De voordelen van een elektrische fiets voor mama

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Na lang wikken en wegen hebben wij uiteindelijk toch besloten om een elektrische fiets aan te schaffen. Toen onze oudste bijna één werd zijn wij op zoek gegaan naar een mooie mamafiets en dat is uiteindelijk de Gazelle Miss Grace mamafiets geworden. Een mooie witte fiets met een YEPP fietsstoeltje, een riete mand voorop etc. Klaar om lekker van de zomer te genieten en rond te fietsen met ons zoontje maar toch was het best zwaar fietsen. Steeds meer moeders kiezen tegenwoordig voor een mooie elektrische stadsfiets of mamafiets vanwege de vele voordelen. Hieronder lichten we een aantal voordelen verder toe.

Het Gezinsleven - gazella miss grace

Elektrische fiets of mamafiets aanschaffen?

Online een nieuwe elektrische fiets kopen is meestal stukke goedkoper dan het kopen van een nieuwe fiets in een winkel. Ik had me al een tijdje verdiept in de verschillende elektrische fietsen en wist daarom goed waar ik op moest letten. Belangrijk bij een moederfiets is de lage instap, een eventueel stuurslot en een degelijke standaard zodat de fiets niet zomaar omvalt. Daarnaast zou het fijn zijn als we een goede bagagedrager hebben zodat we ook daar eventueel een tweede zitje op kunnen bevestigen.

We zien tegenwoordig steeds meer elektrische stadsfietsen met een lage instap waar fietszitjes op gemonteerd kunnen worden. Het hoeft daarom dus niet per definitie een elektrische mamafiets te zijn want de kenmerken komen aardig overeen. Een stuurslot is wel handig/gewenst omdat de fiets dan stabieler is wanneer je je kind erop wilt zetten.

mamafiets fietsmand

Uiteindelijk willen we toch graag eerst een proefritje kunnen maken voordat we een set elektrische fietsen zouden kopen, het is immers toch een flinke investering en we willen wel zeker weten dat we de juiste keuze maken. We hebben na veel onderzoek besloten om te gaan zoeken naar een dealer van het merk Trek. We hebben daarbij gezocht naar een dealer in Eindhoven omdat wij zelf ook in deze regio wonen. Eenmaal aangekomen in de winkel gaf de verkoper al in ons gesprek aan dat 1 op de 3 fietsen die hij verkocht een elektrische fiets was. Dit maakt mij natuurlijk nieuwsgierig naar alle voordelen, welke ik hier op een rijtje heb gezet:

1. Goed voor het milieu

Als je de elektrische fiets pakt in plaats van een scooter of een auto is dit stukken beter voor het milieu, je reduceert namelijk de uitstoot. De accu van een e-bike kan vaak gerecycled worden en bij verschillende steden en horecagelegenheden kan je je fiets zelfs gratis opladen.

2. Vele malen sneller

De meeste elektrische fietsen gaan tot 25 kilometer per uur. Dat is meer dan snel genoeg en daardoor ben je meestal sneller op snelheid en houd je deze gemakkelijker vast dan op een normale fiets. Hierdoor kan je ’s ochtends iets langer in bed blijven liggen en je hebt natuurlijk ook geen last van files in het verkeer.

3. Geschikt voor lange afstanden

Met een elektrische fiets kun je makkelijker grote afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. Wat wel belangrijk is is dat je fiets wel een goede accu heeft. De gemiddelde fiets kan tegenwoordig al gemakkelijk 100 km afleggen met een volle accu. Wanneer je zonder trapondersteuning fietst, fiets je wel wat zwaarder dan normaal ben ik achtergekomen. Dat is even wennen maar niet nodig als de accu voldoende is opgeladen voor vertrek.

elektrische fiets icon

4. Comfortabel fietsen

Ten opzichte van een normale fiets heeft een e-bike een groot voordeel en dat is de elektrische trapondersteuning waarmee je licht en comfortabel kan fietsen, ook met tegenwind of over heuveltjes. Het beeld wat sommige mensen hebben is dat je niet hoeft te trappen maar dat klopt dus niet. Je trapt wel degelijk alleen is het minder zwaar en beter vol te houden waardoor je niet zo bezweet op je werk of andere bestemming aankomt.

5. Meer genieten

Door bovenstaande voordelen ben je vaker geneigd om te gaan fietsen. Fiets eens lekker met je kindje naar de ijssalon, naar de kinderboerderij of speeltuin aan de andere kant van de stad waar je normaal gesproken de auto voor zou pakken. Fietsen is ontspannend en gezellig samen met je kindje voor- of achterop.

Fietszitjes voor op een e-bike

Opzoek naar een fietszitje voor je kindje maar je weet nog niet welke? Wij hebben er een aantal getest en hebben zelf gekozen voor de YEPP fietsstoel voor en een Yepp fietsstoel achter. Hebben jullie andere ervaringen of aanbevelingen? Deel deze dan met ons!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant