Tips voor een warm huis tijdens de wintermaanden

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Met de winter in aankomst is een warm huis natuurlijk extra belangrijk. We zien dat onze winters steeds strenger worden en dan is niets zo fijn als aankomen in een lekker warm huis als je vanuit de kou naar binnen loopt. Het wordt steeds sneller donker en de dagen worden korter, buiten is het guur. Vanuit het raam kijken we met een lekker warm kopje koffie of thee naar buiten met een warm dekentje over ons heen. De takken van de bomen zijn kaal en waaien heen en weer. Hoe kunnen we ons huis goed verwarmen en toch een beetje op de kosten letten? In deze blog geven we je enkele (duurzame) tips voor een lekker warm huis.

warm huis thee en koffie drinken

Dubbel glas draagt bij aan een warm huis

Niet elk huis heeft al dubbel glas. Dubbel glas is namelijk extra geïsoleerd en houdt daarom de kou extra goed tegen van buiten. Het is belangrijk dat je dagelijks wel even je ramen openzet als je dubbel glas hebt zodat je huis kan luchten. Mocht je nog over een woning beschikken zonder dubbel glas is het een tip om toch de mogelijkheden te bekijken. Het is een aardige investering maar die ga je later zeker terugzien in de energiekosten.

Het plaatsen van dubbelglas draagt namelijk bij aan de verwarming van je woning. Door het plaatsen van dubbel glas verhoog je namelijk de mate van isolatie en bespaar je uiteindelijk onder aan de streep op je energierekening. Mocht dit voor jou een te grote uitgave zijn, dan zijn er gelukkig ook goedkopere alternatieven. Zo kun je, wanneer je enkel glas hebt, ook kiezen voor raamfolie of kun je eventuele kieren afplakken met tochtstrips. Daarnaast kan je nog kiezen voor gordijnen of rolgordijnen als extra isolatie voor een warm huis. Het beter isoleren van je huis hoeft dus niet altijd duur te zijn.

Gordijnen werken isolerend

Gordijnen hebben een isolerende functie in je woning. Veelal worden gordijnen enkel als aankleding / decoratie gezien, maar gordijnen hebben daarnaast ook een belangrijke Isolerende functie. Gordijnen houden namelijk de koud buiten en de warmte binnen. Het is daarom belangrijk om de gordijnen met mooi weer open te doen, laat de zon binnen schijnen zodat ook de warmte binnen kan komen. Sluit de gordijnen zodra het zonlicht weg is zodat de warmte binnen blijft en niet naar buiten kan ontsnappen. Je kunt kiezen voor doorschijnende gordijnen (vitrage), zodat je huis niet meteen donker wordt als je de gordijnen sluit.

arm huis met gashaard

Gashaard

Een gashaard is een mooie eyecatcher in je woning, maar naast alleen een mooi aanzicht zorgt deze ook voor een warme woning. Het zorgt voor een warme sfeer in je huis. Meestal zit een haard centraal in je woning zodat je er omheen kunt zitten, je kunt hier lange avonden kletsen of borrelen met vrienden of familie.

Vloerverwarming

Met vloerverwarming heb jij nooit meer last van koude voeten en krijg je een lekker warm huis. Het is een heerlijk gevoel als je vloer lekker warm is, zeker wanneer je een tegelvloer hebt. De warmte komt vanuit de grond en als je bijvoorbeeld veel op je sokken loopt zal je de voordelen van vloerverwarming snel ervaren. Als je geen vloerverwarming hebt in je woning kan je kiezen voor een mooi vloerkleed die past bij de stijl van jouw huis. Daarnaast kan je ook warme pantoffels of speciale huissokken dragen tegen koude voeten. Als je voeten koud worden voelt ook de rest van je lichaam koud.

warm huis kleedje fleecedeken

Verwarming

Heb je een vaste verwarming /radiator in je woning? Let dan op dat je deze niet verstopt achter je meubilair. Hierdoor wordt de warmte namelijk tegengehouden en kan deze dus niet goed circuleren door je huis. Als je verwarming niet of nauwelijks werkt kan je altijd even de verwarming voordat je de reparateur belt. Soms kan het probleem dan al opgelost zijn. Als je een centrale verwarming hebt kan je de verwarming zo instellen dat je huis voordat je thuis komt al is op gewarmd. In de nieuwe woningen zitten tegenwoordig al modernere thermostaten waarbij je dit met je mobiel kunt instellen zodat je altijd in een warm huis thuiskomt.

Dekentjes

Naast enkel te denken aan het verwarmen van je huis kan je ook leuke dekentjes kopen om jezelf te verwarmen. Bestel wat leuke dekentjes voor op de bank. Als je stil zit krijg je het snel koud. Je verwarming dan nog hoger zetten is zonde van de elektriciteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant