Hoe verzeker ik als koerier mijn bestelauto?

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je als zelfstandig koerier aan de slag? Dan moet je over een eigen bestelbus beschikken. Voordat je met dit voertuig de weg op mag, sluit je eerst een autoverzekering af. Helaas kan het behoorlijk lastig zijn om een koeriersauto te verzekeren. Om je hier een handje bij te helpen, vertellen wij je in deze tekst hoe je als koerier een bestelauto verzekert.

Veel verzekeraars zitten niet te wachten op koeriers

Als je eenmaal besloten hebt dat je als zelfstandig koerier aan de slag wilt, wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Daarom ben je misschien al op zoek gegaan naar een bedrijfsautoverzekering. In dat geval is de kans groot dat je al ondervonden hebt dat veel verzekeraars niet zitten te wachten op koeriers. Het gebruik van een voertuig als koeriersauto wordt soms op de polis en in de voorwaarden uitgesloten. Wanneer hier sprake van is, kun je jouw koeriersauto niet verzekeren bij de betreffende verzekeraar.

Sommige koeriers denken dat zij de voorwaarden van een verzekeraar kunnen omzeilen door hun voertuig voor particulier of algemeen zakelijk gebruik te verzekeren.  Besef goed dat hier  grote risico’s aan zitten. Ontdekt de verzekeraar dat je het voertuig toch gebruikt voor koerierswerkzaamheden? Dan kunnen zij een eventuele uitkering op jou verhalen. Hierdoor moet je mogelijk veel geld terugbetalen.

Kies voor een speciale koeriersverzekering

Omdat het niet verstandig is om een koeriersauto voor particulier of algemeen zakelijk gebruik te verzekeren, weet jij misschien niet meer wat je moet doen. Gelukkig is er een oplossing, want er zijn verzekeraars waarbij je een speciale bestelautoverzekering af kunt sluiten. Deze verzekering is in grote lijnen vergelijkbaar met een standaard zakelijk autoverzekering. Je kunt namelijk ook kiezen uit de dekkingen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

De WA-verzekering is verplicht en dekt alleen schade die je met jouw koeriersauto bij anderen aanricht. Met WA + Beperkt Casco ben je ook verzekerd voor schade aan de auto die ontstaat door bijvoorbeeld brand, diefstal of storm. Als je jouw koeriersauto ook wilt verzekeren voor schade door een aanrijding of vandalisme, sluit je een allrisk autoverzekering (WA + Volledig Casco) af.

Voorwaarden waar je aan moet voldoen

Het is niet zo dat iedere koerier maar zo een koeriersverzekering af kan sluiten. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Meestal kun je deze verzekering bijvoorbeeld alleen afsluiten als de hoofdbestuurder van het voertuig ouder dan 25 jaar is. Ook mag de auto zelf niet ouder zijn dan 10 jaar. Bezorg je ook buiten Nederland? Dan ben je niet altijd verzekerd. De dekking geldt namelijk alleen binnen onze landsgrenzen. Tot slot mogen er de laatste vijf jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of het bedrijf geregistreerd zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant