Waar moet je op letten bij goud inkopen?

Wij beoordelen dit product met een:

Omdat sparen je tegenwoordig niet veel meer oplevert, wil je misschien een deel van jouw geld beleggen. Je kunt aandelen, obligaties of cryptomunten kopen, maar investeren in goud behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan zeker interessant zijn. Goud heeft door de jaren heen namelijk bewezen waardevast te zijn, zelfs in tijden van oorlog en crisis. Heb je nog niet eerder goud ingekocht? Dan weet je misschien niet hoe je dit aan moet pakken. Om je een handje te helpen, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij goud inkopen.

Kies bij voorkeur voor fysiek goud

Investeren in goud kan op allerlei manieren. Zo kun je bijvoorbeeld fysiek goud kopen. Je krijgt dan daadwerkelijk de beschikking over bijvoorbeeld een goudklompje, goudbaar of gouden munt. Omdat goud een hoge waarde vertegenwoordigt, is het belangrijk om dit goed op te bergen. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat het goud meegenomen wordt bij een inbraak.

Wil je niet het risico lopen dat fysiek goud gestolen wordt bij een inbraak? Dan denk je misschien dat het verstandiger is om alleen op papier te investeren in goud. Je krijgt het goud dan niet fysiek in je bezit, waardoor je niet in huis op hoeft te bergen. Alhoewel dit misschien een goed idee lijkt, raden wij het je niet aan. Op papier investeren in goud geeft namelijk geen recht op fysiek goud. Wil je investeren in goud? Kies dan liever voor fysiek goud.

Koop bij een lage goudprijs

De kans is groot dat je naar de goudprijs kijkt als je wilt investeren in goud. Niet gek, want aan de hand van deze koers kun je namelijk afleiden hoeveel goud inkopen je ongeveer gaat kosten. Om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt voor dit edelmetaal, kun je het beste goud kopen bij een lage koers. Doordat de goudprijs van dag tot dag kan veranderen, vinden veel mensen het alleen lastig om in te schatten wanneer er sprake is van een lage prijs.

Vind je dat de goudprijs nu hoog staat? Dan besluit je misschien om nog even te wachten. Dit kan, maar besef goed dat hier ook risico’s aan zitten. Goud kan de komende periode namelijk ook nog (veel) meer waard worden. Daarom is het niet verstandig om je blind te staren op de goudprijs. Een investering in goud is namelijk een investering voor de lange termijn.

Gaat het om echt goud?

Ben je gouden munten of sieraden tegengekomen? Dan zie je dit misschien als een goede manier om te beginnen met beleggen in goud. Toch is het niet verstandig om de munten of sieraden direct te kopen, want je weet niet of het om echt goud gaat. De meeste mensen denken al snel dat iets van echt goud is als het een gouden kleur heeft, maar dit is lang niet altijd het geval. Wil je voorkomen dat je een kat in de zak koopt? Koop fysiek goud dan in bij een goudexpert, zoals Goudwisselkantoor. Je weet hier namelijk zeker dat je echt goud koopt en je betaalt er ook nog eens een eerlijke prijs voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant