Wat draag je tijdens je voetbaltraining?

Wij beoordelen dit product met een:

Op wedstrijddagen draag je jouw clubtenue op het veld, maar tijdens de voetbaltraining ben je zelf verantwoordelijk voor een geschikte voetbaloutfit die bij het weer past. Maar wat draag je dan precies? En waar moet je op letten bij de aanschaf van voetbalkleding? Wij helpen je verder!

Voetbaltenue van je club

Een standaard voetbaltenue bestaat uit een shirt van een sneldrogend materiaal, een voetbalbroekje en voetbalsokken. Deze kleren worden vaak gesponsord als je bij een elftal gaat. Deze krijg je dan van de club, voorzien van een logo. Is dit niet het geval? Dan laat je club weten waar je een tenue aan kunt schaffen. Voor wedstrijdjes in je vrije tijd kun je ook een voetbaltenue van je favoriete club kopen. Ook voor kinderen is het erg leuk om een goedkope voetbaltenue te kopen van grote clubs als Real Madrid en AC Milan. 

Trainingspak voor en na de training

Voordat je begint met je training of wedstrijd doe je altijd een warming-up. Je spieren worden goed warm, zodat je de kans op vervelende blessures verkleint. In het voorjaar, najaar en de winter is het verstandig om een trainingspak te dragen tijdens de warming-up. Er zijn veel goedkope trainingspakken voetbal om uit te kiezen, zodat je er altijd eentje vindt die bij jouw smaak past. Een trainingspak bestaat uit een trainingsbroek en een vest of sweater. Je spieren kunnen rustig opwarmen, als je het warm krijgt trek je gewoon een laag uit. Aan het eind van de wedstrijd of training trek je het trainingspak weer aan, zodat je spieren niet te snel afkoelen.

Thermokleding voor koud weer

Over het algemeen draag je altijd een shirt met korte mouwen op het veld. Als de temperatuur erg laag is, kan je een shirt met lange mouwen of een thermoshirt onder je voetbalshirt dragen. Een thermoshirt houd je lichaam goed warm bij temperaturen onder de 10 graden.

Windbreaker voor regenachtige dagen

De kans dat je een keer moet trainen of een wedstrijd moet spelen in barre weersomstandigheden is in Nederland groot. Regen en harde wind kunnen ervoor zorgen dat je snel afkoelt. In dit geval kan een windbreaker bescherming bieden. Kies voor een ruimvallend exemplaar zodat je jouw shirt, sweater of trainingsjack hier gewoon onder kunt dragen.

Goede voetbalschoenen

Je maakt je outfit af met een paar kwalitatieve voetbalschoenen. Wat erg belangrijk is, is dat de nieuwe voetbalschoenen niet knellen. Wel moet de schoen goed aansluiten op de hak en zeker niet te groot zijn. Bij een te ruime schoen neemt je balcontrole namelijk af, terwijl te kleine schoenen allerlei vervelende voetklachten kunnen veroorzaken. Hou ook rekening met het type ondergrond waarop je speelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant