kathedraal is ook de halte van het toeristentreintje. Deze trein rijd je langs alle toeristisch trekpleisters zonder dat je benen moe worden en is super voor (kleine) kinderen.

Passage Pommeraye

Deze beroemde19e-eeuwse winkelgalerij ligt niet ver van de historische binnenstad. Het is een overdekt winkelcentrum met maar liefst drie verdieping. Bij binnenkomst kijk je jouw ogen uit naar alle pracht en praal, het is een oude, architectonisch hoogstandje. Wat direct opvalt is de trap, die is ontzettend indrukwekkend. Je vindt er meer dan genoeg unieke winkeltjes om een paar uur zoet te zijn maar ook een theater, galerijen, cafe’s en restaurantjes. 

La Cigale

Werp voordat je gaat eten eerst even een blik op het Théatre de Poche Graslin om vervolgens over te steken naar La Cigale in Nantes. Je kunt hier heerlijk eten en genieten van een decor waar je jezelf spontaan een prinses door voelt! 

Je moet hier echt even langs voor een drankje of een lunch want naast een adembenemend interieur kun je er ook nog lekker eten en drinken voor niet te veel geld. Ik ben alleen niet de enige die het erg mooi vindt dus het kan er erg druk worden, ik raad je aan om van te voren even te reserveren.  

Château des ducs de Bretagne

Een van de best bezochte monumenten van heel Frankrijk het Château des ducs de Bretagne of te wel het kasteel van de hertogen van Bretagne. Midden in het centrum van Nantes en aan de oever van de Loire vind je dit kasteel wat gebowld is in 1207 en herbouwd in 1466. 

Een wandeling over de buitenmuren is geweldig en doet de geschiedenis van Nantes herleven, maar verwacht binnen geen koninklijk ingerichte ruimtes. Het gaat vooral over de geschiedenis van Nantes en veel staat enkel in het Frans uitgelegd. Het museum is groot en goed verzorgd, je hebt een prachtig uitzicht over de stad en het kasteel wordt ’s avonds nog mooi verlicht ook!

Les Jardins des Plantes

Deze botanisch tuin ligt vlak bij het historisch centrum van Nantes en tegenover de de gerenoveerde promenade langs de oevers van de Loire. Lodewijk XIV liet het park in de 17e eeuw aanleggen en Lodewijk XV vond het vervolgens de perfecte locatie voor geïmporteerde planten. Hij eiste zelfs dat alle kapiteins van hun overzeese reizen zaden en planten mee terugbrachten naar Nantes. 

Nantes werd in 2014 uitgeroepen tot de groene hoofdstad van Europa. Je vindt er meer dan 100 parken, tuinen en groenvoorzieningen te vinden zijn, maar Les Jardins des Plants steekt er met kop en schouders boven uit. Het park wordt jaarlijks door 2 miljoen bezoekers bezocht en is maar liefst 7 hectare groot. De tuin wordt ook wel de ‘Jardin Remarquable’ genoemd, dat betekent de opmerkelijk tuin. Omdat er ieder seizoen meer dan 50.000 bloemen worden gepland.

Het leukste voor ons nederlanders, er zijn toiletten en een restaurant en het parkeren is gratis! 

Tour Lu en Lieu Unique

Waar vroeger een koekjesfabriek stond, vind je nu een vreemde toren. Deze industriële blauw/goud gekleurde toren van LU biscuitdrie doet oude tijden herleven en herinnert je aan de petit beurre koekjes. Je kunt de toren beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over Nantes. La Tour Lu is onderdeel van het de Lieu Unique. Tegenwoordig is het Le Lieu Unique een ontmoetingsplaats. Je vindt er een theater met ateliers, een muziekzaal, een trendy bar, een boekwinkel, een Haman en nog veel meer. 

La Loire à Vélo 

Ben je het lopen moe? Je kunt ook fietsen huren en lekker langs de oevers van de Loire een fietstocht maken. Er open verschillende routes door de stad!

Een stedentrip naar Nantes

Zoals je hebt kunnen lezen verdient deze stad echt wat meer aandacht. Want ondanks dat het een van de grootste steden van Frankrijk is, staat hij vaak niet boven aan je lijstje voor een stedentrip. Hopelijk heeft de hoofdstad van de Loirstreek met dit artikel wat punten gescoord. Ga jij een bezoekje brengen? Je vindt de verschillende reisopties hier.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant