Visum aanvragen voor een zomerse bestemming

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Eindelijk is het weer zover, de zomer gaat beginnen! En wat houd ik van dit seizoen, het is mijn absolute favoriet. Je krijgt weer een mooi kleurtje, lekker op het terras zitten en iedereen lijkt ook altijd vrolijker in de zomer. Na 3 jaar heb ik besloten dat het absoluut tijd werd om weer eens op vakantie te gaan, maar dan begint de grote zoektocht naar een leuke bestemming. Waar wil ik naartoe, wat is betaalbaar, heb ik een visum nodig? Zelf ben ik geen fan van vakanties in Europa, waarom weet ik niet, maar het trekt me gewoon niet. Dus dat wordt verder weg zoeken en het duurde niet lang of ik kwam uit in Zanzibar, Tanzania.

Als ik alleen al naar de foto’s kijk krijg ik een grote rust over me heen. Het is daar werkelijk prachtig en zo te zien ga ik me daar wel vermaken in dat mooie resort, all inclusive uiteraard. Nadat ik besloten had om naar de bestemming Zanzibar te gaan moest ik het een en ander uit gaan zoeken. Want helaas heb je voor Zanzibar extra inentingen nodig en niet te vergeten, een visum. De inentingen zijn zo geregeld bij de huisarts of GGD, maar voor het visum wilde ik wel even goed onderzoek doen. Het zal me toch niet gebeuren dat ik dadelijk Zanzibar niet in mag omdat ik mijn visum niet goed heb geregeld.

Ik hoefde niet heel lang te zoeken voordat ik uitkwam op visumbuitenland. In één oogopslag zag ik al dat ik hier aan het juiste adres was. Zij regelen je visum (en ESTA, eTA) voor diverse bestemmingen zoals:

 • India
 • Vietnam
 • Tanzania
 • Kenia
 • Australië
 • Cuba
 • Canada
 • USA
 • Thailand en nog veel meer landen
hoe een visum aanvragen

Waarom een Visum?

Als je de Nederlandse nationaliteit hebt, heb je een visum nodig om na aankomst in Zanzibar voorbij de paspoortcontrole te komen. Dit geldt niet alleen voor volwassen maar ook voor je kinderen. Ga je met toeristische doeleinden, zoals een vakantie, dan kun je de aanvraag online indienen.

Op visumbuitenland.nl kan dit ook, je krijgt dan het zogenoemde e-visum. Maar wat is het eigenlijk? Sinds 2018 is het e-visum beschikbaar en het is niets minder dan elektronisch document in pdf-formaat. Vanwege de eenvoudige aanvraagprocedure en de (relatief) lage kosten is dit ook meteen het populairste type voor Zanzibar en Tanzania. Het fijne aan een e-visum is dat je niet meer met je paspoort naar een consulaat of de ambassade hoeft.

Het visum is 30 dagen geldig.

Er zitten zoals overal wel enkele regels aan verbonden. Enkele voorbeelden:

 • Je paspoort is bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig
 • Je paspoort bevat nog minimaal 1 lege pagina
 • Je bezit al een ticket voor de terugreis of doorreis
 • Je hebt minimaal 1 overnachting in Tanzania vastgelegd

Ook is het visum naar Zanzibar alleen geldig als je landt op 1 van de 4 populairste luchthavens of binnenkomt via één van de twee grootste grensovergangen. Meer hierover kun je lezen op de website.

visum aanvragen tanzania

Aanvragen

Inmiddels heb ik me goed ingelezen op de website wat betreft de regels met betrekking tot het visum en reizen naar deze bestemming. Nu is het tijd om het aan te gaan vragen. Als ik het digitale aanvraagformulier open, spreekt het eigenlijk wel voor zich. Ik vul mijn reisplannen in, mijn contactgegevens en natuurlijk mijn paspoortgegevens. Mocht je met meerdere mensen op reis gaan dan kun je ook een groepsaanvraag indienen. Je vult dan simpelweg meerdere reizigers toe. Na het invullen van al mijn gegevens betaal ik netjes de kosten. Let goed op, want hiermee ben je nog niet klaar, je moet ook nog een paspoortscan voldoen, een recente foto en het ticket voor de terug- of doorreis aanleveren.

Nadat ik mijn aanvraag heb ingediend voor de bestemming Zanzibar, alle documenten heb verstuurd én de betaling heb voldaan is het even afwachten. Mijn aanvraag wordt gecontroleerd door een visumspecialist (Nederlands). Mocht blijken dat je iets vergeten bent in te vullen, niet correct hebt ingevuld óf dat de aangeleverde documenten niet aan de eisen voldoen dan wordt er altijd direct contact met je opgenomen zodat de fouten zo snel mogelijk gecorrigeerd kunnen worden.

Is alles in orde? Dan wordt je aanvraag ingediend bij de immigratiedienst van Tanzania.

Wat kost een visum en hoelang duurt het voordat ik deze krijg?

Ik ben iemand die het liefst alle antwoorden vooraf al weet, maar de echte wereld werkt niet zo. Helaas zitten er op de levertijden van een visum voor Zanzibar (Tanzania) geen garanties. Het is allemaal gebaseerd op gemiddelden en dit komt voor Tanzania uit op zo’n vier weken. Ik zou een spoedaanvraag kunnen doen, maar uiteraard zitten daar kosten aan verbonden (€17,50 per visum) en zelfs dan is de levertijd niet gegarandeerd. Het is mogelijk dat je bij een ander visumbureau kortere levertijden ziet staan, maar ook zij zijn afhankelijk van de Tanzaniaanse overheid, dus neem dit met een korreltje zout.

En wat kost nou zo’n visum naar Zanzibar? Ik vond het zelf wel meevallen, €79,95. En dit is de totaalprijs inclusief belasting, servicekosten en consulaire kosten. Met dit bedrag ben je dus klaar. (Behalve als je een spoedaanvraag plaatst). Betalen voor je visum is ook heel gemakkelijk, dit kan via Ideal, PayPal, creditcard of bankcontact.

visum aanvragen zanzibar

Op naar Zanzibar!

Mijn reis is geboekt, het visum is aangevraagd en ik heb mijn inentingen gehad. Alle voorbereidingen heb ik gedaan en nu hoef ik alleen nog maar mijn koffer in te pakken en de dagen af te tellen. Ik kan nu al niet meer wachten om op het strand in Zanzibar te liggen met een cocktail in mijn hand.

Heb je zelf nog tips voor het aanvragen van een visum voor jouw favoriete bestemming? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant