Valentijnsdag

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

14 februari is het weer zover; Valentijnsdag. De dag van de liefde. Commercieel of niet, vaak hebben we toch allemaal onze verwachtingen.

Geschiedenis

Valentijnsdag gaat letterlijk way back. In 496 werd 14 februari door Paus Gelasius uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. In de VS is men vanuit commercieel oogpunt begonnen met de anonimiteit rondom Valentijnsdag en sinds midden jaren 90 is dit dus ook een groot succes binnen België en Nederland.

De manier waarop wij dus Valentijn vieren hebben we zelf bedacht, hoe kan het ook anders!

Commercieel

Voor degene die dus al jaren roepen; ‘Het is een commerciële bedoeling’, you’re right! Maar laten we eerlijk zijn, hoe handig is het? Die ene dag in het jaar waarop je even wat extra aandacht besteed aan degene die je lief hebt of eigenlijk lief wenst te hebben. Een maatschappelijke reminder en je hoeft er niks voor te doen want je wordt ermee doodgegooid. Tevens kan Valentijnsdag ook voor jezelf gunstig zijn want je shopt gemakkelijk je favoriete items met korting. Win win dus!

Daarbij, welke feestdag is tegenwoordig niet commercieel? Stiekem draaien winkeliers alles naar hun hand. Of het nu om kerst of valentijn gaat, ze lokken je gemakkelijk de winkel in.

valentijnsdag op 14 februari

Amour Toujour

Er is nu eenmaal altijd liefde. En liefde verkoopt. Wij zeggen ieder jaar dat we niets met Valentijn doen. Eerlijk gezegd komt het financieel ook niet lekker uit met carnaval in het verschiet. Toch proberen we stilzwijgend weer wat voor elkaar te regelen, al is het maar een kaartje of een bloemetje. Een soort van onbesproken afspraak om teleurstellingen te voorkomen, want stiekem reken je toch ergens op.

En dat komt dan weer omdat het zo opgehyped wordt. Zelfs op de basisschool zijn ze ermee bezig kwam ik laatst achter, en eigenlijk vind ik dat wel mooi. Een stukje bewustwording over de liefde. Even stilstaan bij liefde op welke manier dan ook voor een ander. Het liefhebben van een goede vriend of vriendin, het liefhebben van je opa’s en oma’s of je ouders. Zoals ik al zei; er is altijd liefde. Liefde zit in veel dingen! Dit jaar zal ik dus met Alessia voor het eerst voor haar Valentijn iets regelen en dat vind ik dus onwijs schattig.

valentijnsdag 2023

Cadeau, bloemen, uiteten of alles?!

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Leg je de lat voor jezelf (of je partner) hoog, of gaat het om het kleine? Ik zeg elk jaar dat ik niks verwacht, zwaar gelogen dus haha. Echter verwacht ik zoals ik hierboven al aangaf niks groots. Met een bos bloemen (al zijn die tegenwoordig echt niet te betalen gewoon) en een kaartje heb je me dus eigenlijk al in the pocket.

Ik moet zeggen dat een etentje zonder kinderen ook wel als muziek in de oren klinkt… ik bedoel warm eten! Wie wil dat nou niet?! Geen meal sharing met mijn dreumes, maar alles voor ikke! De vraag rest alleen of dit dan persee op Valentijnsdag moet? Welnee, maar het is de gelegenheid hé.

Socials en Valentijn

Wanneer je in het bezit bent van een instagram account zul je merken dat richting Valentijnsdag je ook steeds meer samenwerkingen voorbij ziet komen in de vorm van parfum, bloemen of beauty. Een trigger om je warm te maken voor Valentijnsdag, een trigger om je uit te laten pakken. Als al deze influencers meedoen, dan jij toch zeker ook?!

Op Valentijnsdag zelf kan het niet gekker, de een krijgt een mega bos rozen, de ander dure parfum en ontbijt op bed.. alles for the gram ;). Zoals ik al eerder zei; liefde verkoopt! Degene zonder partner zal zich die dag wat ellendiger voelen door de overload aan happy couples die dag, de ander met partner zal teleurgesteld zijn in het kleine bosje bloemen wanneer ze een bos rozen voorbij ziet komen die onmogelijk te dragen is.. en dan heb je mensen die kunnen relativeren.

valentijnsdag vieren

Mijn Valentijnsdag

Eigenlijk merk ik dat ik door de jaren heen Valentijn een beetje ontgroei. Ik hecht er minder waarde aan. Niet omdat zo’n dergelijke dag me niks doet, maar omdat ik eigenlijk vind dat je elkaar altijd lief moet hebben en wat spontaans moet kunnen doen. Toch merk ik dat dit met kinderen meer en meer een uitdaging is geworden. De aandacht gaat sneller naar hun uit als naar elkaar, daarom grijp ik Valentijnsdag toch altijd even aan om iets extra’s te doen.

Dit jaar zal ik ook weer zelf een kaartje maken en een kleinigheidje zoeken. En believe it or not, mijn vriend (die Valentijnsdag echt commercieel vindt) kwam zelfs met het idee om te gaan uiteten samen. Waarom? Omdat op die dag de gelegenheid zich net wat beter voor doet. Ik laat me verrassen…

Happy Valentine.

Lees nu ook onze blog over top 10 cadeautjes voor je vriend om hem nog een keer te kunnen verassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant