Doucheruimte vernieuwen? Lees deze tips

Wij beoordelen dit product met een:

In de badkamer zijn alle producten eigenlijk even belangrijk omdat je ze allemaal intensief gebruikt, denk maar aan de wastafel, doucheruimte, bad of het toilet. Op het bad na wordt eigenlijk alles minimaal 1x per dag gebruikt. Het is daarom belangrijk dat deze goed en schoon zijn en het is leuk als je met kleine veranderingen wat aanpassingen door kan voeren die net even een nieuwe uitstraling geven aan het interieur. Later gaan we dieper in op de mogelijkheden binnen de doucheruimte.

Wat kan je allemaal vernieuwen?

Meestal zie je dat binnen de badkamer enkele terugkerende kleuren of materialen te vinden zijn. Een badkamerkast is meestal hetzelfde als het badkamermeubel en de tegels komen bijvoorbeeld terug op de vloer, het bad of toiletreservoir. Wanner je een nieuw badkamermeubel plaatst en de kast meeneemt geeft dit meteen een andere uitstraling. Tip: als je een nieuwe kraan koopt kan het interessant zijn om dit af te stemmen met de doucheruimte.

De tegels op de vloer (en/of muur) kan je in sommige situaties ook relatief eenvoudig vernieuwen. Er zijn twee opties die je met een klein budget uit kan voeren. De eerste optie is het schilderen van de huidige tegels. Let er wel op dat je de vloer intensief gebruikt. De tweede optie is ok nieuwe tegels over de huidige tegels te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de vloer iets hoger komt te liggen dus dat bijvoorbeeld de deur nog steeds vrij kan bewegen.

De doucheruimte

De doucheruimte is een ruimte die meestal beperkt is qua aanpassingen maar toch kan je met subtiele accessoires een nieuwe uitstraling creëren. Zoals je net kon lezen is het mogelijk om iets aan de tegels te doen maar daarnaast zijn er ook mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe douche in een andere kleur of andere stijl. Daarnaast kan je ook met een doucherek verschillende kanten op. Het aanschaffen van een doucherek is in onze ogen altijd een goede aankoop. Dit zorgt ervoor dat je spullen zoals zeep en shampoo net bij elkaar bewaard in plaats van dat het allemaal op de grond rondslingert. Daarnaast is het natuurlijk fijn om een opgeruimde ruimte binnen te komen.

Afhankelijk van de ruimte heb je verschillende soorten doucherekjes en het voordeel is dat je hier niet altijd voor hoeft te boren. Je kan ze bijvoorbeeld ook aan de douchedeur hangen. Als dit geen optie is dan kan je mooie doucherekjes eenvoudig aan de muur bevestigen met een paar schroeven. Let er wel op dat je zorgt voor een waterdichte bevestiging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant