Wintersport in Gerlos

Het Gezinsleven - Personal Blog

Als je op zoek bent naar een sneeuwzeker gebied met een bruisende apres ski dan is een wintersport in Gerlos één van de beste opties. Gerlos is één van de hoogstgelegen gebieden (± 1300m) in het Zillertal waarmee je ook nog wat later in het seizoen kan skiën. Dat Gerlos populair is bij Nederlands merk je eigenlijk al onderweg waar je veel Nederlandse kentekenplaten tegenkomt. Hieronder lees je meer over een leuke wintersport in Gerlos. Lees ook meer over een goede checklist zodat je zonder zorgen met vakantie kan gaan.

Wintersport in Gerlos met de auto

Wij kiezen er voor de wintersport eigenlijk altijd voor om met de auto richting Oostenrijk te gaan al merk je al snel dat meer mensen deze gedachte hebben. De route naar het dorp is enorm filegevoelig als je in het hoogseizoen gaat en ons was (voor de terugreis) ook aangeraden om zeer vroeg te vertrekken. Helaas was 05:00u niet vroeg genoeg want het was al redelijk druk onderweg. Daar moet ik wel bij vertellen dat wij op de wisseldag vertrokken (zaterdag). Hoewel het ruim 9u rijden is kan je er dus best 30-60 minuten bij optellen als het druk is.

Vignet

Hou er ook rekening mee dat je een vignet nodig hebt om op de Oostenrijkse snelweg te kunnen rijden en dus ook voor de reis naar Gerlos. Dit vignet kan je eenvoudig vooraf in Nederland regelen waarbij je ook kan kiezen uit verschillende soorten. Als je eenmalig in Oostenrijk bent dan heb je voldoende aan een vignet voor 10 dagen maar ben je van plan vaker te gaan kan je een andere optie overwegen van bijvoorbeeld 2 maanden.

Het skigebied

Wintersport in Gerlos levert je heel veel mooie afdalingen op. Gerlos is onderdeel van het skigebied Zillertal Arena. Op internet lees je dat dit skigebied populair is bij de Nederlanders. Afhankelijk van de periode zie je dat het aantal Nederlanders tussen de 55-70 procent is. Het gebied biedt ruim 140 km aan pistes waardoor je vele kanten op kan gaan. Voor ieder niveau zijn er voldoende uitdagende pistes:
Blauw – 43 km
Rood – 89 km
Zwart – 11 km

Tijdens je wintersport in Gerlos heb je op de pistes voldoende leuke eetgelegenheden om tussen het skiën door een hapje en/of drankje te doen. Als je de dal afdaling ingezet hebt kom je het bekende Seppi’s tegen. Hier kunnen de apres ski liefhebbers alvast warmdraaien met een bijpassend drankje. Let wel op, daarna moet je nog een stukje naar beneden skiën.

Het naast Gerlos gelegen Koningsleiten is ook een populaire wintersport bestemming onder de Nederlanders. Je kan heel makkelijk naar dit dorp toe skiën om vervolgens daar te genieten van eindeloos vers geprepareerde pistes. Ook hier heb je verschillende leuke en mooie berghutjes waar je even uit kan rusten.

Apres ski

Als je de dal afdaling gehad hebt kan je schuin tegenover binnenlopen bij Luigi’s turbobar. Wij hadden een kluisje onder bij de gondel waar we iedere dag onze ski’s en schoenen neer konden zetten. Hierdoor konden we dus met onze normale schoenen verder wat toch wel een aanrader is.

Als je iets verder het dorp in loopt kom je voorbij de beroemde Cin Cin. Dat dit een beroemde apres ski bar is merk je al meteen aan de drukte. Deze tent gaat om 15:00u open en schijnbaar staan dan al de eerste mensen al voor de deur te wachten.

Een andere bekende apres ski bar is de Little London. Je kan eigenlijk niet om deze kroeg heen met een grote Engelse Bobby boven de ingang. Bij binnenkomst loop je een trapje af en eenmaal binnen heb je verschillende bankjes waar je lekker kan zitten en voldoende ruimte op de dansvloer.

Als je nog echt op stap wil kan je naar de Country Club welke tot in de late uurtjes open is. Veel mensen gaan na hun arpes ski even snel opfrissen om vervolgens door te feesten in deze discotheek. Verschillende internationale dj’s treden hier dagelijks op om een echte stapavond te verzorgen.

Bekijk ook ons wintersportavontuur in Hinterglemm.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant