Verlichting voor in de slaapkamer

Wij beoordelen dit product met een:

Het is lastig om de juiste verlichting voor in de slaapkamer te vinden en wij merken dat veel mensen tegen bepaalde uitdagingen aanlopen. Waar moet ik lampen plaatsen, wat voor soort lampen, wit licht of geel licht? Zomaar wat vragen we voorbij horen komen. Dat is dan ook de reden om een paar handige basistips te delen zodat je gerichter van start kan gaan met de zoektocht naar de juiste verlichting voor in de slaapkamer.

Observeer eerst de ruimte

Kijk eerst goed naar de ruimte van de slaapkamer en dan bedoelen we in eerste instantie nog niet eens de grootte maar vooral naar de lichtinval. Heb je bijvoorbeeld veel of weinig ramen, zijn ze groot of klein, bij elkaar of ver van elkaar vandaan. Dit draagt allemaal bij aan de hoeveelheid licht er binnen je kamer schijnt. De ruimtes zonder ramen zijn donkerder dus daar wil je wat meer licht creëren.

Kijk ook goed naar de indeling van de kamer, waar staat het bed, de kast, het bureau of eventueel andere elementen en waar heb je licht bij nodig. Zorg er vervolgens voor dat je, afhankelijk van de natuurlijke lichtinval, voldoende licht laat schijnen op deze elementen.

Welke kleur past het beste bij mijn slaapkamer?

Buiten de gekleurde discoballen kiezen we voor verlichting in huis over het algemeen voor kleuren variërend tussen wit en geel. Bij witlicht moet je eigenlijk meer denken aan een kantoor of werkplek en dat is vaak te licht voor een slaapkamer. De kleur wordt in Kelvin uitgedrukt en wanneer je tussen 2700k en 3000k blijft zit je eigenlijk altijd wel veilig voor de verlichting voor in de slaapkamer. Dit geeft een ontspannen sfeer en dat is wat je graag terugziet in de slaapkamer.

Welke soort lamp kan ik het beste kiezen?

Dit is natuurlijk gedeeltelijk smaak afhankelijk. Voor het gemak kiezen veel mensen voor een plafonniere omdat die vanuit een centrale positie de hele kamer verlicht maar onze favoriet is een hanglamp slaapkamer. Waarom? Je hebt wel het voordeel dat het vanuit een centrale positie de hele kamer kan verlichten maar er zijn zoveel stijlen waardoor je er altijd voor kan kiezen dat het een echte blikvanger wordt in je slaapkamer. Daarbij zouden wij kiezen voor een dimbare variant omdat je dan in kan stellen hoe fel de hanglamp schijnt. Afhankelijk van het natuurlijke licht in de kamer kan je dan perfect de gewenste licht intensiteit creëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant