Volant Diffuser

Wij beoordelen dit product met een:

Wij hebben sinds kort de Volant Diffuser en zijn hier zeer tevreden over. De geur is niet overheersend maar wel op een prettige manier aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende standen waardoor je kan kiezen hoe de Volant Diffuser werkt. Wij zullen je hieronder meer vertellen over dit product.

Wij waren al een tijd op zoek naar een diffuser omdat we dit bij een aantal vrienden zagen en het lekker vonden ruiken. Na wat onderzoek kom je erachter dat er veel verschillende soorten, maten, kleuren en eigenschappen zijn. Voor ons was het belangrijkste element dat de diffuser paste in ons interieur en een lekkere geur verspreid. Je leest veel over een kalmerende werking en dat mensen deze echt in hun lifestyle toevoegen om bijvoorbeeld tot rust te komen.

Wat is een diffuser

Als je online op zoek gaat naar een diffuser kom je er eigenlijk pas achter wat een diffuser is. Een diffuser is een apparaat wat je kan zien als een soort mini luchtbevochtiger. Er zit een bakje in wat je met water vult en wat door snelle trillingen omgezet wordt in nevel. Deze nevel verspreid zich door de ruimte waardoor het vochtpercentage in deze ruimte toeneemt. Het voordeel is dat wanneer je er oliën aan toevoegt, je deze nevel met een bepaalde geur mengt. Hierdoor zorgt de diffuser ervoor dat om omgeving ook nog eens lekker ruikt. Omdat wij dus op zoek waren naar een diffuser voor een lekkere geur zijn wij op zoek gegaan naar een aroma diffuser.

volant diffuser stoom

Vorm en materiaal

Als je aroma diffuser intypt in Google en dan naar afbeeldingen gaat zie je dat ze in veel verschillende vormen en materialen aangeboden worden. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om het op een soort fles te laten lijken waar een geeft uit komt of een grote ronde steen. Je ziet ook dat er veel neutrale en natuurlijke materialen gebruikt worden. Vrijwel direct zagen we de Volante Diffuser die gemaakt is van keramiek waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft en qua design geen gekke vormen heeft.

De winnaar: Volant Diffuser

Zoals aangegeven hebben we gekozen voor de Volant Diffuser omdat we de vorm mooi vinden en het keramiek. Wij hebben uiteindelijk voor de zwarte variant gekozen. Wat wij ook nog wel groot pluspunt vonden is dat je kan kiezen uit twee standen. Je kan ervoor kiezen dat de Volant Diffuser continu aanstaat of met pauzes van 30 seconden. We moeten nog uitvinden wat de verschillen zijn qua geur maar de variant waarbij de diffuser om de 30 seconden aanslaat bevalt ons nu goed. Een leuke feature is dat er een LED lampje in zit waardoor er onderaan een rand licht kan geven in de kleuren groen en oranje.

Wanneer de Volant Diffuser aanstaat zorgt het niet voor een overheersende geur. Je ruikt wel dat de geur zich aan het verspreiden is maar het zorgt er niet voor dat deze sterk aanwezig is. Op dit moment hebben wij 5 geuren waarvan we nu Date night gebruiken. Op de foto hieronder zie je hoe de geuren samengesteld zijn.

volant diffuser geuren

Hoe werkt de Volant Diffuser

Wanneer je het keramieken omhulsel van de diffuser afhaalt zie je een plastic reservoir met een deksel zitten. Haal de deksel van het reservoir en vul dit met maximaal 100ml water met de bijgeleverde maatbeker. Hier voeg je vervolgens 20-25 druppels van de gewenste olie aan toe. zet de deksel vervolgens op het water reservoir en plaats daar overheen het keramieken omhulsel. Stof de diffuser met de bijgeleverde stekker in het stopcontact en kies met een knopje op de achterzijde of je een doorlopende of interval nevel wil. met een ander knopje kan je kiezen of je het LED lampje aan of uit wil.

Wij merken dat je met 100ml water erg lang vooruit kan. Na een paar dagen is er pas ongeveer de helft van het water uit, Als je wat meer wil wisselen tussen geuren is het misschien een idee om er minder water in te doen waardoor het bakje sneller leeg is.

Geuren

Er zijn veel verschillende geuren (genaamd Etherische Oliën) verkrijgbaar waarbij je kan kiezen uit losse flesjes of geur sets waar verschillende geuren samengevoegd zijn. Je merkt goed dat de Etherische Oliën inspelen op een bepaalde behoefte en zodoende kan je hier ook op filteren. Daarnaast kan je ook nog filteren op ingrediënten en op geur dus voor ieders smaak of voor iedere situatie is er een passende geur.

volant diffuser stoom extra

Schoonmaken

Om de Volant Diffuser schoon te maken hebben ze er een makkelijke handleiding bij gedaan maar je kan het ook op de website terugvinden. Onderaan deze pagina vindt je hoe je de Volant Diffuser kan reinigen. Omdat wij de Volant Diffuser nog maar kort hebben hoeft die nog niet schoongemaakt te worden maar kijkend naar de handleiding is dit geen moeilijke klus.

Wij zijn erg tevreden met onze zwarte Volante Diffuser en kunnen dit product ook echt aanraden wanneer je op zoek bent naar een mooi apparaat wat een lekkere geur in je huis verspreid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant