Vliegvakanties

Vliegvakanties, wij vinden ze fantastisch. Zodra het vliegveld in beeld komt, krijgen ik enorme vakantiekriebels. Met je koffer aan de hand langs alle winkeltjes struinen, nog even iets lekkers eten en drinken en dan is het alweer tijd om te boarden. In het vliegtuig hoog boven de wolken kun je heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht. Je laat al je zorgen achter je en kunt tijdens de vliegreis dromen over al het moois wat je op je vliegvakantie gaat zien.

Het Gezinsleven - Vakanties - Interessante feitjes over Schiphol
Schiphol is niet alleen de grootste luchthaven van Nederland, maar ook een van de drukste luchthavens van Europa. Jaarlijks reizen miljoenen passagiers via Schiphol…
zonsondergang Bonaire
Bonaire, gelegen in het hart van de Caribische Zee, staat bekend om zijn de kristalheldere, blauwe wateren en mooie koraalriffen. Dit kleine eilandje is…
Het Gezinsleven - Vakantie - Vliegvakantie - Egypte met het gezin
Zoek jij een gezinsvakantie naar een mooie en exotische bestemming? Dan is een last minute reis naar Egypte zeker een goede optie! Met haar…
skyline Bangkok
Artikel over de avontuurlijke stad Bangkok, Thailand. …
Het Gezinsleven - vakantie - vliegvakanties -autovakantie
Sta jij ook voor het klassieke dilemma bij het plannen van je vakantie? Moet je kiezen voor het gemak en de snelheid van een…
Het Gezinsleven - Vakantie - 5 Verschillende manieren om op vakantie te gaan
In onze drukke en hectische levens is er niets zo verfrissend als een welverdiende vakantie. Het plannen van de perfecte vakantie begint met het…
Buenos Aires
Als stewardess reis ik heel de wereld over. Van Azië tot aan de Caribbean, elke week ben ik in een ander land, in een…
Het Gezinsleven - Vakanties - Reizen - Musthaves
In deze blog worden tips gegeven voor elektronische apparaten die essentieel zijn voor in je bagage wanneer je op vakantie gaat. …
Het Gezinsleven - Vakantie - vliegvakantie - parkeren
Als je vanuit het buitenland naar Nederland komt vliegen, wil je vaak het liefst zo snel mogelijk naar je uiteindelijke plaats van bestemming. …
New York vanuit het vliegtuig
Ik neem jullie graag mee naar mijn reis naar NYC en vertel jullie alles over de hoogtepunten van deze prachtige stad en krijg tips…
Het Gezinsleven - vakanties - Heerlijke en goedkope zonvakanties
Betaalbare zomervakantie met het gezin? Wij zetten de mooiste bestemmingen op een rij….

Vliegvakanties

Vliegvakanties, wij vinden ze fantastisch. Zodra het vliegveld in beeld komt, krijgen ik enorme vakantiekriebels. Met je koffer aan de hand langs alle winkeltjes struinen, nog even iets lekkers eten en drinken en dan is het alweer tijd om te boarden. In het vliegtuig hoog boven de wolken kun je heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht. Je laat al je zorgen achter je en kunt tijdens de vliegreis dromen over al het moois wat je op je vliegvakantie gaat zien.

Vliegvakantie starten vanaf een regionale luchthaven

We kennen natuurlijk allemaal luchthaven Schiphol, een hele fijne luchthaven, maar op de drukste dag van het jaar stappen er meer dan 190.000 reizigers op één dag in een vliegtuig. Hoewel Schiphol met stipt de populairste luchthaven van ons land is zijn er veel voordelen om je vliegvakantie vanaf een kleinere luchthaven te beginnen.

Minder reistijd

Hoewel Nederland maar een klein land is, staan we met zijn allen regelmatig in de file. Als je vanuit Eindhoven om 08.30 op Schiphol aanwezig moet zijn, kun je het beste om 06.00 ’s ochtends vertrekken. Wij hebben helaas ook al eens meegemaakt dat we er 4 uur over deden om Amsterdam te bereiken. De NS in Nederland is helaas niet altijd betrouwbaar, er kan zomaar een trein uitvallen dus moet je altijd een trein eerder pakken en dan maar hopen dat alles goed gaat. De stress die je dan voelt in de auto of trein wil je niet op de dag dat je vliegvakantie begint. 

Kortere wachttijden 

Wegens veiligheidsredenen en de grootte van het vliegveld moet je op Schiphol minstens 2,5 uur voor vertrek aanwezig zijn, deze tijd komt dus bovenop je vluchttijd van je vliegvakantie. Op een regionale luchthavens is het minder druk en dat betekent kortere wachtrijen en minder vroeg aanwezig zijn! 

Goedkoper + kortere loopafstanden

Dus op naar een regionale vliegveld, je voorkomt extra reistijd en je kunt minder lang van te voren aanwezig zijn en inchecken en het is vaak nog goedkoper ook! De afstanden op de luchthavens zijn korter, ideaal als je met kleine kinderen op vliegvakantie gaat die nog al eens een bezoekje aan een toilet moeten brengen en parkeren is een stuk voordeliger. Vaak kun je vooraf een parkeerplaats boeken en per transferbus wordt je zo vanaf de parkeerplaats naar de juiste terminal gebracht.

Een nadeel is wel dat er na de douane veel minder te winkelen valt dan op Schiphol. De luchthavens zijn overzichtelijk en je staat na de douane bijna direct bij je gate maar hierdoor valt er wel minder te beleven. 

Verschillende airports in Nederland en omgeving

Eindhoven Airport

De grootste regionale airport in Nederland is Eindhoven Airport. Vanaf hier vertrekken jaarlijks 6,2 miljoen passagiers naar hun bestemming.

Rotterdam The Hague Airport

Je kunt hier terecht voor vluchten van o.a. Transavia en Tui.

Maastricht-Aachen Airport

Dit vliegveld richt zich vooral op chartervluchten en seizoensgebonden vluchten binnen Europa. 

Groningen Eelde Airport

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden bevindt dit vliegveld zich in Drenthe. Dit 4de grootste regionale vliegveld van Nederland richt zich net als Maastricht-Aachen airport voornamelijk op chartervluchten.

Lelystad Airport

Lelystad Airport is onderdeel van Schiphol Group.

België

Ook net over de grens kun je terecht, in België kunnen nederlanders gemakkelijk terecht bij de vliegvelden, denk aan Brussel-Zaventem, Oostende en Luik-Bierset.

Duitsland

Duitsland is voor veel Nederlanders ook ideaal en je kunt als je zoekt op Weeze Airport o Düsseldorf Airport verrassend goede vliegdeals tegenkomen. Düsseldorf Airport kun je het beste bereiken per trein, je stapt uit bij Düsseldorf Flughafen en je wordt door een moderne monorail direct naar de juiste terminal gebracht. Weeze Airport is goed te bereiken met de auto.

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen van de voordelen om je vliegvakantie in alle rust te starten vanaf een regionale luchthaven, ik snap dat het oude vertrouwde Schiphol loslaten wellicht wat lastig kan zijn, maar geef het eens een kans! 

Als laatste nog een paar vliegtuig weetjes waarmee je kunt pronken tijdens je volgende vliegvakantie:

5 vliegtuig weetjes 

Wist je dat… er in de meeste vliegtuigen géén rij 13 te vinden is?

Mensen over de hele wereld geloven dat het getal 13 ongeluk brengt. 

Wist je dat… Atlanta het grootste en drukste vliegveld ter wereld is?

De luchthaven Harsfield-Jackson Atlanta in de VS ontvangt jaarlijks 110 miljoen passagiers! Op een tweede plaats staat Beijing Capital Airport in China met 100 miljoen passagiers en de derde plaats is voor Los Angeles Airport VS met 88 miljoen passagiers. 

Wist je dat… de Airbus A380 het grootste passagiersvliegtuig ter wereld is? 

Dit widebody vliegtuig met twee verdiepingen (vrachtruim niet meegeteld) biedt plaats aan 853 passagiers en kan een snelheid halen van meer dan 1.000 km per uur. 

Wist je dat… een Boeing 737 net zoveel weegt als zes olifanten?

Met een gewicht van 36.400 kilo staat dit vliegtuig gelijk met zes van de grootste Afrikaanse mannetjes olifanten ter wereld. Daarnaast is een Boeing 737 met meer dan 10.000 gebouwde toestellen het bestverkochte verkeersvliegtuig ter wereld.

Wist je dat… de piloot alle ‘macht’ heeft tijdens een vlucht?

Naast dat een piloot natuurlijk alle macht over het stuur heeft, heeft de piloot ook alle macht om mensen in het vliegtuig te arresteren en boetes te geven. Heb je nog geen testament opgesteld en ben je stervende in de lucht? Dan kan de piloot deze voor je opstellen, een gesprek met een piloot wordt dan door de rechtbank als geldig verklaard. Laten we hopen dat je dit nooit mee hoeft te maken tijdens een vliegvakantie.