Op vliegvakantie met het gezin

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Hoewel er ouders zijn die nog weleens met z’n tweeën weg gaan, is het toch vaak zo dat het gehele gezin samen op vakantie gaat. Het is immers moeilijk om je kinderen lange tijd te missen! Daarbij gun je het de kinderen natuurlijk ook om meer van de wereld te zien en om lekker te zwemmen en spelen.

Genoeg reden dus om wat informatie en tips te geven over een vliegvakantie met het gezin. Wat zijn bijvoorbeeld de regels rondom vliegen met (jonge) kinderen en hoe zorg je ervoor dat de kinderen bezig blijven tijdens de vlucht? Wij vertellen je hier meer over!

Vliegen met kinderen

Kinderen tot 2 jaar mogen, veelal, gratis meereizen op schoot van de ouder. Vanaf 2 jaar oud moet een kind een eigen vliegtuigstoel hebben. Hoewel er enkele luchtvaartmaatschappijen zijn die korting geven, moet je vaak toch de volle prijs betalen voor een stoel in het vliegtuig. Vergeet ook niet om, indien nodig, een paspoort aan te vragen voor je kind(eren).

Tegenwoordig zijn er allerlei handige hulpmiddelen voor jonge kinderen die op reis gaan. Denk bijvoorbeeld aan een koffertje waar ze op kunnen zitten, zodat het lopen door de luchthaven soepeler verloopt én ook nog eens leuker is voor de kinderen. Soms kun je dit koffertje in het vliegtuig zelfs nog ombouwen tot een bedje, zodat ze tijdens de reis ontspannen kunnen liggen.

Tijdens de vlucht

Zorg er ook tijdens de vlucht voor dat je kind iets te doen heeft. Dit geldt eigenlijk voor alle leeftijden. Denk hierbij aan voldoende snacks, een tablet om video’s op te kijken en leesboekjes. Vergeet ook niet om een koptelefoon mee te nemen, zodat niet het hele vliegtuig hoeft mee te genieten van Woezel en Pip. Daarbij zijn er ook speciale koptelefoons die de oren van je kindje beschermen tegen de drukwisseling tijdens het opstijgen en landen.

Vertrek vanaf Schiphol

Bij het kiezen van een parkeerplaats op de luchthaven is het reizen met (jonge) kinderen ook een belangrijke factor. Kies je voor de goedkoopste parkeerplaats, dan moet je vaak nog tien minuten of langer met een shuttlebus reizen met je kinderen én bagage. Handiger is om te kiezen voor een parking Schiphol met valetservice. Zo kun je namelijk direct bij de luchthaven uitstappen met je gezin en de bagage.

Dit scheelt veel gedoe en is daarbij, zeker met jonge kinderen, ook een stuk veiliger. Je reist in het comfort van je eigen auto met eigen kinderzitjes, zodat je kinderen veilig vervoerd worden. Hoewel er bij een groot deel van de shuttleservices ook kinderzitjes beschikbaar zijn, is er geen garantie dat er een geschikt zitje is voor de leeftijd van jouw kind.

Baby Lounge op Schiphol

Reis je met een baby vanaf Schiphol, dan kun je ook terecht bij de Baby Care Lounge. Deze locatie is na de security tussen Lounge 2 en 3 en alleen voor intercontinentale vluchten. Overal op de luchthaven zijn plekken waar jij je baby kunt verschonen, maar bij de Baby Lounge kun je ook de baby in bad doen, laten spelen of zelfs slapen. Er zijn zeven bedcabines waar je gebruik van kunt maken.

Lange vliegreis met een baby

Als je wilt gaan vliegen met een baby, dan moet je aan veel dingen denken bij het boeken van je reis. Bij een groot aantal luchtvaartmaatschappijen kan een baby gratis of voor een klein bedrag meereizen als deze op schoot zit. Voor lange intercontinentale vluchten zijn veelal speciale babywiegjes aanwezig in het vliegtuig. Zorg er ook voor dat je alle benodigdheden meeneemt, zoals luiers, babyvoeding en een verschoningsmatje.

Laat in de reacties achter als je nog andere tips hebt voor een vliegvakantie met het gezin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant