De voordelen van Dropshipping?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Als je zelfstandig wilt ondernemen maar je hebt nog niet voldoende eigen vermogen om voorraad te financieren dan kan dropshipping de uitkomst bieden. Met behulp van dropshipping kan je laagdrempelig je eigen webshop starten omdat je geen geld hoeft te investeren in voorraad en je hoeft geen orders in te pakken waardoor je je volledig kunt richten op online marketing en zichtbaarheid.

dropshipping webshop

Je eigen online onderneming

Met dropshipping ben jij in het beheer van je eigen webshop en hoef je je geen zorgen te maken over de order fulfilment van de bestellingen. Door middel van een koppeling maak je een connectie met je leverancier, wanneer er een bestelling binnenkomt op jouw website wordt deze dan ook direct doorgezet naar jouw leverancier. Het is een ideale manier van online ondernemen welke veel voordelen kan hebben voor een startende ondernemer. In deze blog zetten we de voordelen voor je op een rij.

1. Geen groot eigen vermogen nodig

Als je van plan bent een eigen onderneming te starten is met name de benodigde inkoop/voorraad vaak een flinke kostenpost. Met behulp van dropshipping kan je deze kosten flink reduceren en dus laagdrempelig starten met jouw onderneming. De reden hiervan is dat je met dropshipping geen voorraad hoeft in te kopen. De bestellingen die in jouw webshop binnenkomen worden automatisch doorgestuurd naar jouw leverancier. Deze beheert de voorraad en is uiteindelijk verantwoordelijk voor het versturen van het pakket naar de klant.

Hierdoor kan jij je volledig focussen op de groei van jouw onderneming en hoef je je geen zorgen te maken over de voorraad en de logistieke verwerking.

dropshipping webshop

2. Je loopt weinig risico

Een groot voordeel van dropshipping is dat je risico’s zeer beperkt zijn. De voornaamste reden hiervoor is dat je geen grote investeringen hoeft te doen en je loopt geen voorraadrisico’s met bijvoorbeeld incourante voorraad. Daarnaast loop je ook geen risico met de opslag van producten omdat je deze niet zelf hoeft te regelen en te beheren. Dit alles zorgt uiteindelijk voor een laag risico.

3. Je leert laagdrempelig meer over e-commerce en online ondernemen

Met behulp van dropshipping heb je de mogelijkheid om kennis te maken met online ondernemen zonder direct grote risico’s te lopen. Bij het runnen van een webshop komt namelijk veel meer kijken dan de meeste mensen denken. Met de optie tot dropshipping kun je je volledig focussen op je (online) strategie en kan je zaken zoals logistiek, handling en voorraadbeheer bij een externe partijen onderbrengen. Hierdoor heb jij die zorgen in ieder geval nog niet en kan je je volledig focussen op e-commerce.

dropshipping betalen

4. Je hebt meer tijd voor ondernemen en marketing

Naast het voordeel dat je alles kunt leren over online ondernemen, creëer je met dropshipping ook meer tijd voor marketing. Marketing is ook een cruciaal onderdeel van het online ondernemen, want dit helpt je om van je webshop een succes te maken. Door marketing zo effectief mogelijk in te zetten, kun je jouw webshop onder de aandacht brengen bij potentiële klanten en vergroot je je naamsbekendheid en online zichtbaarheid.

Door middel van goede SEO in combinatie met SEA kan je meer bezoekers naar je webshop te halen. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans dat deze een bestelling plaatsen. Het is natuurlijk van belang om je conversie maximaal te optimaliseren door bijvoorbeeld het gebruik van de juiste kleuren voor je knoppen op de website. Bestellingen inpakken en versturen? Laat dat maar over aan de leverancier!

5. Je kunt gemakkelijker je assortiment uitbreiden

Zijn er belangrijke wijzigingen in het assortiment van de merken die jij verkoopt? Geen probleem, jouw leverancier draagt zorg voor eventuele uitbreiding van het assortiment. Jij kunt deze zelf toevoegen aan jouw website zodra jouw leverancier ze heeft aangemaakt. Het uitbreiden en aanpassen van het assortiment op jouw website is met dropshipping relatief eenvoudig.

Het Gezinsleven - dropshipment 1

6. Veel keuze uit leveranciers en producten

Als je van plan bent te starten met dropshipping dan heb je ontzettend veel keuze uit verschillende leveranciers, producten en merken. Er zijn altijd wel producten beschikbaar waar jij vrolijk van wordt en welke je zou willen verkopen in jouw eigen webshop.

Sta in je kracht met behulp van dropshipping

Wil je graag ondernemen, ben je creatief en wil je bezig zijn met groei? Dan is dropshippen wellicht de manier voor jou om volledig je ei kwijt te kunnen! Met behulp van dropshipping hoef jij je niet druk te maken over leveranciers, logistiek en het inpakken van jouw bestellingen. Je kan je volledig richten op de groei van jouw onderneming en op het inzetten van de juiste marketingkanalen. Het gebruik maken van dropshipping kan je dus veel rust geven en zorgen voor een sterkere focus.

Heb jij al ervaringen opgedaan met dropshipping of heb je nog enkele tips voor ons? Deel ze dan in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant