Waarom zou je een steelstofzuiger kopen?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De steelstofzuiger is inmiddels geen nieuw concept meer maar de laatste jaren merken we wel een stijging in populariteit. Steeds vaker hoor je van mensen dat ze er één aangeschaft hebben voor het huishouden of zie je bij iemand thuis een steelstofzuiger. Ook bij onze bloggers neemt het aantal flink toe en daarom is het interessant om hier wat meer over te vertellen.

Wat is een steelstofzuiger?

De steelstofzuiger is eigenlijk de moderne opvolger van de klassieke stofzuiger. De complete stofzuiger bestaat uit een steel met daar het zuigmechanisme op gemonteerd. Anders opvallend detail is dat er geen snoer meer nodig is om de stofzuiger te bedienen. Tegenwoordig worden deze door een accu aangedreven waardoor ze ook wel snoerloze stofzuigers of accu stofzuigers genoemd worden.

Bijna alle steelstofzuigers zijn voorzien van een stofreservoir waardoor de stofzuigerzakken ook tot het verleden behoren. De opvangbak van het stofreservoir kan je eenvoudig loskoppelen en legen waarna je weer verder kan.

Waar moet je rekening mee houden

Er zijn eigenlijk twee punten die het meest belangrijk zijn om op voorhand te onderzoeken. Dat zijn de accuduur en de zuigkracht. Niet iedere steelstofzuiger kan even lang gebruikt worden op 1 accu. Afhankelijk van het oppervlakte van de ruimte(s) is het verstandig te bepalen hoeveel tijd je hiermee kwijt bent. Bekijk vervolgens welke merken/modellen deze accutijd garanderen zodat je niet halverwege met een lege stofzuiger zit.

De zuigkracht is deels gekoppeld aan de accuduur want een hogere zuigkracht behoeft ook meer energie van de accu. Van de andere kant zorgt het er ook voor dat je minder vaak over het oppervlak hoeft te gaan waardoor je sneller klaar bent. Alle topmerken zoals o.a. Dyson, AEG, Bosch bieden modellen aan die een goede accuduur hebben en daarbij ook een goede zuigkwaliteit kunnen leveren.

Ook fabrikanten zien de voordelen van een steelstofzuiger waardoor er steeds meer merken ze aanbieden en het aantal modellen stijgt ook hard, zowel van nieuwe merken als van de top aanbieders. Hier wordt veel onderscheid gemaakt in de prijs/kwaliteit verhouding. Bedenkt dus op voorhand goed wat het doel is voor de steelstofzuiger en vergelijk meerdere merken/modellen om zo te bepalen welke steelstofzuiger voldoet aan je eisen/wensen.

Ontwikkelingen

De steelstofzuiger heeft in de loop jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Het idee was vanaf de start goed want het idee was om een wendbare stofzuiger te ontwikkelen waarbij je niet meer afhankelijk bent van stroom. Echter waren de functionaliteiten in het begin nog niet vergelijkbaar of beter dan de klassieke stofzuigers. Inmiddels is dit wel het geval wat je terug ziet in basis specificaties als o.a. accuduur, geluidsniveau, zuigkracht.

Andere positieve ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld het toevoegen van een turbo functie. Deze verkort de accuduur maar doordat dit een knop is die je aan en uit kan zetten is het mogelijk om die voor korte tijd aan te zetten. Zo kan je de accu toch optimaal gebruiken.

Veel steelstofzuigers bestaan tegenwoordig uit losse elementen waardoor je ze ook kan gebruiken als kruimeldief. Daarnaast worden er ook steeds meer accessoires ontwikkeld waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ondergronden of bijvoorbeeld haren van huisdieren op kunnen zuigen.

Voordelen

Het grootste voordeel is toch wel het gebruiksgemak en de wendbaarheid. De steelstofzuiger neemt veel minder ruimte in beslag en kan in veel gevallen ook opgehangen worden aan een speciale (laad)beugel. Door de wendbaarheid ben je ook sneller klaar omdat je geen grote bak achter je aan hoeft te trekken die je ook nog eens in verschillende stopcontacten moet stoppen omdat de stroomkabel niet lang genoeg is.

Daarnaast is het stofreservoir een groot voordeel waardoor je geen gedoe meer hebt met stofzuigerzakken die je moet wisselen. Het reservoir is eenvoudig los te koppelen en schoon te maken waardoor je snel weer verder kan.

Veel steelstofzuigers beschikken over een geïntegreerde kruimeldieffunctie. Je hoeft dus niet de hele stofzuiger mee te nemen en door het compacte formaat kan je er bijvoorbeeld ook perfect je auto mee schoonmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant