Verhuizen, vier dingen die je niet mag vergeten

Wij beoordelen dit product met een:

Binnenkort is het zover: je gaat verhuizen! Iets wat je niet dagelijks doet, maar waar wel enorm veel bij komt kijken. Je moet al je spullen inpakken, je abonnementen wijzigen of opzeggen, meubels uitzoeken en hier en daar nog wat klussen. Hierdoor vergeet je al snel belangrijke taken en heb je minder tijd en ruimte om over bepaalde dingen na te denken. Niet gek dus als je iets vergeet. In dit blog vertellen we je vier belangrijke dingen die je echt niet mag vergeten tijdens de aanstaande verhuizing!

Je adres doorgeven

Je krijgt van de gemeente officieel vijf dagen om door te geven dat je bent verhuisd, doe je dit niet, dan kan je een boete krijgen. Bij het doorgeven van je nieuwe adres wordt ook automatisch je adres doorgegeven aan andere overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst. Ook is het goed om je nieuwe adres door te voeren bij andere belangrijke partijen. Denk hierbij aan je huisarts en de tandarts. Wanneer je verder weg van je huisarts gaat wonen kan het zelfs zo zijn dat je moet overstappen. Dit komt door de grotere afstand die een huisarts bij huisbezoek zou moeten afleggen.

Elektriciteit en water

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om water, licht en misschien ook wel gas af te sluiten. Tijdens het verhuizen is het handig om hier al gebruik van te kunnen maken, want klussen in het donker is niet erg handig en als je compleet over bent wil je echt niet nog een week moeten wachten op je nieuwe aansluiting. Kijk bij het verhuizen goed wat je allemaal nodig hebt. Bij het huren van een woning kan het best zijn dat je te maken krijgt met collectieve aansluiting, waardoor je zelf geen abonnement hoeft af te sluiten. Goed om hier van tevoren op de hoogte van te zijn!

Afsluiten van internet

Iets wat je snel vergeet. Het afsluiten van een internetabonnement. En daarmee ook het stopzeggen van je huidige provider. Doe het afsluiten van je abonnement van tevoren zodat je niet zonder internet in je nieuwe woning zit. Kijk ook goed naar de beste internet provider voor bij jou thuis. Vaak zijn er bij het verhuizen diverse aanbiedingen waar je gebruik van kan maken. Als je gaat kijken bij kpn of Ziggo internet heb je al abonnementen voor een paar tientjes per maand. Let wel op bij de diverse abonnementen met welke aansluitingen ze werken. Zo heb je voor sommige providers glasvezel nodig of een coax aansluiting.

De vloer

Voordat je al je spullen naar je nieuwe adres gaat verslepen is het slim om je nieuwe woning eerst te voorzien van een vloer. Doe je dit niet, dan blijf je eindeloos sjouwen met al je spullen en dus ook meubels. Zorg ook als je een nieuwe vloer wil dat je deze tijdig besteld. Het zou zonde zijn als je weken moet wachten tot de vloer geleverd wordt. Wanneer ga jij verhuizen?

Hebben jullie wellicht nog andere handige tips voor onze lezers? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant