Verbouwing deel 3 – Ons groene huis: Vloerisolatie en vloerverwarming

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Welkom terug bij onze gezinsblog, waar we jullie meenemen op onze reis naar een duurzamer leven! Na het vervangen van al onze ramen en kozijnen met dubbelglas en het vernieuwen van ons dak, zijn we klaar voor ons derde grote project: het aanbrengen van vloerisolatie en vloerverwarming. Dit is een spannende stap die ons huis niet alleen comfortabeler zal maken, maar ook onze ecologische voetafdruk zal verkleinen.

Een solide basis: Het begin van ons project

Het begon allemaal met het verwijderen van alle oude vloeren en het beton eronder. Het was een behoorlijk karwei, maar gelukkig hadden we de hulp van onze aannemer anders was het ons wellicht nooit gelukt. De onderliggende betonvloer was zo extreem hard dat we de hulp van zware gereedschappen nodig hadden om de vloer te verwijderen. Het was fascinerend om te zien hoe ons huis langzaam maar zeker werd ontmanteld, in afwachting van zijn groene make-over.

Het Gezinsleven - Lifestyle - DIY - Duurzaamheid - Vloerisolatie - Verwijderen oude vloer
Het Gezinsleven - Lifestyle - DIY - Duurzaamheid - Vloerisolatie - vloer verwijderen-3
Het Gezinsleven - Lifestyle - DIY - Duurzaamheid - Vloerisolatie - vloer verwijderen-4

Een diepgaande verandering: Het afgraven van geel zand voor de nieuwe isolatie

Na het verwijderen van het beton was het tijd om geel zand af te graven. Dit was een belangrijke stap om ruimte te maken voor de isolatiematerialen. Het was een arbeidsintensieve taak, maar het voelde goed om letterlijk een dieper inzicht te krijgen in de structuur van ons huis en de grond eromheen. Nu alle grond was afgegraven hadden we ook direct de mogelijkheid om alle riolering in ons huis te vervangen. Gezien het feit dat het huis al 40 jaar oud was leek ons dit een goed idee omdat we willen voorkomen dat we dadelijk verstoppingen hebben als de nieuwe vloeren in ons huis zijn gelegd. Nu kunnen we er namelijk goed bij!

De vloerisolatie: Het geheim achter efficiëntie

Het aanbrengen van vloerisolatie was een cruciale stap in ons project. We kozen voor hoogwaardige isolatiematerialen die niet alleen warmte vasthouden, maar ook geluidsisolerend werken. Deze isolatie zal ervoor zorgen dat ons huis energiezuiniger wordt en dat we minder afhankelijk zijn van externe verwarmingsbronnen. Voor wij hier kwamen te wonen woonden we in een nieuwbouwwijk, onze zoontjes speelde graag op de warme vloer. In dit huis was de vloer altijd koud waardoor wij dadelijk extra blij zijn met al het comfort van onze nieuwe vloerverwarming.

Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle DIY Duurzaamheid Vloerisolatie Verwijderen oude vloer 3
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle DIY Duurzaamheid Vloerisolatie Verwijderen oude vloer 6
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle DIY Duurzaamheid Vloerisolatie Isolatie aanbrangen

Een sterke fundering: Het storten van het nieuwe beton

Met het isolatiemateriaal op zijn plaats was het tijd om het beton te storten voor de nieuwe vloer. Dit vereiste nauwkeurigheid en zorgvuldige planning, maar met de juiste professionals aan onze zijde verliep alles vlotjes. Het was geweldig om te zien hoe onze vloeren langzaam maar zeker transformeerden tot een stevige basis voor ons huis.

De warmte van duurzaamheid: Het aanbrengen van vloerverwarming

Vervolgens was het tijd om vloerverwarming aan te leggen. We kozen voor een systeem dat werkt met warm water, wat zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte verwarming van ons huis. Het was fascinerend om te zien hoe de vloerverwarming werd geïnstalleerd, en we kunnen nu al niet wachten om onze warme, gezellige vloeren te ervaren tijdens de koudere maanden.

Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle DIY Duurzaamheid Vloerisolatie Verwijderen oude vloer 5
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle DIY Duurzaamheid Vloerisolatie Verwijderen oude vloer 4
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle DIY Duurzaamheid Vloerisolatie Beton storten

De finishing touch: Het storten van de cement dekvloer

Tot slot werd de cement dekvloer gestort, waardoor we een gladde en stevige afwerking kregen voor onze nieuwe vloer. Het was een bevredigend moment om te zien hoe alles op zijn plaats viel en ons huis langzaam maar zeker transformeerde tot een oase van duurzaamheid en comfort.

Een groenere toekomst

Nu de vloerisolatie en vloerverwarming zijn geïnstalleerd, voelen we ons trots en voldaan. We hebben niet alleen ons huis verbeterd, maar ook bijgedragen aan een groenere toekomst voor ons gezin en de planeet. We kijken uit naar de voordelen van onze groene investering en zijn enthousiast om jullie op de hoogte te houden van onze verdere avonturen op het gebied van duurzaamheid en natuurlijk het realiseren van ons droomhuis.

Bedankt voor het volgen van onze reis en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant