Kindvriendelijke vakantieparken

Het Gezinsleven - Personal Blog

Nog maar een paar maanden en dan is het weer zover, de zomervakantie. De kinderen hebben lekker 6 weken vrij van school en jullie willen als gezin samen op vakantie. Maar waar ga je naartoe? Kindvriendelijke vakantieparken zijn daarbij erg populair, want je wil je geen zorgen hoeven maken als je lekker in het zonnetje aan het genieten bent. Ik heb mijn best gedaan om een paar kindvriendelijke vakantieparken voor jullie te zoeken.

Welk land is geschikt voor een kindvriendelijke vakantie?

In principe kun je overal wel naartoe met kinderen, maar er zijn een aantal landen die er, wat mij betreft, toch wel bovenuit springen als het gaat om een kindvriendelijke vakantie.

  • Nederland
  • Spanje
  • Portugal
  • Italië
  • Griekenland
  • Turkije

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere landen waar je een leuke vakantie kunt hebben, maar deze landen zijn ook niet te ver weg. Niet iedereen vindt het prettig om lang met kinderen te reizen of te moeten vliegen, daarom zijn kindvriendelijke vakantieparken in Nederland erg populair.

Het gezinsleven - kindvriendelijk all in clusive

Kindvriendelijke hotels 

In bovengenoemde landen kun je vaak terecht in hotels met een all inclusive concept, wat op zichzelf natuurlijk al ideaal is als je met kinderen op vakantie gaat, want zij kunnen lekker de hele dag eten en drinken zonder dat jij er als ouder extra voor hoeft te betalen. Zelf ben ik groot fan van het all inclusive concept omdat het in mijn ogen vaak kindvriendelijke hotels zijn. (Behalve de adults only hotels natuurlijk) Denk hierbij bijvoorbeeld aan faciliteiten speciaal voor jongere kinderen zoals aparte kinderzwembaden, babybedjes, speeltoestellen of zelfs een oppasservice.

Voor de oudere kinderen is er meestal ook genoeg te doen. Zij kunnen genieten van speelhallen, waterparken met coole glijbanen en de (mini)disco. Vrijwel altijd is er wel een animatieteam aanwezig die overdag bij het zwembad leuke spelletjes met de kinderen doen of ze vermaken in de kidsclub, waardoor papa en mama ook een momentje van rust hebben.

Een andere reden waarom ik een hotel geschikt vind voor een kindvriendelijke vakantie is omdat deze hotels bijna altijd ook familiekamers hebben. Deze kamers bieden genoeg ruimte voor een gezin met meerdere kinderen zonder dat je op elkaar gepropt zit. Buiten dat het heel gezellig is, is het natuurlijk ook heel praktisch. Vooral wanneer de kinderen nog heel klein zijn is een hotel met familiekamer perfect.

Ik noemde het net al even, maar er zijn ook kindvriendelijke hotels met een waterpark erbij. Bij het ene hotel hoort het waterpark echt bij het hotel, bij het andere hotel kun je gratis toegang verkrijgen tot het nabijgelegen waterpark. Voor de wat ouderen kinderen is dit natuurlijk geweldig, daar heb je de hele dag geen kind meer aan.

Het gezinsleven - kindvriendelijke vakantieparken 3

Kindvriendelijke vakantieparken

Gezinnen die liever niet in een hotel willen zitten kunnen ook kiezen voor vakantieparken. Kindvriendelijke vakantieparken bieden een veilige speelomgeving voor kinderen, jong en oud. Ook de faciliteiten zijn vaak speciaal ingericht op de jongste gasten. Denk hierbij aan speeltuinen, kinderdouches, lage toiletten en natuurlijk animatie.

Het voordeel van kindvriendelijke vakantieparken is dat er weinig tot geen verkeer rijdt, sommige vakantieparken zijn zelfs helemaal autovrij. Het zijn voornamelijk veel gezinnen die hier vakantie komen vieren en zij weten hoe belangrijk het is om rustig over een vakantiepark te rijden.

Je kunt kiezen voor vakantieparken lekker dichtbij of aan het strand, of voor een park die wat dichter bij een stad in de buurt ligt. Een heel groot vakantiepark of juist eentje die wat kleiner en overzichtelijker is. Er is meer dan genoeg keuze en voor ieder wat wils.

Ook qua accommodatie is er vaak veel keuze. Op kindvriendelijke vakantieparken heb je meestal de keuze uit verschillende accomodaties zoals stacaravans, vakantiehuisjes en lodges. Sommige vakantieparken beschikken over thema accommodaties, denk hierbij aan een safaritent, een boomhut of een sprookjeshuisje. Alles geheel in het gekozen thema en de kinderen vinden dit prachtig.

Aan animatie is op een kindvriendelijk vakantiepark ook geen gebrek. Veel parken hebben een knuffel mascotte die met de kinderen komt spelen, de kindjes kunnen knutselen of kleuren, maar ook een potje voetbal of volleybal voor de wat oudere kinderen zie je vaak.

Eigenlijk zijn er voor alle leeftijden leuke dingen te doen. En papa en mama kunnen even genieten van wat welverdiende quality time samen.

Het gezinsleven - kindvriendelijke vakantieparken 2

Overige kindvriendelijke vakanties/activiteiten

Ik besef me maar al te goed dat niet iedereen in de gelegenheid is om met de kinderen op vakantie te gaan. Want laten we eerlijk zijn, het kost een hoop geld en niet iedereen heeft deze luxe mogelijkheid door wat voor omstandigheden dan ook.

Heb je wel de mogelijkheid om af en toe dagje weg te gaan dan is een pretpark/attractiepark natuurlijk helemaal fantastisch voor de kinderen. Ze hebben de hele dag plezier, kunnen in gave attracties en gaan voldaan weer naar huis. Ook de dierentuin of bijvoorbeeld een speeltuin is een leuk uitje voor een dagje weg. We hebben hier in Nederland verschillende hele grote dierentuinen en (indoor)speeltuinen waar je met gemak je hele dag vol krijgt.

Heb je ook deze mogelijkheid niet, dan zijn er nog steeds genoeg leuke dingen die je gewoon thuis in de tuin kunt doen. Zet de tuinsproeier aan en laat de kinderen lekker met water kliederen, vul wat waterballonnen en start een watergevecht. Heb je een lang stuk zeil? Dan wordt het helemaal een feestje, leg deze in tuin, sproei het nat met de tuinslang, gooi het zeil vol met zeep en glijden maar! Je kinderen hebben gegarandeerd de dag van hun leven want dit is zó leuk.

Hebben jullie nog andere leuke tips om de vakantie van jouw kinderen tot een extra groot succes te maken? Laat deze dan achter in de comments!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant