Beter slapen met een verzwaringsdeken

Wij beoordelen dit product met een:

Een goede nachtrust is één van de belangrijkste dingen in het leven en een verzwaringsdeken kan daar uitstekend bij helpen. Toch hebben nog niet veel mensen kennisgemaakt met een verzwaringsdeken en daarom willen wij hier iets meer over vertellen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je in de ochtend meer ontspannen wakker wordt en dus ook fitter aan de dag begint en vervolgens productiever bent. Daarnaast wordt je ook niet zo snel moe richting het einde van de dag waardoor je meer uit je dag haalt dan wanneer je al vermoeid opstaat.

Een goede nachtrust

Je las hierboven al dat een goede nachtrust belangrijk is voor je gezondheid maar hier willen we graag iets dieper op in gaan. Een goede nachtrust is niet alleen dat je voldoende slaapt maar dat de kwaliteit van slapen ook goed is. Probeer bijvoorbeeld 8u slaap te pakken. Om goed te kunnen slapen is het van belang dat je rust pakt voordat je gaat slapen. Ben je bijvoorbeeld nog druk bezig met werk of nog even een serie kijken dan krijgen je hersens nog teveel prikkels binnen waardoor actief en alert blijft. Wat kan je doen om uitgerust naar bed te gaan denk je? Hieronder volgen een paar tips:

Zorg er voor dat je iedere dag ongeveer rond dezelfde tijd naar bed gaat en op staat. Dit zorgt voor regelmaat waar je lichaam aan went en waardoor het daar ook naar handelt.

Drink geen cafeïne, cola, energydrank etc. Deze kunnen ervoor zorgen dat u onrustig slaapt. Vaak worden mensen meer alert door dit soort dranken en dat wil je voorkomen als je gaat slapen.

Let ook op met (zwaar) eten voordat je gaat slapen. Je lichaam gaat van nature aan het werk om eten te verteren en je wil juist dat je lichaam in rust is.

Felle lichten verstoort de aanmaak van melatonine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je eenvoudiger in slaap valt. Probeer bijvoorbeeld enkele uren voordat je gaat slapen de lichten te dimmen en pas ook op met de felheid van een telefoonscherm.

Verzwaringsdeken

De naam geeft eigenlijk al weg wat het is, namelijk een zwaarder deken. Een normaal deken wordt eigenlijk zo licht mogelijk gemaakt en weegt meestal nog minder dan 1 kilo en een verzwaringsdeken kan wel 15 kilo wegen. Waarom zou je een zwaarder deken kopen en wat draagt het bij aan een betere nachtrust vraag je jezelf misschien af? Laten we dat even uitleggen.

Een verzwaringsdeken kan bijdragen aan een betere nachtrust omdat het voelt als iemand die je knuffelt dus je voelt een contante en aangename druk op je lichaam. Het effect is dat je zenuwstelsel hierdoor ontspant en daardoor serotonine, melatonine en endorfine stimuleert om aangemaakt te worden. Hierdoor zorgt het lichaam voor een langere en diepere slaap en reduceert het stress en angst symptomen.

Verzwaringsdeken kind

Er zijn ook verzwaringsdekens voor kinderen. Deze zijn natuurlijk qua formaat wat kleiner maar ze zijn ook niet zo zwaar. Deze dekens zijn 3-4 kilo. Wanneer kinderen en mindere slaapkwaliteit hebben kan een verzwaringsdeken kind een ideale oplossing bieden. Daarnaast kan het ook zeker hulp bieden wanneer een kind autisme of ADHD heeft. De werking van het verzwaringsdeken werkt in principe hetzelfde als bij een verzwaringsdeken voor volwassenen. Het stimuleert ook de aanmaak van serotonine, melatonine en endorfine.

Heb je zelf ervaring met een verzwaringsdeken voor volwassenen of kinderen en wil je deze ervaring delen met onze lezers? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant